Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φωτιές εκλογών και αποπροσανατολισμού ΞΑΝΑ


...το σκηνικό του 2007 σε πλήρη εξέλιξη.

Τα γνωστά, πετυχημένα κόλπα!

>>>Γιατί τα δάση καίγονται σε χρονιές εκλογών;

>>>Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Γραμματικό

(foto by aspaonline εδώ)

Πρόβλεψη 1η: Παυλόπουλος και ΣΙΑ σιδερώνουν τα πουκάμισά τους για να βγουν στα κανάλια...!

Πρόβλεψη 2η: Ξεσκονίζουν τις δηλώσεις του καλοκαιριού του 2007 για "ασύμμετρες απειλές" και "στρατηγούς Ανεμους"

>>>Ετοιμασίες για τη μάχη στο Βελλίδειο

Σχόλια

 1. Ασύμμετρη είναι η βλακεία τους και ο μόνος στρατηγός που ταιριάζει στο ασκέρι τους είναι ο Μπρανκαλεόνε!
  Η χειρότερη κοινοβουλευτική κυβέρνηση μετά τον Εμφύλιο.
  Εκλογές γρήγορα, να φύγει ο παρακμιακός μακακοτρίφτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά, όλα αυτά, αλλά εκείνο το άρθρο του Χριστοδουλάκη και του άλλου που μνημόνεψες με νευρίασε πολύ. Το συμπέρασμα είναι να μη γίνονται εκλογές, ή να γίνονται εκλογές χωρίς διάλογο, γιατί ειδαλιώς οι εκσυγρονιστάδες που λειτουργούν ερήμην του λαού, πρέπει να ταίσουν και την ανακτορική φρουρά που τους ανέδειξε....

  Η λύση είναι βέβαια να μην στηρίζεσαι σε ανακτορικές φρουρές, αλλά σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες, αλλά πως να στηριχτεις πραγματικά και όχι ευκαιριακά, όταν οι μισθοί έχουν χάσει τη μισή τους πραγματική αξία τόοοσο καιρό, εκσυχγρονισμού, ήπιας προσαρμογής κλπ, όταν το μικρομεσαίο λιανεμπόριο έσβησε για χάρη των μεγάλων ομίλων, όταν αποβιομηχανίστηκε η χώρα και συρρικνώθηκε η αγροτική παραγωγή..
  Οι εθνικοί εργολάβοι, δεν κερδίζουν από την οικοπεδοποίηση των δασών; Ή μήπως δεν είναι κοινό μυστικό ότι ένας βραχίονας της αύξησης της παραγωγικότητας των προηγούμενων χρόνων ήταν οι οικοδομικές εργασίες, που πλρωνώνταν με δανεικά;
  Οι Ελίτ ετοιμάζουν μεγάλη σφαγή για την δήθεν προσαρμογή και τα διαλυμένα κόμματα της εξουσίας δυστυχώς, χάνουν και την τελευταία δυανότητα αντίστασης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. λετε φωτια στην φωτια να συνηθισουμε την κολαση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…