Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

6. Αφιέρωμα: Τα "Μαύρα" Ιστολόγια και οι Νεοφασίστες

Χρέος μας είναι η εξόντωσις των πληθυσμών. Αν με ρωτήσουν τι εννοώ με την εξόντωση των πληθυσμών, απαντώ: Εννοώ την εξαφάνιση ολόκληρων φυλετικών ομάδων... Αυτό το χρέος αναλαμβάνω να εκπληρώσω...
Από λόγο του Χίτλερ
Αυγουστος 1939

[...]

"Αλλά πέρα από τα στελέχη τους και οι οργανώσεις σαν οργανώσεις ήταν νεοφασιστικές. Και το 1963 αλλ' ακόμη και τώρα, μερικοί πάνε ν' αμφισβητήσουν τον φασιστικό τους χαρακτήρα παίζοντας με τις λέξεις. Δύο είναι τα βασικά τους επιχειρήματα. Οτι τάχα δεν το λέει ο τίτλος τους κι οτι ο όρος νεοφασισμός αποτελεί νεολογισμό για κάτι ανύπαρκτο.
Οσον αφορά το επιχείρημα του τίτλου το θεωρώ γελοίο γιατί μια οργάνωση δεν την κάνει ο τίτλος της αλλά η συγκεκριμένη δραστηριότητά της. Ο τίτλος μπορεί πολλές φορές να είναι αθώος κι απατηλός και χρησιμοποιείται σαν καμουφλάζ."


Αυτά γράφει, τον Απρίλιο του 1975 ο Ανδρέας Λεντάκης...

Ας δούμε όμως μερικούς τίτλους "Μαύρων" ιστολογίων και οργανώσεων...
[...]

"Οσον αφορά το επιχείρημα για το νεολογισμό έχω να παρατηρήσω οτι ο φασισμός σαν πολιτικό κίνημα και καθεστώς γεννήθηκε στην Ιταλία (εκεί πήρε την ονομασία του) ξαπλώθηκε στην Ευρώπη και σύντομα απείλησε ολόκληρη την ανθρωπότητα οδηγώντας στη σφαγή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
Οταν σήμερα βγαίνει με ανοιχτά χαρτιά δεν μπορεί να μαζικοποιηθεί. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο κρύβεται επιμελώς, καμουφλάρεται κι εμφανίζεται με άλλες ταμπέλλες. Κάτω όμως από τα διάφορα προσωπεία του και τις παραπλανητικές επωνυμίες, κρύβεται πάντα το ίδιο πρόσωπο".


Αυτό το φασιστικό παρακράτος. Τότε και τώρα και πάντα. Φασίστες με "εθνικό" φερετζέ. Φασίστες ακόμη και με "δημοκρατικό" μανδύα.

"Μια φασιστική οργάνωση την προσδιορίζουν τρία στοιχεία:

α) Η ιδεολογία και η πολιτική της που αντιμάχεται τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ισότητα, που επιδιώκει την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και καλλιεργεί την ιδέα της ανισότητας, το σωβινισμό και τον ρατσισμό.

HORST WESSEL

"Die Fahne hoch (Ψηλά τη Σημαία)!"

GUSTAVE LE BON

"Η δύναμη των μαζών είναι τεράστια από το νεκρό βάρος που εκπροσωπούν και όχι από την ικανότητά τους, εφ' όσον δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά και είναι συνεπώς έτοιμες να χαλιναγωγηθούν από κάθε απατεώνα του πνεύματος"

β) Η οργανωτική της δομή και λειτουργία που είναι άκρως αντιδημοκρατική και στηρίζεται σε μια τυφλή στρατιωτική υποταγή των μελών σ' έναν Αρχηγό-Μεσσίαγ) Τα πρόσωπα που την απαρτίζουν κι είναι άτομα γνωστά για την αντιδημοκρατική τους νοοτροπία και δράση.

π.χ. (από τα λινκ του ναζιστικού ΗΛΙΟΦΟΡΟΥ)

Σχόλια

 1. πολυ διαφήμιση τους κάνεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάρα πολλή όμως.
  Γιατί στο φως δεν αντέχουν. Ψοφάνε!

  Μακάρι να μην φοβόντουσαν και να την έκαναν κι άλλοι αυτή τη "διαφήμιση". Αλλά ο φόβος φυλάει τα έρμα...

  Καλύτερες οι ανώδυνες κουβεντούλες και οι σαχλαμαρίτσες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κομνηνός Περέλλης:

  Απόφοιτος ΗΜΜΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

  Εργάστηκε στη Eurobrokers του Ομίλου Κούμπα.

  Ήταν ιδιοκτήτης του φασιστικού φόρουμ battlefield.gr, νυν webwar2.org. Αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε η FortressITX.com, πάροχος του battlefield.gr.

  Ο ίδιος ο διαχειριστής αυτού του φόρουμ ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕ ανθρώπους στη ναζιστική κλίκα του battlefield.gr/webwar2.org/studentgossipgr.blogspot.com/fasistostalinas.blogspot.com για να ΕΠΙΚΗΡΥΧΘΟΥΝ μετά από ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ battlefield.gr/webwar2.org.

  Γιατί δε βγαίνει ο "κύριος" Περέλλης να πει ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτόν;

  Γιατί η πρυτανεία του ΕΜΠ δεν ξεκινά ενέργειες για το ΞΗΛΩΜΑ της ΚΥΠΑΤΖΙΔΙΚΗΣ-χρυσαυγίτικης κλίκας που εδραιώθηκε στο ΗΜΜΥ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…