Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Παράλογο 1

>Η είδηση: Να γίνει αλλού η δική των κατηγορουμένων για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Επεισόδια στη Χαλκίδα φοβάται ο Νομάρχης


ΔΕΝ πάτε καλά, κύριε Νομάρχα!
Καθόλου καλά όμως!
Τι είναι οι δίκες, τα δικαστήρια και οι νόμοι;
Χωματερές που δεν τις θέλουμε στην αυλή μας;

Σε άλλες εποχές ίσως και να ήταν (όχι ίσως! ΗΤΑΝ!) τιμή για μια περιοχή, μια πόλη, να "φιλοξενούν" τέτοια γεγονότα όπως αυτή η δίκη που μπορεί να είναι και ιστορικής σημασίας.

Οχι άλλο παραλογισμό!
Ρημαχτήκαμε. Δεν το έχετε καταλάβει;

Σχόλια

 1. Ροδόλφος, Χαλκίδα11/05/2009 04:21:00 μ.μ.

  Τι λες βρε άνθρωπε, καλέ μου άνθρωπε; Δεν έχει δικαίωμα κάποιος κάτοικος η τοπικός άρχων της περιοχής να μη θέλει να γίνει το μέρος που ζεί μπάχαλο; Θα μας τρελάνεις εντελώς δηλαδή μωρ' αδερφάκι μου;

  Τι "ιστορικά γεγονότα" και ποιά "τιμή"; Από πότε ένα δικαστήριο αποτελει "τιμή" γιά μια πολη. Μάλλον κατάρα είναι γιά την Χαλκίδα η επιλογή της. Είναι "τιμή" να μαζευτεί κανένας στρατος κουκουλοφορων και να σπάσει τα πάντα στην πολη. Δεν έφτασαν οι περιουσίες στο κέντρο της Αθήνας, πρέπει να διαλυθεί και η Χαλκίδα.
  ΜΗ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ!!!

  Κάνε μας τη χάρη. Εάν θεωρείς σπουδαία "τιμή" τη διεξαγωγή του δικαστηρίου γιά τον Αλέξη, να προσφερθείς να το κάνεις σπίτι σου η στο κτημα σου. Να διαλύσουν το δικό σου σπίτι τα κουκουλοφόρα όρνεα. Αμ πως; Μόνο εσύ είσαι ο "έξυπνος";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτή ακριβώς είναι η "ελληναράδικη" νοοτροπία της παρακμής.
  "ΔΕΝ θέλω τα σκουπίδια στο χωριό μου. ΔΕΝ θέλω τα κέντρα απεξάρτησης στη γειτονιά μου. ΔΕΝ θέλω τους μετανάστες στην πλατεία μου. ΔΕΝ θέλω δικαστήρια στην περιοχή μου. ΘΕΛΩ μόνο επιδόματα και την ησυχία μου να απολαμβάνω τη ΦΡΑΠΕΔΙΑ μου ατάραχος!"

  Το χάλι μας το ΜΑΥΡΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ροδόλφος, Χαλκίδα11/05/2009 09:31:00 μ.μ.

  Στην Ελλάδα ζούμε, Έλληνες είμαστε, Ελληναράδικη νοοτροπία θα έχουμε. Παρακμής η όχι, ο καθένας κρίνει αναλόγως. Δημοκρατία δε λέμε ότι έχουμε όμως; Όταν κάποιοι δεν επιθυμούν κάτι στην περιοχή τους και είναι πλειοψηφία, δε μπορείς να τους το επιβάλλεις. Όταν είμαστε έξω απ' το χωρό κ.Ανδρέα μου, πολλά τραγούδια λέμε.

  Να σε δω όταν θα έρθει ο ΟΚΑΝΑ στη γειτονιά σου, όταν θα ρθει η χωματερή διπλα απ το σπίτι σου και όταν θα κυκλοφορούν ροπαλοφόροι κάτω απ' το μπαλκόνι σου. Να δω τότε, θα γράφεις τα ίδια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάντοτε θα γράφω τα ίδια κύριε Αδόλφε μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ροδόλφος, Χαλκίδα11/05/2009 10:03:00 μ.μ.

  Έτσι είναι. Μιά φορά μαλάκας, πάντα μαλάκας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και εδώ να τελειώνει η φασιστοπαρέμβαση. Νισάφι πλέον! Χιτλερίσκοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και εδώ να τελειώνει η φασιστοπαρέμβαση. Νισάφι πλέον! Χιτλερίσκοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…