Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΦΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, ώρα 16.00, Λεωφόρος Κηφισίας 362

Για τις παράνομες, διαφημιστικές πινακίδες σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν με πανό, πλακάτ, σφυρίχτρες και συνθήματα, συγγενείς και φίλοι του Αποστόλη Μολυβιάτη (21 ετών), την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, ημέρα των γεννεθλίων του, αλλά και της θλιβερής επετείου των 40 ημερών από τον άδικο χαμό του, σε τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε παράνομη, διαφημιστική πινακίδα. Η συγκέντρωση θα γίνει ώρα 16.00 στη Λεωφόρο Κηφισίας 362 (ρεύμα ανόδου, εναέρια πεζογέφυρα μετά το Υγεία).

Στο πλευρό τους θα βρεθούν συγγενείς θυμάτων των παράνομων και φονικών πινακίδων, από όλη την Ελλάδα, ο Τάσος Ιαβέρης, συγκοινωνιολόγοι, γνωστοί καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και υποψήφιοι βουλευτές. Όλοι μαζί θα απαιτήσουν να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του εισαγγελέα και του συμβουλίου της Επικρατείας, που από το 2007 κρίνουν αυτές τις πινακίδες υπεύθυνες για δεκάδες «ανθρωποκτονίες», και υποδεικνύουν την άμεση αφαίρεσή τους από όλους τους δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ

http://www.diadromi.com/?p=766ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΔΕΙΤΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. (Ακούστε το 2ο ηχητικό)

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=63475&cid=4

Τραγική ειρωνεία; Ο Αποστόλης Μολυβιάτης ήταν φίλος και γείτονας του Γιάννη Σταυρουλάκη, ενός άλλου νέου παιδιού που πριν 2,5 χρόνια έχασε τη ζωή του ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, σε τροχαίο, πάνω σε διαφημιστική πινακίδα, στην Λεωφόρο Κηφισίας, λίγα μέτρα πιο πάνω από το σημείο που σκοτώθηκε ο ίδιος.

Ο πατέρας του Μανώλης Σταυρουλάκης, ταύτισε το όνομά του, με τον αγώνα κατά των παράνομων, φονικών πινακίδων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ

http://www.youtube.com/watch?v=VEhe58IjbOw&feature=player_embedded

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

Ωστόσο στις διαφημιστικές αυτές πινακίδες, που είναι παράνομες δια νόμου και σύμφωνα με εισαγγελικές αποφάσεις υπαίτιες για δεκάδες θανάτους νέων ανθρώπων, που δεν φέρουν αριθμό αδείας, που δεν αναγράφουν ως οφείλουν το όνομα της διαφημιστικής εταιρείας, διαφημίζονται ζητώντας την ψήφο μας τα περισσότερα μεγάλα πολιτικά κόμματα. Όχι μόνο δεν φρόντισαν να τις απομακρύνουν, όπως ήταν καθήκον και χρέος τους εδώ και χρόνια, αλλά οι αυριανοί κυβερνήτες του τόπου, διαφημίζονται πάνω στους «δολοφόνους» των παιδιών μας, τους
πληρώνουν, τους χρηματοδοτούν, από τα ίδια τα χρήματά μας.

Τα ερωτήματα εύλογα:

-Με τι είδους παραστατικά γίνονται οι πληρωμές μιας παράνομης αγοραπωλησίας διαφήμισης;

-Πώς είναι δυνατόν αυτοί που κυβερνούν, να συμμετέχουν ενεργά και ανοιχτά στο καθεστώς της παρανομίας;

-Κι όταν παρέχουν «επίσημη χρηματοδότηση» στους παράνομους, τι άλλες καλύψεις μπορεί να τους προσφέρουν;

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΜΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟ

Μπορούν να ισχυριστούν άγνοια; Όχι όταν ο πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής οδικής ασφάλειας, κ. Άρης Σταθάκης, με επιστολή του στις 4/9/2009, καλεί όλα τα κόμματα ενόψει εκλογών να μην διαφημιστούν στις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΘΑΚΗ

http://www.diadromi.com/?p=769

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Ο Αποστόλης Μολυβιάτης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στις 7 το πρωί, στις 24 Αυγούστου, στη λεωφόρο Κηφισίας 362. Οδηγούσε στη δεξιά λωρίδα και φορούσε τη ζώνη του. Σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας και αυτόπτες μάρτυρες ένας απρόσεκτος οδηγός, από την μεσαία λωρίδα δεν τον είδε και τον έκλεισε. Ο Αποστόλης δεν μπόρεσε να τον αποφύγει, τα οχήματα συγκρούστηκαν και το αυτοκίνητο του, κατέληξε πάνω στην παράνομη διαφημιστική πινακίδα που βρισκόταν στη νησίδα ασφαλείας (!). Χτύπησε στο κεφάλι πάνω στην κολώνα και
σκοτώθηκε ακαριαία. Σύμφωνα με τους ειδικούς πραγματογνώμονες και τους άνδρες της τροχαίας, αν και η πρωτογενής αιτία του δυστυχήματος ήταν η απροσεξία του άλλου οδηγού, το μόλις 21 ετών αγόρι, θα ζούσε, αν η παράνομη πινακίδα δεν βρισκόταν εκεί. Αν είχε απομακρυνθεί όπως ορίζει εδώ και χρόνια ο νόμος. (ΣτΕ 909/2007)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΜΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟ

Ο Αποστόλης Μολυβιάτης ήταν μόλις 21 ετών, φοιτητής στο 4ο έτος του Εμπορίας, Μάρκετινγκ και Διαφήμισης, αθλητής, αρχηγός δύο ποδοσφαιρικών ομάδων, μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, κοινοτάρχης της κατασκήνωσης «Ξένοιαστο Μελίσσι» όπου συμμετείχε στη διοργάνωση των θεατρικών παραστάσεων, εργαζόταν σε κεντρική παιδική θεατρική σκηνή, ενώ τον ελεύθερο χρόνο του συνέθετε τραγούδια με το γκρουπ του, τους «Εναλλάξ».

http://www.youtube.com/watch?v=S7Er8QlU6as&feature=player_embedded

Πληροφορίες: Μολυβιάτη Νόρα 6976563020

Μανώλης Σταυρουλάκης 6977229631

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…