Αυτοδυναμία ή παντοδυναμία

Οπως όλα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ θα βγει όχι απλώς αυτοδύναμο αλλά παντοδύναμο μέσα από τις κάλπες. Και δεν είναι μόνο η κατάρρευση, σαν χάρτινος πύργος, της Νέας Δημοκρατίας.

Ούτε οι πάνω από 156 βουλευτές που μπορεί να εξασφαλίσει ο Γ. Παπανδρέου. Είναι περισσότερο το οτι η Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνει αντιπολίτευση. Διότι πως θα τολμήσει να αντιπολιτευτεί σκληρά μέτρα που και η ίδια επαγγέλλεται και που γι' αυτά ζητούσε την ψήφο του κόσμου;
Ή μήπως θα αντιπολιτευτεί τις όποιες μικρο-"παροχές" θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ή τις όποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις όπως για παράδειγμα τις περίφημες αυξήσεις «στο ύψος του πληθωρισμού», δηλαδή του 0,80%;
Οι θέσεις με τις οποίες προκάλεσε εκλογές και διεξάγει τον προεκλογικό του αγώνα ο Κ. Καραμανλής όχι μόνο του στερεί μια ακόμη ευκαιρία να κυβερνήσει αλλά υποσκάπτει και το ρόλο του ως αντιπολίτευση. Στην ουσία θα πρόκειται, στην καλύτερη περίπτωση για μια συναινετική και στη χειρότερη, μια αντιπολίτευση που θα ωθεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πιο νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις.

Μαύρα τα μαντάτα λοιπόν... Μαύρος και ο χειμώνας που έρχεται με ένα προϋπολογισμό που όπως όλα δείχνουν θα είναι προϋπολογισμός απίστευτης λιτότητας και χωρίς Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση μπορεί να γίνει από την Αριστερά. Εάν βεβαίως καταφέρει να έχει μια ικανοποιητική εκπροσώπηση στην επόμενη Βουλή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%