Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η είδηση της χρονιάς: Ο νεκρός θα είναι εκεί


BREAKING NEWS: CNN HAS CONFIRMED THAT MICHAEL JACKSON'S BODY WILL BE PRESENT AT THE STAPLES CENTER FOR THE PUBLIC MEMORIAL


Ο MICHAEL JACKSON θα παραστεί, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αυτοπροσώπως στην κηδεία του!!!

Μάλιστα!
Σα να λέμε, θα τιμήσει με την παρουσία του τον ίδιο του το θάνατο.

ΕΔΩ φτάσαμε! Εδώ είναι το ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ... Το απώτατο όριο δηλαδή του ΕΠΕΚΕΙΝΑ: να αποτελεί είδηση και μάλιστα ΕΚΤΑΚΤΗ πως ένας άνθρωπος, ένας θνητός, θα παρευρίσκεται εν σώματι (φαντάζομαι όχι και εν ψυχή) στην κηδεία του.

Φαντάζεστε δηλαδή τι είδους αλλαγή μπορεί να είναι αυτό για τα "Κοινωνικά" των εφημερίδων;

"Τελούμε αύριο την κηδεία του αγαπητού μας πάππου, πατέρα, αδελφού και θείου Μ.Τ. ο οποίος να παραβρεθεί στην τελετή".

ή

"Τελούμε την Πέμπτη την κηδεία του αγαπητού μας πάππου, πατέρα, αδελφού και θείου Τ.Μ. ο οποίος δυστυχώς δεν θα καταφέρει να παραβρεθεί στην τελετή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων".


Και το θέμα τελικά δεν είναι οτι αυτός θα είναι εκεί αλλά οτι αυτό ως είδηση (και μάλιστα διασταυρωμένη) ενέχει πλέον τη δυνατότητα κάποιοι άλλοι, από εδώ και πέρα, να ΜΗΝ είναι!

Και δεν μιλάμε βέβαια για κάποιους που χάθηκαν στα βάθη του ωκεανού ή καρβουνιάστηκαν σε κάποια έκρηξη ή θάφτηκαν σε κάποιον ομαδικό τάφο. Αλλά για ανθρώπους που πέθαναν σπίτι τους και που πλέον θα έχουν τη δυνατότητα και να μην παρευρίσκονται στην κηδεία τους...


Οχι!
ΔΕΝ είναι η είδηση της χρονιάς.
ΕΙΝΑΙ η είδηση των τελευταίων 2009 χρόνων...

Αν και νομίζω οτι κι Εκείνος ακόμη παραβρέθηκε στη νεκρώσιμη ακολουθία. Τρεις μέρες μετά χάθηκε το σώμα του!

Υ.Γ. Μιας και θα είναι εκεί το σώμα του, γιατί δεν το δένουν με πετονιές να χορέψει κιόλας για τους καλεσμένους του;

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…