Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το 'πε - το 'πε ο παπαγάλος

AΥΓΗ 27/09/2009

Ας θυμηθούμε μια ιστορία. Μια πικρή ιστορία από εκείνες που έχουν στοιχειώσει τον κόσμο της καθ' ημάς αριστεράς. Εκεί, λοιπόν, στα βάθη του 1993. Στις εκλογές του 1993 και συγκεκριμένα στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα.

Τότε, που λέτε, διέρρευσε τεχνηέντως (και πολύ μαζικά) από τη Χαριλάου Τρικούπη η πρόβλεψη ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει μεν τη Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά κινδυνεύει η αυτοδυναμία του. Η διαρροή έπιασε τόπο. Βοήθησε σ' αυτό και η όντως πολύ μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα; Το ΠΑΣΟΚ έπιασε στην κάλπη το θηριώδες 47% εξασφαλίζοντας την ομοίως θηριώδη αυτοδυναμία των 170 βουλευτών. Και ο ΣΥΝ έμεινε εκτός Βουλής για 4.000 ψήφους...

Τελευταία προεκλογική εβδομάδα και τα παπαγαλάκια πιάσανε ήδη δουλειά. Όπως και τότε, όπως πάντα. Όταν παρέχει πρόσφορο έδαφος η απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων.

Τι λένε τα παπαγαλάκια; Μα, τα αυτονόητα, ή μάλλον τα καλά και συμφέροντα. Τα γαλάζια παπαγαλάκια παίρνουν όρκο ότι ανέβηκε αλματωδώς η συσπείρωση της Ν.Δ. (ιδίως μετά το ντιμπέιτ των δύο, όπου, καθώς πιστεύουν, διέπρεψε ο αρχηγός τους), ότι έκλεισε η ψαλίδα και ότι η αναμέτρηση εξελίσσεται σε ντέρμπι.

Από την άλλη μεριά, τα πράσινα παπαγαλάκια κινδυνολογούν ασυστόλως ψιθυρίζοντας ότι παίζεται η αυτοδυναμία τους και ότι, εν πάση περιπτώσει, ας μη μιλάμε για αυτοδυναμία των 151, είδατε τι έγινε με τον Παυλίδη, με τον Τατούλη και με τον Μανώλη.

Το φρέσκο στοιχείο των πράσινων διαρροών (κι αυτές είναι οι πιο επίμονες τις τελευταίες ημέρες) είναι ότι έχει κλειδώσει η είσοδος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο ντιμπέιτ...

Αλήθειες και ψέματα

Ποια είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι τίποτε δεν παίζεται και τίποτε δεν έχει κλειδώσει. Η αλήθεια είναι πως, απ' ό,τι φαίνεται, κι απ' ό,τι είναι λογικό κι αναμενόμενο, εξάλλου, ανεβαίνει όντως η συσπείρωση της Ν.Δ. Κλείνει μάλλον η στρόφιγγα των διαρροών προς τον ΛΑΟΣ.

Προς εκείνη άλλωστε την κατεύθυνση στοχεύει τις τελευταίες ημέρες ο Καραμανλής με την αναβάθμιση της "πατριωτικής" συνθηματολογίας του. Βοηθούν εξάλλου και οι "εσπευσμένες" επιτυχίες στο πεδίο του νόμου και της τάξης.

Όμως, το ισοζύγιο εκροών - εισροών ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΛΑΟΣ δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Δεδομένου ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο η διαφορά ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. Και με μία ψήφο διαφορά το πρώτο κόμμα εξασφαλίζει το πριμ των 40 εδρών.

Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να κινδυνεύει με τίποτε. Οι γνωρίζοντες μάλιστα περιμένουν άνετη αυτοδυναμία. Καθώς, κατά παράδοσιν, το ρεύμα του νικητή λειτουργεί πολλαπλασιαστικά τις τελευταίες ημέρες.

Όσο για το "κλείδωμα" της εισόδου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, είναι γεγονός ότι μετά την πολιτικά πειστική και πολιτικά καθαρή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο ντιμπέιτ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει αξιοσημείωτη δυναμική. Καθώς αναδείχθηκε εκεί το "καλό πρόσωπο" του ΣΥΡΙΖΑ. Το σωστό, το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το πρόσωπο που τσαλακώθηκε άγαρμπα το τελευταίο τρίμηνο.

Εμφανίζει, λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες αξιοσημείωτη δυναμική ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, βεβαίως, δεν έχει κλειδώσει τίποτε. Όπως η ίδια η Ιστορία, η διόλου εύκολη και διόλου ανέφελη Ιστορία της αριστεράς διδάσκει, τίποτε δεν κλειδώνει παρά μόνο στην κάλπη...

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…