Πικρή απορία...

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως ο Θ. Τενέζος έκανε 2-3 μήνες απεργία πείνας και επέζησε και ο Θ. Ηλιόπουλος χαροπαλεύει μετά από έναν μήνα απεργίας πείνας;

Ή ο ένας είναι τέρας αντοχής ή ο άλλος πολύ φιλάσθενος!

Σχόλια

 1. Αυτό ήταν και δική μου απορία (για τον Τενέζο) όταν είδα ότι είχε ξεπεράσει το ανώτερο όριο που είχαν φτάσει οι Ιρλανδοί του IRA. Αλλά κατόπιν είδα ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία είχαν φτάσει σχεδόν χρόνο. Ισως αυτούς τους σίτιζαν αναγκαστικά ενδιάμεσα, ενώ για τον Τενέζο διάβασα ότι έκανε ελεγχόμενη απεργία πείνας με χυμούς και παρακολούθηση γιατρού. Ο Ηλιόπουλος πιθανόν δεν δέχεται καμία τροφή και ίσως δεν δέχεται καν χυμούς -αλλά μόνο νερό- να τον κρατάνε κάπως, οπότε ήδη από τις 20 ημέρες αρχίζουν τα προβλήματα υγείας και στις 25 κινδυνεύεις από βλάβες στα νεφρά και στην όραση (από όσο γνωρίζω).
  Χωρίς νερό αντέχει ο άνθρωπος γύρω στις 4 ημέρες αν θυμάμαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. yparxei kai h pithanothta o hliopoylos na to paizei pos pethainei
  an pethainei apo poy tha plhrothoyn oi deka dikhgoroi?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποσό τραγικά άθλια σκέψη μπορεί να είναι αυτή; Μόνο ένας κτηνάνθρωπος μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο για έναν άλλον άνθρωπο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν νομίζω ότι πρέπει να απαξιώνουμε έναν άνθρωπο που έμεινε 4 μήνες στο πεζοδρόμιο,για να διαμαρτυρηθεί για τα αίσχη των καρτέλ και της επιτροπής Ανταγωνισμού, έστω κι αν δεν έφθασε στο έσχατο σημείο να αρνηθεί τη συντήρησή του, μέχρι το θάνατο, επειδή κάποιος άλλος κινδυνεύει να πεθάνει, από απεργία πείνας.

  Εγώ έχω απάντηση στην απορία σας αυτή:
  Μα ο άλλος απλούστατα ήταν πιο απελπισμένος από το Θοδωρή αφού είναι στη φυλακή και κινδυνεύει να μείνει εκεί δίκαια ή άδικα (δεν το ξέρουμε) ισόβια.
  Αυτός έχει κατηγορίες σε βάρος του, βαριές, και δεν ξέρουμε τα στοιχεία της δικογραφίας.
  Τον Τενέζο όμως δεν τον έχουν κατηγορήσει για τίποτε.
  Αυτός κατηγορούσε τους άλλους!!

  Εκεί είναι η διαφορά!
  Ο βαθμός απελπισίας του κάθε ανθρώπου που φθάνει σε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες!
  Ο ένας κινδυνεύει να χαθεί έτσι κι αλλιώς από τη "ζωή" αν φάει κάθειρξη, οπότε τι έχει να χάσει, πλέον φθάνει στα όρια της αυτοκτονίας, πολυ περισσότερο αν οι κατηγορίες του είναι άδικες!

  Ο άλλος θέλει να διαμαρτυρηθεί για τα κακως κείμενα σε ένα κράτος μπάχαλο υποστηρικτή των μεγαλοσυμφερόντων!
  Αυτό δεν σε φθάνει όμως στα όρια της αυτοκτονίας, και ούτε ίσως και στη μορφή αυτής της σκληρης δοκιμασίας που υπέβαλε ο Τενέζος τον εαυτό του, για να κάνει γνωστά τα όσα συμβαίνουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και τα οποία τώρα ήδη επαληθεύονται ένα ένα!


  Εγώ χωρίς να απαξιώνω τον απεργό που αναφέρετε και αν πράγματι είναι αθώος (που δεν αποκλείω με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην "στραβή" δικαιοσύνη μας) τον στηρίζω και συμπάσχω και εγώ μαζί του, σε κάθε περίπτωση υποκλίνομαι μπροστά και στη δύναμη του Τενέζου, που έζησε 4 μήνες, χειμώνα και καλοκαίρι καυτό, σε μία σκηνή, στην Πατησίων, φωνάζοντας για τα αίσχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την κατευθυνόμενη λειτουργία της, έστω κι αν δεχόταν να συντηρείται υποτυπωδώς για να μην πεθάνει!!

  Δεν ξέρω πολλούς που θα το έκαναν αυτό, για να διαμαρτυρηθούν για ο,τιδήποτε!!!
  Και μάλιστα χωρίς να κρέμεται το σπαθί της κάθειρξης πάνω από το κεφάλι τους, ούτε καν μίας έστω άδικης κατηγορίας!!
  Αν υπήρχε να είστε σίγουροι ότι θα την έβγαζαν στη δημοσιότητα οι εχθροί του την ίδια στιγμή!!!

  Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας κάθε απεργού ... πείνας ή μέχρις εσχάτων πείνας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ελπίζω να έχετε το θάρρος να δημοσιεύσετε το σχόλιό μου αυτό.

  Δεν ήξερα ότι περνούν από έλεγχο τα σχόλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επειδή την έζησα από πρώτο χέρι του Τενέζου, 1) όπως τα λέει ο coolplatanos και 2) ο Τενέζος ξεκίνησε με 130 κιλά την απεργία πείνας... είχε λίπος να κάψει μέχρι να αρχίσει η αποσύνθεση μυϊκής μάζας, που κι αυτή επιβραδύνθηκε με τους χυμούς.

  Από τηλ. επικοινωνία που είχε ο Τενέζος με τον Ηλιόπουλο, είναι ακόμα κάπως καλά, δηλαδή δεν «χαροπαλεύει». Αλλά το ζητούμενο δεν είναι να φτάσει να χαροπαλεύει, όπως με κανέναν απεργό πείνας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Πότμος
  Έτσι ακριβώς!!
  Συμφωνώ κι εγώ και δεν θα ήθελα κανείς να πεθάνει για να υποστηριξει το δίκιο του!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εδώ http://www.tvxs.gr/v18055 σήμερα η γιατρός του Θοδωρή Ηλιόπουλου επιβεβαιώνει ότι όντως πίνει μόνο νερό και ήταν ήδη λιπόσαρκος γι' αυτό εξαντλήθηκε πολύ πιο γρήγορα. ΑΝeme δες τη συνέντευξη, τα εξηγεί η γιατρός του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν ξέρω... Και συνεχίζω να έχω αμφιβολίες για τις "απεργίες πείνας" πολλών ειδών, πολλών ταχυτήτων και διαφορετικής διάρκειας.

  Ας σκεφτούμε αν και άλλος κόσμος έχει αμφιβολίες. Και αν κάποια στιγμή πάψουν να πιστεύουν οτι λέμε.

  Αισθάνομαι οτι κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις... Αίσθηση είναι, όχι βεβαιότητα... Σαν κάτι να μην "κολλάει"...

  Κι αυτό ανεξάρτητα από την προσωπική μου άποψη που είναι πως μια απόπειρα αυτοκτονίας (όπως η απεργία πείνας) δεν είναι αποτελεσματική πράξη αγώνα και διαμαρτυρίας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου