Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

PASOK by EUROBANK

Η οικονομική "ομάδα κρούσης" του ΠΑΣΟΚ.

Για να καταλαβαίνουμε και τι μας γίνεται, έτσι;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/09/2009...καλό είναι να ξέρουμε ποιοι του λένε αυτά που θα πει. Σύμφωνα με δημοσίευμα (του "Βήματος"), το οικονομικό επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει άρωμα ομίλου Λάτση, αλλά και... Σημίτη.

Στην αποκαλούμενη "ομάδα κρούσης" συμμετέχει ο Γκίκας Χαρδούβελης (στέλεχος της Eurobank), ενώ ιδαίτερος ρόλος αποδίδεται στον αναπληρωτή διευθυντή της Eurobank Ν. Καραμούζη και στο ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση, Απ. Ταμβακάκη, -ανάλογος ρόλος αποδίδεται και στον Μ. Σάλα της Τράπεζας Πειραιώς.

Θυμίζουμε ότι ο Ν. Καραμούζης φέρεται να είχε οργανώσει στις αρχές του 2009 και το περίφημο δείπνο του Γ. Παπανδρέου με επιχειρηματίες (Σπ. Θεοδωρόπουλος της Vivartia, Ε. Μυτιληναίος της ΜΕΤΚΑ, Μ. Βασιλάκης της Aegean, Σκαλλιντσάντσης της Ελληνικής Τεχνοδομικής, Δ. Παπαλεξόπουλος του Τιτάν, Β. Σπανός της Βιοϊατρικής, Μ. Σκλαβενίτης των γνωστών σούπερ μάρκετ, Αρ. Μπελές των ιχθυοτροφείων Νηρέας, Γ. Γεράρδος της Πλαίσιο, Αγγ. Πλακόπιτας της εταιρείας πληροφορικής Global Finance, Σπ. Διβάνης της αλυσίδας ξενοδοχείων, ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Μ. Βρετανία", Π. Λασκαρίδης).

Την εποχή Σημίτη συνεχίζουν, εκτός του Γκ. Χαρδούβελη (που ήταν σύμβουλος του πρ. πρωθυπουργού), και ο πρόεδρος του (εκσυγχρονιστικού) ΟΠΕΚ Β. Ράπανος.

Και μετά λένε στο ΠΑΣΟΚ γιατί ο Γ. Παπανδρέου θεωρείται χαμηλών προσδοκιών;

Κ.Που.


.


Κατά τα άλλα: Γ. Παπανδρέου: “Το Δημόσιο θα έχει λόγο στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα”

Σχόλια

 1. Καπ, έχεις 69 ποστ με το tag ΠΑΣΟΚ. Αστα εκεί please είναι πολύ sexy numbah...

  LoL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λες πως από εδώ και πέρα τα σχόλια για το ΠΑΣΟΚ να είναι λιγότερο kinky; Δεν νομίζω...

  LoL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λες πως από εδώ και πέρα τα σχόλια για το ΠΑΣΟΚ να είναι λιγότερο kinky; Δεν νομίζω...

  LoL

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…