Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2. Φασιστο-Ελληναράδικα Συγκοινωνούντα δοχεία

Ποιοί κρύβονται πίσω από τα παρακρατικά, νεοναζιστικά και "ελληναράδικα" blog και site;
Δεν είναι και τόσο δύσκολο να το ανακαλύψει κανείς...
Δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψει πως ΟΛΑ εκπορεύονται και συντονίζονται από ένα πολιτικό κέντρο ενώ ενισχύονται τόσο από οργανώσεις εθνικιστών και ακροδεξιών ομογενών όσο και απο επιχειρηματίες είτε της ...ημέρας (εταιρείες security) είτε (κυρίως) της νύχτας!
O "στόλος" των ακροδεξιών blog περιλαμβάνει ολόκληρο τον θίασο: από ελληνο-ορθόδοξους μέχρι αναρχοφασίστες και από τουρκοφάγους και "μακεδονομάχους" μέχρι ακραιφνείς ναζιστές και "νεοταξίτες". Ανάμεσα σε αυτά τα "μπουμπούκια" πλήθος οργανώσεων και σωματείων, με πρώτη τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την ΕΝΕΚ, ενώ βέβαια δεν λείπουν και οι "διαταραγμένες προσωπικότητες" με τα σχιζοειδή -όχι λιγότερο επικίνδυνα όμως- γραπτά τους.
"Ναυρχίδα" των εθνικιστών το blog Greekalert.
To greekalert ξεκίνησε ως ένα ιστολόγιο 2 ατόμων που κινητοποιούσε τους Έλληνες στο διαδίκτυο σε μία προσπάθεια άμυνας στην ολοένα και μεγαλύτερη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας στο Ιντερνετ. Δύο χρόνια μετά η ομάδα έχει πολλαπλασιαστεί και το greekalert πλέον βάζει και αυτό το λίθαράκι του στην ενημέρωση του διαδικτύου χωρίς ποτέ να ξεφεύγει από τους αρχικούς του στόχους.

Ετσι αυτοπαρουσιάζονται οι δημιουργοί και συντονιστές του. Ποιοι είναι; Τα ονόματά τους φυσικά δεν τολμούν να τα αποκαλύψουν...

Ας ανοίξουμε όμως μια μεγάλη παρένθεση:

Ο προσεχτικός επισκέπτης του Greekalert θα παρατηρήσει πως πολύ ψηλά στο δεξί μενού διαφημίζεται το εθνικιστικό "μυθιστόρημα" "
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ" του Νίκου Χιδίρογλου στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του ΥΠ. Αμυνας Μεϊμαράκη. (Για τον Ν.Χ. διαβάστε εδώ: 1, 2, Ο «ΙΟΣ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ).

Το ίδιο βιβλίο/συνδετικό κρίκο εκθιάζει στο Blog του (http://ioannismoiras.blogspot.com/) και ο Ιωάννης Μοίρας (Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας). Στο σχετικό μάλιστα ποστ ο Ι.Μ. γράφει οτι διάβασε το "μυθιστόρημα" "δύο φορές, μία καλοκαίρι, μία χειμώνα. Μία στη θάλασσα με καύσωνα, μία στο βουνό με χιόνι".

Απολαύστε τι γράφει το στέλεχος της ΝΔ για το βιβλίο:

Ο κύριος πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος στην αρχή ζει μονάχος και νιώθει μοναχικός.
Ζει στην απομόνωσή του, στις σκέψεις του, στις αναμνήσεις του. Ζει μέσα στα κουρέλια και στα χαρτόκουτά του.
Από τη μία πλευρά παρατηρεί το καθεστώς της «Νέας Πορείας», στέλεχος της οποίας είναι η σύζυγός του.
Τι είναι η Νέα Πορεία; Μία αριστεριστική διεθνιστική αθεϊστική μηδενιστική πολιτική συνιστώσα του συστήματος, που έγινε ζευγάρι με κάποιους νεοφιλελεύθερους. Κουμπάροι στο γάμο αυτό, οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον που λειτουργούν κι επίσημα ως διεθνή διευθυντήρια. Μάρτυρες, ένας επεκτατικός και επιθετικός σε βάρος των γηγενών Ελλήνων, πληθυσμός αλλοδαπών – μεταναστών.
Το καθεστώς της «Νέας Πορείας» επιχειρεί να φυλακίσει στο παρελθόν (ένα σκοτεινό παρελθόν –κατ’ αυτούς) Έθνος και Ιστορία, Ελληνισμό και Παράδοση, Πατρίδα και Θρησκεία, Σημαία και Εκκλησία, χρησιμοποιώντας τις πιο σκληρές κατασταλτικές μεθόδους.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωταγωνιστής παρατηρεί τη «Μάχη»,την ομάδα μαυροντυμένων ανταρτών με αρχηγό το «Μπροστάρη». Οι «Μαύροι», όπως ονομάζει τους αντάρτες ο συγγραφέας λατρεύουν ακριβώς ότι η «Νέα Πορεία» μισεί και με ένοπλη ανατρεπτική δράση επιδιώκουν να στήσουν ξανά από την αρχή, μία Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών. Ευτυχώς, στην προκειμένη περίπτωση απουσιάζει το συμπληρωματικό «άνευ Βουλής κι εκλογών», αν και δε μπορώ να καταλάβω τι ισχύ, ή τι νόημα μπορούν να έχουν η Βουλή και οι Εκλογές, σε μία κατάσταση σαν αυτή που περιγράφεται στο μυθιστόρημα, η οποία, αλλάζει χέρια από ένα καθεστώς Νεοταξικών σε ένα πραξικόπημα Εθνικιστών ή τανάπαλιν.
Μία διευκρίνιση εδώ παρακαλώ, για να ορίσω το μέτρο της δικής μου αυθαιρεσίας. Τη «Νέα Πορεία», την αποκαλώ Νεοταξική εγώ. Τη «Μάχη», την αποκαλεί Εθνικιστική ο συγγραφέας.

Για να πολιτικοποιήσω λίγο παραπάνω την κουβέντα και να δώσω και το δικό μου στίγμα σε όλα τα προηγούμενα, στα δικά μου μάτια, είναι ακραίοι εκείνοι της «Νέας Πορείας», είναι ακραίοι και οι άλλοι της «Μάχης».
Οι πρώτοι διεκδικούν το μονοπώλιο της προοδευτικότητας, και την έχουν επιβάλει με το ζόρι, κατά τον τρόπο που την αντιλαμβάνονται.
Οι άλλοι διεκδικούν το μονοπώλιο του πατριωτισμού, στο μέτρο της βαρύτητας που εκείνοι θεωρούν ως πρέπον.
Ούτε οι μεν, ούτε οι δε, δεν βλέπουν πουθενά, τίποτα ενδιάμεσο. Γι’ αυτούς, δεν υπάρχει το μέσο. Το μεσαίο. Το έμμετρο. Το μετριοπαθές.

Οι άνθρωποι της «Νέας Πορείας» σιχαίνονται για παράδειγμα την ιδέα της κυριαρχίας, ακόμη και της διατήρησης της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας του ‘Έλληνα, αλλά από την άλλη πλευρά, οι «Μαύροι» δείχνουν να μη μπορούν καν να ανεχτούν ούτε ως ο ασθενής το κινίνο τη σημασία του να ενυπάρχει εντός του ομογενούς συνόλου, η διαφορετικότητα. Οποιουδήποτε είδους: φυλετικού, ιδεολογικού, προσωπικού.

Η «Νέα Πορεία» χρησιμοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά μέσα εναντίον των αντιπάλων τους, και οι «Μαύροι» για να επαναστατήσουν σηκώνουν τα τουφέκια. Και όποιος φάει τελικά τον άλλον.

Η «Νέα Πορεία» έχει Τούρκους στρατιωτικούς συμβούλους και Αμερικανοβρετανούς πραίτορες σε μία πολυεθνική αστυνομία, οι «Μαύροι» προκειμένου να επιτύχουν στην επανάστασή τους, κάνουν συμφωνίες με τους Ρώσους μαφιόζους.

Εγώ εδώ δε βλέπω τη σύγκρουση ενός στρατοπέδου εχεφρόνων, εναντίον ενός στρατοπέδου αφρόνων, ή παραφρόνων. Δε μπορώ να δω σωστούς και λάθος. Καλούς και Κακούς.

Εδώ βλέπω ένα μέτωπο οξείας αντιπαράθεσης κάποιων φανατικών του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιους φανατικούς του ΛΑΟΣ και ομολογουμένως δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω, τις βίαιες, επιθετικές ταλαντώσεις αυτών των δύο άκρων.

Όταν δε, πιάνουν δουλειά τα όπλα στην αντιπαράθεση «Νέας Πορείας» και «Μάχης», τότε είμαι σίγουρος πως βλέπω οδομαχία στη λεωφόρο Πανεπιστημίου ανάμεσα στους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων (εκείνους που καλύπτει πολιτικά ο κ. Αλαβάνος παρουσιάζοντάς τους ως αυθορμήτως εξεγερθέντες νεολαίους) και στα … «παιδιά της Χρυσής Αυγής» (που καλούσε από τον τηλεοπτικό του άμβωνα ο κ. Καρατζαφέρης για να πάρουν κι αυτά ένα υπουργείο σε μία Δεξιά Κυβέρνηση).Για την ιστορία: ο αναγνώστης δεν θα πρέπει να ξεχνά πως το ακροδεξιό παρακράτος στηρίχθηκε και στελεχώθηκε από την ΕΡΕ και χρησιμοποιήθηκε από τον Μεγάλο Ελληνα Κ. Καραμανλή.

Στην ουσία, το Παρακράτος ιδρύθηκε από τον "εθνάρχη" το 1958. Σχετικό άρθρο μάλιστα είχε γράψει ο φασίστας διευθυντής του Ελεύθερου Κόσμου, Σάββας Κωνσταντόπουλος στις 11/8/1968 (σελ. 14).

"Δεν έχει σημασίαν να μνημονεύσω κατά τη στιγμήν αυτήν τι ελέχθη τότε σχετικώς. Χρονογραφικώς θα αναφέρω οτι η συζήτησις εκείνη έγινεν αφορμή να συγκροτήση ο Κ. Καραμανλής μίαν αφανή επιτροπήν, εις την οποίαν συμμετείχον διακεκριμένοι διανοούμενοι δια την παρακολούθησιν, την θεωρητικήν και την πολιτικήν, του κομμουνιστικού προβλήματος"...


Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Πολύ σωστά: το http://syriza-watch.blogspot.com/. Το "Παρατηρητήριο του ΣΥΡΙΖΑ"!

ΙΔΙΕΣ πρακτικές 50 χρόνια μετά!

Και το καλύτερο από το ίδιο άρθρο του Σάββα Κωνσταντόπουλου:

"Εις την επιτροπήν εκείνη έτυχε να γνωρίσω δια πρώτην φοράν, τον ήδη πρωθυπουργόν κ. Γεώργιον Παπαδόπουλον και να εκτιμήσω την σκέψιν του. Μετείχεν εις αυτήν ως αξιωματικός".

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος σε αντικομμουνιστική επιτροπή του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Μάλιστα! Κατά τ' άλλα τον "γιορτάσαμε" ως Σωτήρα της Δημοκρατίας. Και μάλιστα Μοναδικό Σωτήρα!Η "καραμανλική" παρακρατική παράδοση συνεχίζεται και στις μέρες μας!

Το σημερινό παρακράτος, όπως και εκείνο του 1958-1967 στρατολογεί στελέχη του από ομογενειακές οργανώσεις αλλά και Ελληνες φοιτητές των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας...


Ας συνεχίσουμε όμως με το GreekAlert...

>>>Σχετικά:

>
Οι «Θερμοπύλες», το Indymedia και η ανωνυμία του διαδικτύου

>
Το άλλο πανεπιστημιακό άσυλο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Περί Σαββόπουλου, προσωπικά...

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν για τη συναυλία του ΣΚΑΪ με τη συμμετοχή του Διονύση Σαββόπουλου...
Οχτώ χωριών χωριάτες γίναμε πάλι οι υπέρ της συναυλίας, οι κατά του ΣΚΑΪ, οι υπερασπιστές του Σαββόπουλου, οι αποκαθηλωτές του Σαββόπουλου και όλοι οι ενδιάμεσοι συνδυασμοί...
Κάποιοι εκφράζουν την άποψή τους κόσμια, κάποιοι άκομψα και κάποιοι άλλοι τους μαλώνουν και τους δείχνουν το δρόμο το σωστό...
Γεμίζουν τα ψηφιακά ντουβάρια με αναλύσεις, σιχτιρίσματα, ύμνους, αναθέματα...

Μεγάλωσα με τον Σαββόπουλο. Πιο σωστά, μεγάλωσα με τα τραγούδια του, να είναι καλά ο θείος μου ο Πλάτωνας που μου έδωσε μία κασέτα του εν μέσω χούντας... 

Προέφηβος τότε, τον τοποθέτησα στην μικρή μου "Κιβωτό" δίπλα στον Ιούλιο Βερν, στον Καραγκιόζη, στις ελληνικές ταινίες με την Καρέζη και τον Αλεξανδράκη, Σάββατο βράδυ στην ΕΙΡΤ, στη μυρουδιά του καφέ και της "Ολντ Σπάις", στο "Ομπλαντί Ομπλαντά" των Μπίτλς, στη "Φαντασία" του Ντίσνεϊ...

Είναι η Κιβωτός που κουβαλ…

Ο Αρχιδάμπουρας

(Εκδοση Β’, αναθεωρημένη και επιμελημένη εκ νέου. Η έρευνα συνεχίζεται!)Στο χώρο της πολιτικής και όχι μόνο, υπάρχει εκείνο το είδος ανθρώπου που θεωρεί ότι έχει μεγάλα, στον υπερθετικό βαθμό, αρχίδια. Ο επονομαζόμενος και Αρχιδάμπουρας. Ο Αρχιδάμπουρας επαίρεται και καμαρώνει για τα πλούσια ελέη που του χάρισε η μητέρα φύση -παρά το επιπλέον βάρος και ενδεχομένως την ορμονική διαταραχή που αυτά συνεπάγονται. Βεβαίως αυτή η αίσθηση, της μεγαλο-ορχίας είναι κατά κανόνα υποκειμενική. Συχνά επίσης τη συνοδεύει, ως ασύνειδος μηχανισμός «νομιμοποίησης», μια εμφανής τάση επιδειξιμανίας: «Τα έχω μεγάλα και στα δείχνω να τα θαυμάσεις». Είναι περιττό ίσως να πούμε οτι πραγματική μεγαλο-ορχία (γνωστή και ως ελεφαντίαση ή λεμφική φιλαρίαση) συνιστά πρόβλημα όπως άλλωστε και ο πριαπισμός ένα είδος διαρκούς στύσης από την οποία έπασχε και ο ιδρυτής της παράταξης στην οποία ανήκει και επίκαιρος, εδώ και μήνες, «αρχιδάμπουρας». (Παρενθετικά να πούμε ότι ο ιδρυτής ουδέποτε πρόβαλε δημοσίως το πρόβλημ…