Αλλη λύση δεν υπάρχει...

Το Λιμάνι του Πειραιά πρέπει να γυρίσει στα χέρια του Δημοσίου. Οπως και όλα "τα ασημικά, τα σερβίτσια και τα κουταλοπίρουνα" που ξεπούλησε η Νέα Δημοκρατία.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!

>Παρ΄όλα αυτά, τα πράματα δεν είναι και τόσο απλά όσο κάποιοι νομίζουν και ιδού σε απλά ελληνικά (και νομικά): Pacta sunt servanda


Κατα τ' άλλα μόλις πριν λίγη ώρα διαπιστώσαμε πως "ίδια είναι τα χημικά Δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά"!

Τέρμα τα μέλια και τα σορόπια!

Σχόλια

 1. Επειδη δουλευαν δυο μερες το μηνα τις αλλες απεργια.Ο τουρισμος χαθηκε και μια απ τις πολλες βεβαια αιτιες οι απεργιες στα λιμανια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλλο ΤΙ θα ακούσουμε;;;

  Οτι οι τουρίστες ερχόντουσαν με εμπορικά πλοία; Σε κοντέινερ;

  Πόση λάσπη θα ρίχνετε στους εργάτες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όχι απλά είναι ίδια τα χημικά αλλά και η ιδεολογική προώθηση των λύσεων της "καθαρής" αγοράς, προϋποθέτει από την σοσιαλδημοκρατία να προπαγανδίζει τις νεοφιλελεύθερες λύσεις σαν να μην υπάρχει αύριο.

  Φοβούνται ότι πολλοί σκεπτόμενοι πολίτες-εργαζόμενοι θα κοιτάξουν αριστερότερα λόγω της νέας πιο σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν.

  Ο κύριος φορέας υποστήριξης του νεοφιλελευθερισμού σήμερα είναι λοιπόν η σοσιαλδημοκρατία που προσπαθεί να αναμορφώσει τους ψηφοφόρους της σε πιο δεξιά πρότυπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συγγνώμη κιόλας.
  Δε θέλω να παίξω τον έξυπνο αλλά με την μέχρι τώρα συζήτηση δε κατάλαβα πως ακριβώς οι εργαζόμενοι επηρεάζονται.
  Γίνονται υπάλληλοι της Cosco;
  Δεν παραμένουν εργαζόμενοι του ΟΛΠ και μάλιστα δημόσιοι υπάλληλοι;Μπορεί η Cosco να απολύσει έστω και έναν απο αυτούς;
  Οι συντριπτική πλειοψηφία τους δε θα βρεθεί να υπηρετεί στην καινούρια προβλήτα που παραμένει στην κυριότητα του ΟΛΠ (ώστε να υπάρξει και ένας σχετικός ανταγωνισμός) σύντομα κάτω απο τις ίδιες συνθήκες που υπηρετούσαν μέχρι τώρα;

  Δε διαφωνώ οτι οι δεξιές κυβερνήσεις (και οχι μόνο) έχουνε παράδοση στην υπογραφή "αποικιοκρατικών" συμβάσεων, αλλά μήπως είμαστε λίγο ουτοπιστές αν δε θεωρούμε οτι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προστατεύουν τα ιδία ιδιοτελή συμφέροντα; Μήπως φοβούνται οτι θα υποχρεωθούν να δουλέψουν με ιδιωτικά κριτήρια ενώ ανοίκουν στο δημόσιο; Η μήπως φοβούνται οτι με ιδιώτες ανταγωνιστές δε θα παίρνουν τα γνωστά "μπόνους" στο μισθό τους καθώς οι πλοικτήτες θα προτιμούν να εκτελωνίζουν τα κοντέινερ μεσω Cosco γρήγορα, εύκολα και κυρίως "καθαρά";

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου