Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

PASOK by EUROBANK

Η οικονομική "ομάδα κρούσης" του ΠΑΣΟΚ.

Για να καταλαβαίνουμε και τι μας γίνεται, έτσι;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/09/2009...καλό είναι να ξέρουμε ποιοι του λένε αυτά που θα πει. Σύμφωνα με δημοσίευμα (του "Βήματος"), το οικονομικό επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει άρωμα ομίλου Λάτση, αλλά και... Σημίτη.

Στην αποκαλούμενη "ομάδα κρούσης" συμμετέχει ο Γκίκας Χαρδούβελης (στέλεχος της Eurobank), ενώ ιδαίτερος ρόλος αποδίδεται στον αναπληρωτή διευθυντή της Eurobank Ν. Καραμούζη και στο ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση, Απ. Ταμβακάκη, -ανάλογος ρόλος αποδίδεται και στον Μ. Σάλα της Τράπεζας Πειραιώς.

Θυμίζουμε ότι ο Ν. Καραμούζης φέρεται να είχε οργανώσει στις αρχές του 2009 και το περίφημο δείπνο του Γ. Παπανδρέου με επιχειρηματίες (Σπ. Θεοδωρόπουλος της Vivartia, Ε. Μυτιληναίος της ΜΕΤΚΑ, Μ. Βασιλάκης της Aegean, Σκαλλιντσάντσης της Ελληνικής Τεχνοδομικής, Δ. Παπαλεξόπουλος του Τιτάν, Β. Σπανός της Βιοϊατρικής, Μ. Σκλαβενίτης των γνωστών σούπερ μάρκετ, Αρ. Μπελές των ιχθυοτροφείων Νηρέας, Γ. Γεράρδος της Πλαίσιο, Αγγ. Πλακόπιτας της εταιρείας πληροφορικής Global Finance, Σπ. Διβάνης της αλυσίδας ξενοδοχείων, ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Μ. Βρετανία", Π. Λασκαρίδης).

Την εποχή Σημίτη συνεχίζουν, εκτός του Γκ. Χαρδούβελη (που ήταν σύμβουλος του πρ. πρωθυπουργού), και ο πρόεδρος του (εκσυγχρονιστικού) ΟΠΕΚ Β. Ράπανος.

Και μετά λένε στο ΠΑΣΟΚ γιατί ο Γ. Παπανδρέου θεωρείται χαμηλών προσδοκιών;

Κ.Που.


.


Κατά τα άλλα: Γ. Παπανδρέου: “Το Δημόσιο θα έχει λόγο στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα”

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…