Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βγάλε συμπέρασμα...

Στην πρώτη, πρώτη, πρώτη, πρώτη του ανακοίνωση με την "εκτίμηση" του εκλογικού αποτελέσματος, μεταξύ άλλων ανοησιών, αναφέρει και το εξής ανεκδιήγητο (όχι οτι είναι η πρώτη φορά που το λέει αλλά...):

Αρνητικό ρόλο έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ με την αντιδεξιά ρητορεία του, την υποβαθμισμένη κριτική στο ΠαΣοΚ, που επέτρεπε την καλλιέργεια της λογικής του μικρότερου κακού και την ελπίδα της κεντροαριστερής συνεργασίας.


Μάλιστα!
Εγκαλεί το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιδεξιά ρητορεία!
Δεν φτάνει δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ "ήταν πίσω από τους κουκουλοφόρους", σύμφωνα με τα ασφαλήτικης εμπνεύσεως λεγόμενα του ΚΚΕ τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι και αντι-δεξιός. Τρομάρα του!
Το ΚΚΕ Α.Ε. δεν γουστάρει τους αντιδεξιούς. Του χαλάνε τη σούπα.
Με τους φιλοδεξιούς τα πάει καλύτερα, με τους δεξιούς ακόμη καλύτερα μάλιστα (π.χ. τους τυπώνει και καμιά εφημερίδα στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ).

Ρε σαν δεν ντρέπεστε εκεί μέσα στον Περισσό!

Σχόλια

 1. Εχεις διαβασει το "πεθαίνοντας στη Καταλωνία";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. σσσσσ!!! μην τους πληγωνετε ρε παιδια!!! θα γραψουν παλι διηγημα μελο και δακρυβρεκτο σαν το διηγημα του "πονεμενου και αδικημενου μπατσου" που δημοσιευσαν τον περασμενο Δεκεμβρη μετα τα γεγονοτα......
  ποσο κριμα αληθεια......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εάν δεν καταλαβαίνετε τον διαλεκτικό υλισμό στα καλύτερα του δεν σας φταίει η Αλέκα, ρεβιζιονιστές! Απόγονοι του Μπέρνσταιν και του Χρουτσώφ.
  Που θα πάει όμως θα σηκωθεί ο σύντροφος Ιωσήφ από το Μαυσωλείο και θα σας κόψει το γέλιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κου-κούπετρος10/08/2009 10:16:00 π.μ.

  Λέγε με Πάκη!
  Η Εξωκομματική καθοδήγα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. πέστα, πέστα μπας και το εμπεδώσουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ και σταματήσουν να πιπιλάνε την καραμέλλα της "μεγάλης αριστεράς συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ" βεβαίως βεβαίως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μισόοοοο...
  Το όνειρο της μεγάλης αριστεράς δεν αφορά τη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ που σέρνει το κόμμα και την αριστερά στην κατηφόρα τη μεγάλη...
  Αφορά τους αριστερούς που πιστεύουν ακόμη στις αριστερές ιδέες και τιμούν τη μεγάλη ιστορία του ΚΚΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Rodia>>> Νομίζω πως είναι από τα πρώτα βιβλία που διάβασα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τί Παπάγος, τί Πλαστήρας.
  Αν είναι μάλιστα και Παπάγος, ακόμα καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…