Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η είδηση της χρονιάς: Ο νεκρός θα είναι εκεί


BREAKING NEWS: CNN HAS CONFIRMED THAT MICHAEL JACKSON'S BODY WILL BE PRESENT AT THE STAPLES CENTER FOR THE PUBLIC MEMORIAL


Ο MICHAEL JACKSON θα παραστεί, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αυτοπροσώπως στην κηδεία του!!!

Μάλιστα!
Σα να λέμε, θα τιμήσει με την παρουσία του τον ίδιο του το θάνατο.

ΕΔΩ φτάσαμε! Εδώ είναι το ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ... Το απώτατο όριο δηλαδή του ΕΠΕΚΕΙΝΑ: να αποτελεί είδηση και μάλιστα ΕΚΤΑΚΤΗ πως ένας άνθρωπος, ένας θνητός, θα παρευρίσκεται εν σώματι (φαντάζομαι όχι και εν ψυχή) στην κηδεία του.

Φαντάζεστε δηλαδή τι είδους αλλαγή μπορεί να είναι αυτό για τα "Κοινωνικά" των εφημερίδων;

"Τελούμε αύριο την κηδεία του αγαπητού μας πάππου, πατέρα, αδελφού και θείου Μ.Τ. ο οποίος να παραβρεθεί στην τελετή".

ή

"Τελούμε την Πέμπτη την κηδεία του αγαπητού μας πάππου, πατέρα, αδελφού και θείου Τ.Μ. ο οποίος δυστυχώς δεν θα καταφέρει να παραβρεθεί στην τελετή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων".


Και το θέμα τελικά δεν είναι οτι αυτός θα είναι εκεί αλλά οτι αυτό ως είδηση (και μάλιστα διασταυρωμένη) ενέχει πλέον τη δυνατότητα κάποιοι άλλοι, από εδώ και πέρα, να ΜΗΝ είναι!

Και δεν μιλάμε βέβαια για κάποιους που χάθηκαν στα βάθη του ωκεανού ή καρβουνιάστηκαν σε κάποια έκρηξη ή θάφτηκαν σε κάποιον ομαδικό τάφο. Αλλά για ανθρώπους που πέθαναν σπίτι τους και που πλέον θα έχουν τη δυνατότητα και να μην παρευρίσκονται στην κηδεία τους...


Οχι!
ΔΕΝ είναι η είδηση της χρονιάς.
ΕΙΝΑΙ η είδηση των τελευταίων 2009 χρόνων...

Αν και νομίζω οτι κι Εκείνος ακόμη παραβρέθηκε στη νεκρώσιμη ακολουθία. Τρεις μέρες μετά χάθηκε το σώμα του!

Υ.Γ. Μιας και θα είναι εκεί το σώμα του, γιατί δεν το δένουν με πετονιές να χορέψει κιόλας για τους καλεσμένους του;

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…