Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντε καλή μας γρίπη και καλή ανάρρωση να έχουμε


Πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς χθες...
Τα παιδιά πήγαν χαρούμενα στα σχολεία τους, εκτός ίσως από τα πρωτάκια που είχαν ένα τρακ.
Τα παιδιά γύρισαν τα σχολεία τους χωρίς χαρά και χωρίς τρακ. Γύρισαν με το φόβο στο μάτι.
Δεν έχω ξαναδεί τους γιους μου και τους συμμαθητές τους με τόσο γουρλωμένα μάτια ούτε όταν έβλεπαν τον Αρχοντα τον Δαχτυλιδιών.
Σήμερα είδαν κάτι πολύ πιο τρομερό: τον διευθυντή του σχολείου να τους ανακοινώνει τα μέτρα και τους κανόνες για την νέα γρίπη!
Τα παιδιά δεν κατάλαβαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα!
Οι γονείς δεν κατάλαβαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα!
Πολύ φοβάμαι οτι ΚΑΙ οι δάσκαλοι δεν έχουν καταλάβει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα ως προς το ΠΩΣ θα εφαρμοστούν αυτές οι οδηγίες και σίγουρα...
...τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας δεν έχουν καταλάβει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για τη γρίπη, τα μέτρα που θα έπρεπε να εφαρμοστούν αλλά και τις υποδομές και το προσωπικό που χρειάζεται για να εφαρμοσθούν αυτά τα μέτρα.
Διότι αυτά τα μέτρα απλώς ΔΕΝ μπορούν και ούτε πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ.
Διότι για να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα χρειάζονται:
1. Σχολικούς γιατρούς που θα διαπιστώνουν, για παράδειγμα, αν το παιδάκι έχει αλλεργία, ένα απλό συναχάκι ή το πείραξε η σοκολάτα και έχει κοιλόπονο...
2. Σχολικές καθαρίστριες που θα καθαρίζουν -όπως λέει ένα από τα μέτρα- τις αίθουσες από πόμολα μέχρι θρανία, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
3. Προμήθειες υλικού καθαρισμού
4. Καθαρό νερό από ειδικές συσκευές νερού με πλαστικά ποτηράκια
5. Καθαρές τουαλέτες
6. Γονείς και συγγενείς που να ΜΗΝ δουλεύουν και να έχουν το νου τους...
7. Θέρμανση... Παράθυρα... Εξαερισμό...
8. Τάξεις με 14-15 παιδιά για να μην στοιβάζεται το ένα πάνω στα άλλα
9. Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για να πηγαίνουν αμέσως και ΔΩΡΕΑΝ οι γονείς με τα παιδιά τους για να διαπιστώσουν αν όντως έχει τη γρίπη.

Κι ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν υπάρχουν υπό κανονικές συνθήκες...

ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά δεν υπάρχει στην Ελλάδα του 2009!

Το μόνο που θα εφαρμοστεί είναι η στρατηγική του πανικού ή η στρατηγική της αδιαφορίας.
Και τα δύο, όχι απλώς επιζήμια αλλά καταστροφικά.

Τα πράγματα είναι ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΑ!

Πέρα απο το οτι έχω δυο παιδιά που ΔΕΝ θέλουν να πάνε σχολείο γιατί φοβούνται!

Αλήθεια πόσο παιδαγωγικό είναι αυτό που συνέβη χτες σε όλα τα σχολεία της χώρας μας;

Σχόλια

 1. Δύο λινκς που ίσως βοηθήσουν σχετικά.
  1.UN
  2.CDC

  Φυσικά στην Ελλάδα δεν νομίζω να υπάρχει κανένα είδος σχεδιασμού, πλάνου ή επείγοντος σχεδίου άμεσης ανταπόκρισης.Ο γονιός το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραμένει σε επιφυλακή και να προσέχει τα false alarms από κρούσματα εποχικής γρίπης που είναι συχνά στα σχολεία.

  Καλό κουράγιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ χρήσιμες οι διευθύνσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε ένα σχολείο στην Επανωμή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να δίνει χρήματα για έξτρα άνθρωπο στην καθαριότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…