Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι τελευταίες μάχες πριν την τελική ήττα των εφημερίδων


Σχόλια

 1. Θα επαναλάβω πως IHMO υπερβάλεις

  Να σου θυμίσω πως όταν πρώτο-βγήκε on air το MTV έπαιξε το Video Killed the Radio Star των Bangles νομίζοντας πως «σκοτώνει» το ραδιόφωνο……ε….μια από τις χειρότερες προφητείες EVER (μετά του Λιακόπουλου)

  Ηρέμησε φίλε…..Οι πομφόλυγες του Μανδραβέλη (ο αδελφός του δεν ήταν ο υπεύθυνος του «ΛΕΟ, κοίτα με τον ΖΗΡΑ κλπ κλπ…????) όπως και η «Ε» δεν ήταν με τον «ερχομό» του Ερντογάν?

  ΥΠΕΡΒΑΛΕΙΣ. Οι εφημερίδες δεν λειτουργούν έτσι. Μου κάνει εντύπωση που το βλέπω σαν αναγνώστης (πολλών χρόνων) και όχι εσυ σασν υπάλληλος του χώρου, εγώ πχ σαν νομικός, βλέπω τις αηδίες του e-lawyer και φοβάμαι για το μέλλον της μεθοδολογίας της Νομικής αν δεχθούμε τέτοιους πραγματικά άσχετους νομικούς σαν αυθεντίες. Εσύ δεν νιώθεις μια αηδία για blogger (που ΟΚ μεταξύ μας δημοσιογράφοι είναι) που λένε με παρρησία “Οι εφημερίδες πέθαναν?»

  Φιλικά
  Βασίλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα χωρίς κανένα επιχείρημα δεν απαντώ. Ας απαντήσουν οι ενδιαφερόμενοι.
  Για την υπόθεση Ερντογάν μάλλον μπερδεύεις τις εφημερίδες. Το ρεπορτάζ περί "ψυχρού κλίματος" τα δημοσίευσε το ΒΗΜΑ.

  Οσο για τις εφημερίδες, σε παραπέμπω σε προηγούμενα ποστ, άρθρα και διαλέξεις μου καθώς και στα αντίστοιχα άλλων που ασχολούνται χρόνια με το θέμα. Η βιβλιογραφία είναι πλούσια. Οι έρευνες πολλές. Η πραγματικότητα είναι εδώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ζητάω συγγνώμη πραγματικά, αν φάνηκε σαν προσωπική επίθεση. «προσωπικά» σε γνωρίζω μόνο από αυτά που διαβάζω από εσένα μέσα από το blog σου. Αν κάτι φάνηκε διαφορετικό λάθος δικό μου. Δεν σε ξέρω και δεν ήθελα να σου πω κάτι προσβλητικό σε καμία περίπτωση.

  Όσο για τον Ερντογάν στην Ελλάδα…εδώ μεροληπτείς… 3 ήταν οι εφημερίδες που τον «έφεραν»
  ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΒΗΜΑ. Με το τελευταίο να κόβει ο νήμα της βλακείας…αλλά και η «Ε» που στηρίζεις (και καλά κάνεις σαν συνεργάτης της) τέτοιες μπούρδες έγραφε για τον Ερντογαν…

  Πάρα ταύτα υπερβάλει (καθαρά προσωπική γνώμη) όπως και οι περισσότεροι bloggers. Έχετε καβαλήσει καλάμι, νομίζοντας ότι προσφέρετε κάτι διαφορετικό. Ξαναλέω το MTV έβαλε σαν πρώτο τραγούδι του το Video Killed the Radio Star από τους Bangles… Και τώρα το ΜΤV κοντεύει να κλείσει ενώ τα ραδιόφωνα όχι…ηρεμήστε λίγο….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εκτός αν εννοείς πρωσική επίθεση στον e-lawyer…Ποτ επίσης δεν τον ξέρω…μέσω του ενός blog και του άλλου διάβασα κάτι

  Αν είχες διαβάσει αυτά που έλεγε για «γραμματική ερμηνεία» του Νόμου –νομίζω στο θεμα του γάμου στην Τήλο μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλλου- (αν θυμάμαι καλά) θα είχες κατουρηθεί στα γέλια.

  Αυτό έχω να πω…άσχετοι και ανεπάγγελτοι θέλουν να περάσουν το blogging σαν «ελεύθερη έκφραση» ενώ πρόκειται για άσχετους με την «επιστήμη» τους – εξ ου και blogger- μπας και μαζέψουν πελατεία…..

  Υπερβολές το blogging . Φούσκα που θα σκάσει με πολλά γέλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ακόμα, το να κλείσουν καμιά 10αριά εφημερίδες δεν θα το έλεγα ακριβώς κρίση…ειδικά όταν είδα πόσες εφημερίδες κυκλοφορούν (μόνο σε Αθήνα και Πειραια)……8 Πρωινές, 11 απογευματινές, 20 Κυριακάτικες….Πραγματικά τις μισές από αυτές δεν τις έχω ξανακούσει.

  Δεν πίστευα το πόσο πολλές υπάρχουν και δεν κάθισα να κοιτάξω και τα αθλητικά φύλλα…

  Το κλεισιμό τους, μάλλον «εξορθολογισμός της αγοράς» λέγεται παρά «κρίση»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ακόμα, το να κλείσουν καμιά 10αριά εφημερίδες δεν θα το έλεγα ακριβώς κρίση…ειδικά όταν είδα πόσες εφημερίδες κυκλοφορούν (μόνο σε Αθήνα και Πειραια)……8 Πρωινές, 11 απογευματινές, 20 Κυριακάτικες….Πραγματικά τις μισές από αυτές δεν τις έχω ξανακούσει.

  Δεν πίστευα το πόσο πολλές υπάρχουν και δεν κάθισα να κοιτάξω και τα αθλητικά φύλλα…

  Το κλεισιμό τους, μάλλον «εξορθολογισμός της αγοράς» λέγεται παρά «κρίση»

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…