Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Τελευταίες δημοσκοπήσεις

Νάτες! Νάτες!
Μόλις τις κατέβασα από το Mail και τις έχω μπροστά μου ζεστές και ολόφρεσκες.
Είναι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις συν οι κυλιόμενες όλου του 10ημέρου.
Αναλυτικές. Με "πίτες", με άξονες, για κάθε κόμμα, κομματίδιο και απόκομμα.
Με προβολές και αναγωγές σε τελικό αποτέλεσμα. Συγκριτικά στοιχεία με το 2004 και το 2007.
Τα πάντα!
Είναι μπροστά μου. Τις έχω τυπώσει.
Ομως...
Δυστυχώς δεν μπορώ να τις δείξω ούτε στο παπά!
Ούτε λόγος φυσικά να τις δημοσιεύσω εδώ μέσα.
Διότι έτσι λέει ο νόμος.
Τι λέει;
Οτι εγώ μπορώ να ξέρω ενώ εσείς θα παραμείνετε στην τύφλα σας.
Λες και κρατάω απόρρητα έγγραφα για τις πυραυλικές μας βάσεις.
Και θα πει κάποιος: "να κι αν τις έχεις κι αν δεν τις έχεις. Δεν μας ενδιαφέρουν οι δημοσκοπήσεις".
Ούτε κι εμένα με ενδιαφέρουν.
Ομως το θέμα δεν είναι εκεί.
Το θέμα είναι οτι εγώ και μερικές χιλιάδες ακόμη ξέρουμε κάτι που εσείς δεν επιτρέπεται να μάθετε.
Κατά παράβαση κάθε έννοιας ισοτιμίας, ισονομίας, δημοκρατίας.
Γιατί ένα από τα βασικά στοιχεία της Δημοκρατίας είναι η ελευθερία του τύπου και της έκφρασης.
Αυτή είναι η ΨΥΧΗ της δημοκρατίας που ξεψύχησε στα χέρια του Παυλόπουλου.

Και δεν είναι μόνο που δεν ξέρετε και δεν πρόκειται να μάθετε.
Είναι και το οτι οι άλλοι, εκτός Ελλάδας, μπορούν επίσης να ξέρουν αλλά και να δημοσιεύουν.
(Βλέπε το προηγούμενο ποστ)
Είναι οτι κάποιοι μπορούν να ισχυρίζονται και να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.
Διπλό.
Τριπλό το κακό!

Τόσο κακό που έχω μια έντονη φαγούρα και μου έρχεται να τρίψω την πλάτη μου στη μαγκούρα του τσοπάνη...

Μόνο και μόνο για να του τρίψω μετά στη μούρη τις απαγορεύσεις!

Βεβαίως -τι ειρωνεία!- τα στοιχήματα επιτρέπονται: https://www.bwin.com/gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Σχόλια

 1. Γράψε ένα τραγούδι, με αλληγορική σημασία, που να καταλαβαίνουμε μεν, αλλά να είσαι νταξ κι εσύ απέναντι στον Προκόπη!
  Όπως χούντα, ας πούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξέρεις τι με πονάει Άνεμε; Που δεν με νοιαζει. Και αυτος κι αν ειναι ευνουχισμός.

  Ξερεις, μπερδευτηκαμε Ανεμε, μεσα στις λέξεις. Δεν ειναι αυτοσκοπός η Δημοκρατία. Ενα μεσο ειναι για το μεγαλο στοιχημα, για το μεγάλο ιστορικά σκοπό, για την ευημερία των ανθρώπων, των πολιτών, της κοινωνίας στο μεγαλυτερο ποσοστό και στο μεγαλυτερο δυνατό βαθμό.

  Και μια απο τις πιο καθοριστικές συνιστώσες της ευημερίας, ειναι η ...ελπίδα.
  Και πια δεν έχω ελπίδα. Κανεις πιθανός και απιθανος συνδυασμός, απο πιτες, γραφηματα και ποσοστά δνε μου δινει μια ελπιδα, ένα φως, ότι θα λυθει αυτός ο γορδιος δεσμός που μας πάει όλους στο πάτο. Κι ακομα χειροτερα, με τρομάζει ότι ΕΜΕΙΣ δνε έχουμε τα κοτσια να τον κόψουμε αυτο τον δεσμό.

  Δεν έχω καν περιεργεια. Κι αυτό εμενα με πονάει πιο πολύ απο τα παιχνιδακια του κάθε Παυλόπουλου.Γιατί ποιος μπορεί να σε πονέσει αν όχι ο εαυτός σου. Απογνωση. Αποσυρση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα ίδια επιπόλαια επιχειρήματα μ' εκείνα των γκαλοπατζήδων, η ίδια αποφορά απο "νταβά". Η ίδια σύγχιση περί τη δημοκρατία και το δικαίωμα στη χειραγώγηση και στην παραπληροφόρηση... Οσο περσότερο βγάζουν το σκασμό τα λατσόνια τόσο καλύτερα, έστω και από μαμακία τους ο σκασμός, από απαγόρευση ως φύλλο συκής. ΣΤΟΠ στις κουράδες που εκσφενδονίζει η τηλεόρασή τους ως πρόγραμμα και ως ειδήσεις μέσα σε κάθε σπίτι, αυτή ειναι αριστερή πολιτική. Αλλά ποιός τολμά, ποιός ενδιαφέρεται πλέον να πάψει η κοροϊδία και η αποκολοκύνθωση του κόσμου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια. Πέτα μου έναν κεφτέ!

  Κάτι με περισσότερο ειρμό ίσως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Katerina>>> Από τη μια λέω και γιατί να σε νοιάξει; Και τι θα αλλάξει αν νοιαστούμε περισσότερο;

  Από την άλλη όμως ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε πως πέτυχαν το στόχο τους. Αυτό ήθελαν. Να μην μας νοιάζει τίποτα, να τα παρατήσουμε, να αποσυρθούμε, να βγάλουμε το σκασμό.

  Θα τους περάσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Katerina>>> Από τη μια λέω και γιατί να σε νοιάξει; Και τι θα αλλάξει αν νοιαστούμε περισσότερο;

  Από την άλλη όμως ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε πως πέτυχαν το στόχο τους. Αυτό ήθελαν. Να μην μας νοιάζει τίποτα, να τα παρατήσουμε, να αποσυρθούμε, να βγάλουμε το σκασμό.

  Θα τους περάσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…