Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρατηρητές Εκλογών: Ποιος τους κάλεσε και για ποιο λόγο;

Για πρώτη φορά στην ιστορία των εκλογών στην Ελλάδα έχει κληθεί επιτροπή ξένων παρατηρητών για να επιβλέπει τις διαδικασίες και την πορεία μας προς την κάλπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "St. Louis Today" ομάδα δέκα ειδικών από διαφορετικές χώρες με επικεφαλής τον Paul DeGregorio πρώην πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εκλογών των ΗΠΑ, έχει εγκατασταθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τις ελληνικές εκλογές και να καταγράψει πιθανά προβλήματα θα υπάρξουν.

Η αποστολή οργανώθηκε από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη και η ομάδα θα παραμείνει στη χώρα μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου.>>>Local election guru heading team watching Greek parliamentary ... St. Louis Post
>>> Election observation mission Assessment of parliamentary elections in Greece

Σχόλια

 1. το είχα ακούσει προ εβδομάδων. Υπάρχει, λέει, αλλαγή στην πολιτική του OSCE και πηγαίνουν και σε χώρες ΕΕ... Προηγήθηκαν αποστολές σε Νορβηγία, Πορτογαλία, Γερμανία.
  http://www.osce.org/odihr/eom.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιτροπή έχει πάει και στις ΗΠΑ (αν δεν κάνω λάθος στη δεύτερη εκλογή Μπους). Επίσης στην Νορβηγία, στη Γερμανία και στην Πορτογαλία στις τελευταίες εκλογές.
  Μην τρελαινόμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τρελάθηκε κανείς;;;

  Καλό δεν θα ήταν να το ξέρουμε όμως; Επρεπε να το μάθουμε μέσω Σεντ Λούις και σελίδας του ΟΑΣΕ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το "τρελαθούμε" πήγαινε στο "Ουγκάντα" παραπάνω.

  "Επρεπε να το μάθουμε μέσω Σεντ Λούις και σελίδας του ΟΑΣΕ"
  Γιατί νομίζεις ότι οι Νορβηγοί, οι Γερμανοί ή οι Πορτογάλοι έμαθαν τίποτε (οι Αμερικάνοι πρέπει να το είχαν μάθει γιατί είχαν το κακό προηγούμενο με την πρώτη εκλογή Μπους); Σιγά την είδηση δηλαδή: 10 άτομα που θα παριστάνουν ειδικούς επί των εκλογών, θα περάσουν dolce vita 2 βδομάδες στην Αθήνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…