Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ


ΠΙΟ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΜΩΣ!
Μην πάρει κι ο κ.....ς μας αέρα!

Σχόλια

 1. . Θα έχεις δίκηο, εάν στην λέξη " Πολίτης " μπορέσεις να τα καταφέρεις να εντάξεις τον τύπο που πάει να "διαμαρτυρηθεί" σε Υπουργείο που :

  - μόλις πριν δυό μέρες έχει αναλάβει Υπουργός, νέας Κυβέρνησης ( μετά έξη χρόνια άλλης κυβέρνησης )
  - που δεν έχει κάνει ακόμη προγραμματικές δηλώσεις,
  - που ακόμη προσπαθεί να ενημερωθεί από το ομολογημένο χάος που αφήσανε οι άλλοι,
  - που ο Υπουργός προς τιμήν του, κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο, τούς υποδέχεται, και τούς ανεβάζει στο γραφείο του και συζητά μαζί τους.

  . Κι αφού τελειώσουν οι όποιες συζητήσεις και η αλληλοέκθεση απόψεων λένε στον Υπουργό : " δεν θα σ' αφήσουμε να βγείς από το Υπουργείο, εάν δεν βγάλεις κάποιες αποφάσεις " ! ! !
  . Έτσι τραμπούκικα ! ! ! ( συγνώμην "επαναστατικώ δικαίω" ήθελα να πώ ! ! ! )
  . Πρίν συνταχθούν κάν οι προγραμματικές δηλώσεις ! ! !

  . Αυτός λοιπόν δεν είναι Πολίτης. Είναι ΣΤΗΜΜΕΝΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ, και το ίδιο είναι και αυτοί που τον έστειλαν εκεί, με αυτό τον αέρα ( άν όχι και με αυτές τις εντολές ) ! !

  . Και δεν βοηθά ούτε την Αριστερά, ούτε κανέναν κοινωνικό στόχο να φυσάει τέτοιος ΑΝεμος από πίσω τους !

  . Σε παρακολουθώ πολύ καιρό, διαφωνώ πολλές φορές, συγκινούμαι κάποιες άλλες, σε σέβομαι και γι αυτό έχω link σου στην ιστοσελίδα μου από τότε που έμαθα να το κάνω αυτό, αλλά ακριβώς επειδή έχω εμπιστοσύνη στο κριτήριό σου, σού λέω οτι δεν είναι αντάξιά σου αυτή η ανάρτηση, αυτή η ματιά..
  . Οι εκλογές πέρασαν, οι πίκρες πρέπει να καταλαγιάσουν και να δούμε από δώ και πέρα τί κάνουμε. Αυτά πού γράφεις, μπορεί να τα γράψει εξ άλλου και το τρωκτικό η τα παραπολιτικά ή .....κλπ κλπ
  . Ευχαριστώ και συγνώμη για το μέγεθος τού σχολίου μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γκιώνης>>>
  Γι' αυτούς τους ΠΟΛΙΤΕΣ (και για χιλιάδες άλλους) ο εφιάλτης των οικονομικών προβλημάτων δεν ξεκίνησε όμως πριν από δύο μέρες, αλλά πριν από μήνες και χρόνια. Και δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν μπορούσα να πάρω ένα μπουκάλι γάλα ή σχολικά για τα παιδιά μου κι αν θα είχα την ψυχραιμία να περιμένω τις προγραμματικές δηλώσεις μιας κυβέρνησης. Πάντως σίγουρα δεν θα έλεγα, "δεν πειράζει μπορεί να μην έχουμε να φάμε αλλά ευτυχώς έχουμε ΠΑΣΟΚ"!
  Δεν ξέρω επίσης αν θα σεβόμουν τις τεχνικές διαδικασίες της κάθε εξουσίας όταν παραλαμβάνει νέα κυβέρνηση.
  Τα κόμματα μπορεί να περιμένουν πριν αντιπολιτευτούν. Ομως οι ΠΟΛΙΤΕΣ δεν είναι ζητιάνοι...

  (Επιμένω στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ γιατί οι φτωχές μου γνώσεις μια μόνο λέξη βρίσκουν για τον μη-ΠΟΛΙΤΗ: Δούλος!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. . Γιατί ΑΝεμε είναι πολίτες αυτοί που κάναν μπάχαλο την Αθήνα χτές ;

  . Γιατί δεν είναι ΠΟΛΙΤΕΣαυτοί που δίνουν θετική γνώμη στην νέα κυβέρνηση με 75 % ποσοστό ; Ίσως κι αυτοί να μην έχουν γάλα για τα παιδιά τους...
  . Τί τούς διαφοροποιεί ; Το ότι έχουν το στοιχειώδες πολιτικό κριτήριο να πούν το αυτονόητο : " Νέα κυβέρνηση είναι, να δούμε πρώτα ..." Δεν θέλει να είσαι σοφός εκ τού περισσού !

  . Τί ΔΕΝ έχουν ; Το άγχος να επιβεβαιώσουν τον "επαναστατισμό" τους ! που παρεμπιπτόντως δεν το είχαν όσο Υπουργός ήταν η Φάνη και Πρωθυπουργός ο ...αόρατος καταλληλότερος !
  . Και δες σε παρακαλώ δύο παραπομπές για τα ανωτέρω :
  http://thelonapo.blogspot.com/2009/10/blog-post_16.html
  που μεταξύ άλλων λέει : " Τέλος πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η στάση τόσο της ΝΔ όσο και των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι ενέχει σαφώς πολιτικές σκοπιμότητες. Σε μια απεργία που ξεκίνησε πριν τις εκλογές (1/10/09) αλλά που καθυστέρησε (γιατί αλήθεια ?) κάμποσους μήνες απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξ αρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία της με το περιεχόμενο της σύμβασης και είχε δεσμευτεί για την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά που δεν έχει ευθύνη για αυτήν, δεν μπορεί κανείς παρά να διακρίνει πολιτικό παιχνίδι.
  και
  http://www.medium.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3355:2009-10-16-07-14-23&catid=69:2008-09-01-08-37-10&Itemid=91

  . Τώρα αν μού πείς οτι αυτοί είναι ...αστοί και το ...κίνημα δεν δέχεται τις μπούρδες τους, και αυτό το ...συνθέσεις με το οτι οι δύο μόλις μέρες μετά τις εκλογές και την παραλαβή είναι "...τεχνικές διαδικασίες της κάθε εξουσίας όταν παραλαμβάνει νέα κυβέρνηση", εντάξει με αποστόμωσες ! ! !

  . και σίγουρα ΔΕΝ πιστεύεις οτι οι ...νέοι μπαχαλάκηδες ήταν ΠΟΛΙΤΕΣ που δεν θέλαν να ειναι ζητιάνοι, και σίγουρα δεν πάει στο blog σου ο λαϊκισμός....

  . Όπως καταλαβαίνεις, επιμένω και γώ στην λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ σε αντίθεση με τον ΙΔΙΩΤΗ. Και οι νεομπαχαλάκηδες είναι ή διατεταγμένοι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ή IDIOTS και εν πάσει περιπτώσει ΔΕΝ είναι ΠΟΛΙΤΕΣ ! ! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μάλλον δεν είσαι ενημερωμένος. Οι "μπαχαλάκηδες" δεν είχαν σχέση με το λιμάνι και την απεργία εκεί. Ησαν οι μεταλλεργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής του Σκαραμαγκά.

  Βεβαίως μπορούμε να ονομάζουμε "μπαχαλάκια", "προβοκάτορα" ή "ήλίθιο" τον οποιονδήποτε αγωνίζεται, Είτε εργάτης είναι είτε αγρότης είτε όποιος άλλος διεκδικεί. Βολεύει!

  Πολίτης είναι μόνο ο φιλήσυχος νοικοκύρης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. . Πουθενά, και αν θέλεις δες το ξανά, δεν αναφέρθηκα εγώ, στην απεργία στο λιμάνι. Το αναφέρει ο " θέλω να πώ μιά γνώμη " και σού το έδωσα μόνο σαν παραπομπή που αφορά σε μιά πολιτική στάση που κατατείνει στο να στήνει όχι Πολίτες αλλά "προβοκάτορες" ( που δεν έχουν γάλα για τα παιδιά τους ) μπροστά στις εν αναμονή κάμερες τών ΜΜΕ...

  . Αλλά από όσα έγραψα γιατί μένεις σ' αυτό ; Μόνο και μόνο για να μού βάλεις ταμπέλλα " μη ενημερωμένος " ;
  . Και ...ήσυχος να επιστρέψεις στής δυσαρέσκειάς σου το χειμώνα ;

  . Και λές : ".... μπορούμε να ονομάζουμε "μπαχαλάκια", "προβοκάτορα" ή "ήλίθιο" τον οποιονδήποτε αγωνίζεται, Είτε εργάτης είναι είτε αγρότης είτε όποιος άλλος διεκδικεί. Βολεύει!"
  . Μα αυτό δεν το λέω εγώ ! Εγώ σε αντιδιαστολή με τούς γνωστούς αγνώστους " μπαχαλάκηδες" χαρακτήρισα τούς χθεσινούς "νεομπαχαλάκηδες"
  και είπα οτι είναι στημμένοι και πως ό τι και να γινόταν θα τα κάνανε μπάχαλο προκειμένου να ...αποδείξουνε οτι το κόμμα είναι ζωντανό ! ! ! Κι αυτό είναι αναντίρρητο.

  . και αλήθεια πιστεύεις οτι υπάρχουν "επαναστατικά καθαγιασμένες" λέξεις ( αγωνίζεται, εργάτης, αγρότης, διεκδικεί, ) που η παράθεση τής μιάς δίπλα στην άλλη προφυλάσσουν κάποια θέση από την ανυπαρξία στοιχειώδους λογικής και επιχειρημάτων ;
  . Καιρό είχα να θυμηθώ τις αδιέξοδες αντιπαραθέσεις με το ΜΛ-ΚΚΕ ή την ΑΑΣΠΕ στα αμφιθέατρα τής νειότης μου που κατέληγαν με επικλήσεις στούς αγωνιστές εργάτες και αγρότες που θα ήταν στο πλευρό τών αγωνιστών φοιτητών στο βάθος τής Ιστορίας που θα ξερνούσε όλους τους άλλους ρεβιζιονιστές και αστούς ( εμάς ) στον σκουπιδοτενεκέ της ...
  . Ωραία ...
  . Ωστόσο, τής δυσαρέσκειάς σου ο χειμώνας κάποιοι ελπίζουν και κάποιοι άλλοι θα ασχοληθούν ( για να μην πώ κι εγώ "αγωνισθούν" ) να γίνει Άνοιξη, κι ίσως Θέρος λαμπρό... κι ο ήλιος τού Γιόρκ έχει ήδη προβάλλει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. πρώτα ο πολίτης λέμε...Το πασοκ είναι πάλι εδώ και με τα δύο πρόσωπα. Πριν λίγα χρόνια σάπιζε στο ξύλο συνταξιούχους ωμά και πριν γίνει κυβέρνηση φώναζε για "βαρβαρότητες" ενώ τώρα κάνει τα ίδια και χειρότερα. Πεστα Καπ, κι άσε τους άλλους να αναρωτιούνται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…