Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το marketing του πανικού

Εξόφθαλμα προφανές...
Περισσότερο δεν γίνεται...
Μεγαλύτερη διαφημιστική καμπάνια για ένα προϊόν του οποίου απαγορεύεται η διαφήμιση δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Μια διαφημιστική καμπάνια δωρεάν και από "τοίχο σε τοίχο". Δηλαδή από κανάλι σε κανάλι κι από εφημερίδα σε περιοδικό.
Η υπόθεση της γρίπης των χοίρων είναι ίσως η μεγαλύτερη μαζική απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Και στηρίζεται στη μαζική έλλειψη κοινής λογικής αλλά και στην ολοκληρωτική επιβολή των ΜΜΕ.
Το marketing του πανικού "πιάνει". Και φαίνεται οτι θα είναι το νέο εργαλείο πωλήσεων της εποχής μας.
Ετοιμαστείτε για τρόμο. Για τον απόλυτο τρόμο.
Σύντομα, στα δελτία ειδήσεων των 8!

Υ.Γ. 1: Γιατί δεν λένε πόσοι είναι ΤΩΡΑ σε κρίσιμη κατάσταση ή έχουν πάθει πνευμονία από την ΑΠΛΗ γρίπη; Σε ολόκληρο τον κόσμο, στις ΗΠΑ, στην Βρετανία, στην Ελλάδα;

Αυτή η τόσο μικρή και ...ασήμαντη πληροφορία θα τίναζε την "καμπάνια" στον αέρα!


Σχόλια

 1. 36000 θύματα κάθε χρόνο έχει η κοινή γρίππη κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

  http://www.abcactionnews.com/news/local/story/Common-flu-far-more-deadly-than-swine-flu-in-U-S/SYwVqQF_3Umy0qY3qhp9zQ.cspx

  Δες και το άρθρο που συσχετίζει την γριππο-υστερία με την οικονομία και το ρατσισμό.

  http://www.internationalviewpoint.org/spip.php?article1670

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ετσι!

  Επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ, νομίζουν οτι δεν θα τα μάθουμε ποτέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ετσι!

  Επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ, νομίζουν οτι δεν θα τα μάθουμε ποτέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…