Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική


Τα τελευταία χρόνια ακούγονται ολοένα και περισσότερες φωνές διαμαρτυρίας για το πολιτικό μας σύστημα. φωνές ενάντια στην αναξιοκρατία και τη διαφθορά. . Αλλά για την κατάσταση όπου επικρατεί στον τόπο μας οι πολίτες απλώς γυρίζουν την πλάτη τους. Οι πολίτες εμπιστεύονται όλο και λιγότερο το ίδιο τους το κράτος Δεν πιστεύουν πια στην πολιτική και τους πολιτικούς. Οι περισσότεροι έλληνες σήμερα είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον τους!
Και τι κάνουμε γι όλα αυτά?
Νομίζουμε ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα…
Αισθανόμαστε έρμαια του συστήματος…
γυρίζουμε την πλάτη στα κόμματα και την πολιτική και απέχουμε…
Ψηφίζουμε κάτι για τα μικροσυμφέροντα μας…
Ψηφίζουμε κάτι από συνήθεια…
Σκύβουμε το κεφάλι… ...

Όχι
Πρέπει να συμμετέχουμε
Δεν πρέπει να αφήσουμε να αποφασίζουν άλλοι για μας
Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα

Γι αυτό συμμετέχω
Θέλω να ακουστεί η φωνή της νέας γενιάς
Θέλω να ακουστεί η αγωνιά των εργαζομένων
Θέλω να ακουστούν τα προβλήματα των επαγγελματιών

θέλω όραμα για τον τόπο μου.
Θέλω ελπίδα για το μέλλον μου
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε παντογνώστες
Αλλά δεν υπάρχει όμως και κατάσταση που δεν ανατρέπεται
Και πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο να ελπίζουμε

Μπορούμε και έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε
Πρέπει να βγει μπροστά ο καθε πολίτης και να διεκδικήσει
Σαν πολίτης και σαν ένας καθημερινός άνθρωπος θέλω να παλέψω.
Ζητάω από σας την ευκαιρία να βγω μπροστά να προσπαθήσω
Και θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις

Δήμου Αριστομένης
Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…