Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναζητώ μια οικολογική θέση, μια δήλωση...

...μια ανακοίνωση, ένα Δελτίο Τύπου, έστω...

...των Οικολόγων-Πρασίνων...

...για τα κάτωθι θέματα:

1. Νέα Φορολογικά Μέτρα Παπαθανασίου...

2. Θέμα ημιυπαίθριων χώρων

3. Γνωμοδότηση Σανιδά για διαδίκτυο και κινητά

4. Νομοσχέδιο για καρτοκινητά, DNA, κάμερες

5. Κλείσιμο εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και City καθώς και για την Κρίση στα ΜΜΕ

6. Διαπλοκή συμμορίας απαγωγέων με αστυνομικούς και πολιτικούς...


Αντιθέτως βρήκα ένα εξαιρετικό κείμενο-ανακοίνωση για τις χθεσινές και σημερινές δημοσκοπήσεις: Οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%Λαμπρά!

Σχόλια

 1. Συγγνώμη μια ερώτηση:
  Όλα τα θέματα σημαντικά, απαραίτητη η δημόσια διαβούλευση και η τοποθέτηση των κομμάτων...
  ...και ξαφνικά βλέπω το θέμα 5.
  Πως ακριβώς συνδέεται το κλείσιμο μιας εφημερίδας (που μη ξεχνάμε είναι και επειχήρηση που μάλιστα πάντοτε ήτανε στενά συνεδεμένη με τη ΝΔ και δε λέω μόνο στη γραμμή που ακολουθούσε) με τα υπόλοιπα ακριβώς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ολα τα θέματα είναι και σημαντικά και πολιτικά.
  Ο "ξαφνικός θάνατος" μιας επιχείρησης και οι 600 άνεργοι δεν είναι πολιτικό θέμα;
  Η κρίση στα ΜΜΕ δεν είναι πολιτικό θέμα;
  Ηλθαν και στη Βουλή -και καλώς έκαναν- ΑΝ οι Οικολόγοι είχαν βουλευτές ποια θέση θα έπαιρναν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Διαφωνώ με την τοποθέτηση. Γιατί "ξαφνικός θάνατος" όταν υπήρχαν χρέη εκατομμυριών; Δε τα γνωρίζαμε αυτά ή τώρα τα ανακαλύψαμε; Πραγματικά είμαι περίεργος να δω στατιστικές πόσες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουνε κλείσει στην ελλάδα την τελευταία χρονιά. Γιατί επικεντρωνόμαστε στον τύπο; Τραγικό για τους εργαζόμενους κυρίως γιατί φαίνεται ότι οι Αγγελόπουλοι παίξανε πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους αλλά δεν τους αντιστοιχεί και ένα (ελάχιστο έστω) μερίδιο ευθύνης όταν συναινούσαν σε ένα τρόπο λειτουργίας που μαθηματικά τουλάχιστο ήταν σίγουρο θα οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα; Και για ποιο θέμα εγκαλούμε τους Αγγελόπουλους τελικά; Γιατί στο τέλος δεν έκανα ότι οι υπόλοιποι επιχειρηματίες των μέσων, να διατηρήσουν μέσα που θα είναι κρατικοδίαιτα (απο τις διαφημίσεις;);
  Όσο για την κρίση στα ΜΜΕ απο τον ίδιο και αυτό λόγο δεν προκαλείται; Γιατί κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες στήνουν επιχειρήσεις πάνω στην ίδια πηγή εσόδων; Δούλεψε ποτέ η "τέταρτη εξουσία" στην ελλάδα ανεξάρτητα για να θεωρήσουμε οτι βρίσκεται σε κρίση; Και μήπως στο τέλος η κρίση προκαλείται ώστε να εκβιάσουν την αύξηση των εσόδων των επιχειρηματιών απο τήν ίδια πηγή,δηλαδή το κράτος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά έκανες ΑΥΤΟ ακριβώς που "ζήτησα" στο ποστ: πήρες μια πολιτική θέση για το ζήτημα... Και μάλιστα θέση που συγκρούεται με τα ΜΜΕ.

  Αυτή την επεξεργασία ζητάει κανείς από ένα κόμμα που εκλέγεται...

  Τολμούν να πουν τα ίδια με σένα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απόλυτος σωστός, έκανα πολιτική τοποθέτηση :-)
  Αυτό που περισσότερο ήθελα να πω είναι οτι το καίριο θέμα στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί η διαπλοκή των εξουσιών και τα γενικότερα φαινόμενα που παρατηρούνται στα ΜΜΕ. Η επικέντρωση σε ένα συγκεκριμένο γεγονός και μέσο (Ελευθέρος τύπος) κα κυρίωςι στο τραγικό σκέλος της υπόθεσης (απολυμένους) αποτελεί τελικά παράγοντα αποπροσανατολισμού και εξυπηρετεί τελικά αυτούς που ευθύνονται και τελικά ενισχύει τα γενικότερα φαινόμενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και δε θεωρώ τους Οικολόγους σοβαρό κόμμα
  Λίγο στα θέματα της ατζέντας είχα μια μικρή διαφωνία ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν κρίνω τι λες για το θέμα (αν και συμφωνώ!).

  ΑΥΤΟ ήταν το ζητούμενο. Θέση. Με αφορμή το κλείσιμο της εφημερίδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν κρίνω τι λες για το θέμα (αν και συμφωνώ!).

  ΑΥΤΟ ήταν το ζητούμενο. Θέση. Με αφορμή το κλείσιμο της εφημερίδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…