Σου θυμίζει κάτι;

Ελλάδα 2017 μ.Χ. Το φιλελεύθερο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της «Νέας Πορείας» έρχεται στην εξουσία, αφού σαρώνει στις εκλογές με ποσοστό 49% με την βοήθεια των αλλοδαπών ψηφοφόρων και της αποχής. Με προεδρικό διάταγμα απαγορεύεται η ανάρτηση της σημαίας. Ακολουθούν νυχτερινοί εμπρησμοί των εκκλησιών, απαγόρευση της δημόσιας έκθεσης των θρησκευτικών συμβόλων και των θρησκευτικών γάμων και επιβολή της υποχρεωτικής καύσης των νεκρών. Ο Αρχιεπίσκοπος τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό και αποβιώνει λίγο αργότερα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σε όλους τους μετανάστες χορηγείται το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Στην Κύπρο επιβάλλεται το σχέδιο Ουίλιαμς, κακέκτυπο του αλήστου μνήμης σχεδίου Ανάν. Με την νέα «αντιτρομοκρατική» και «αντιφασιστική» νομοθεσία τα εθνικιστικά κόμματα τίθενται εκτός νόμου. Την θέση των κομμάτων που απαγορεύονται παίρνουν κάποια «φιλελεύθερα» κόμματα των επιχειρηματιών για να προσδώσουν νομιμότητα στο πολιτικό παιχνίδι. Η πολυεθνική αστυνομία αναλαμβάνει την τήρηση της τάξεως. Η μοναδική αντίδραση προέρχεται από την οργάνωση της «Μάχης» που έχει την έδρα της στην Παλιά Πόλη των Αθηνών.

«Όχι στην Παλιά Πόλη» του Νίκου Χιδίρογλου.
Εκδόσεις «Ερωδιός», 2007.

Κι ακόμη:

Οι μόνοι που αντιστέκονται απέναντι σε αυτό τον καθεστωτικό αφελληνισμό είναι οι εθνικιστές, οι δεξιοί πατριώτες, οι ακτιβιστές χριστιανοί, αλλά και παραδοσιακοί κομμουνιστές. Περισσότερα για το βιβλίο δεν θα γράψω, θα το διαβάσετε μόνοι σας. Αναγνωρίζω πάντως ότι θέλει θάρρος για να γράψεις αυτό το βιβλίο όταν είσαι στην Ν.Δ. και έχεις το γραφείο τύπου του κ. Μεϊμαράκη. Μακάρι αντίστοιχο θάρρος να είχαν και πολλοί εκ των «εθνικιστών».Σχόλια

 1. Εζησα στο Παρίσι την άνοδο και την δυναμική του Λεπεν. Πως καταβαραθρωθηκε ο Λεπεν; όταν πιο "δημοκρατικά" κομματα, χορεψαν στον ρυθμό που τους χτυπουσε και ...του πηραν την πελατεία.

  Εχω την αισθηση ότι ξαναζώ εδώ την ίδια εποχη. Copy paste που λεμε.

  Και ο κάθε ...Χιδιρογλου ή όποιος άλλος μαλακας, φασιστας ή αγγελοκρουσμένος, αν δνε ήταν επικινδυνος θα ήταν εξωφρενικά διασκεδαστικός, αλλά ο κάθε Χιδιρογλου και αυξανομενο ακροατηριο έχει και ερισματα σε ένα κοινό φαινεται να αποκτάει.

  Όταν ο φασισμός θα αρχισει αν μας φαινεται απλά άλλο ένα ιδεολογικό ρευμα, τότε φοβάμαι ότι θα ειναι αργά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα κλασσικά χαζά και απλοϊκά σχήματα της ακροδεξιάς δηθεν ως λογοτεχνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα κλασσικά χαζά και απλοϊκά σχήματα της ακροδεξιάς δηθεν ως λογοτεχνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου