3. Αφιέρωμα: Τα "Μαύρα" Ιστολόγια (στοιχεία από τον Ιο)

Πολύτιμα στοιχεία για τη δράση των "μαύρων" ιστολογίων και των παρακρατικών οργανώσεων που κρύβονται από πίσω παρουσιάζει ο Ιός (26/7/2009):

Πράγματα...

«Το ΚΕΠΙΚ της αναρχίας»

Μια πρώτη εκστρατεία κατά του Athens Indymedia σημειώθηκε από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ το φθινόπωρο του 2002, στο πλαίσιο της συντονισμένης «αντιτρομοκρατικής» καμπάνιας που συνόδευσε την εξάρθρωση της 17Ν. Η απόκλιση του σάιτ απ' την υστερική τρομολαγνία των ημερών οδήγησε σε κραυγές για το κλείσιμό του, ιδίως μετά τη μαζική διαδήλωση της 1ης Οκτωβρίου.

Την ίδια ακριβώς περίοδο σημειώθηκε και η απόπειρα αστυνομικής «διείσδυσης» στις γραμμές του: υποκρινόμενος έναν άσχετο θαυμαστή που «ήθελε να προτείνει κάποιες ιδέες», ο επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Μάνος Σφακιανάκης επιχείρησε να έρθει σε επαφή με τα μέλη της συντακτικής ομάδας. Δυστυχώς, ο (όχι και τόσο έμπειρος, τότε) αστυνομικός ξέχασε να «σβήσει» τα «ίχνη» της πραγματικής ταυτότητάς του απ' τα ψευδώνυμα e-mail που έστειλε, οπότε τον πήραν είδηση κι έφαγε το αναμενόμενο διαδικτυακό «ξεφώνημα».

Η τωρινή καμπάνια ξεκίνησε αμέσως μετά το φόνο του Γρηγορόπουλου: Στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ όλη η Ελλάδα συγκλονιζόταν από τις μαχητικές διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία και την κυβέρνηση, το ακροδεξιό σάιτ του «Πατριωτικού Συλλόγου Θερμοπύλαι» αποκάλυψε ότι ο σέρβερ του Indymedia φιλοξενείται στο σύστημα του ΕΜΠ. Την επομένη έκανε την εμφάνισή του ο «εξειδικευμένος» δικτυακός τόπος και ακολούθησε ομώνυμο γκρουπ συζήτησης στο Facebook. Στις 10.12, ο «Θερμοπύλαι» δημοσίευσε ονόματα, τηλέφωνα και e-mail καθηγητών και υπαλλήλων του ΕΜΠ, καλώντας το κοινό να «διαμαρτυρηθεί» και ν' απαιτήσει το κλείσιμο «της ιστοσελίδας των αναρχικών». Η σκυτάλη παραδόθηκε κατόπιν στους βουλευτές του ΛΑΟΣ.

*Η άμεση σχέση του λογοκριτικού εγχειρήματος με την αστυνομική καταστολή της νεανικής εξέγερσης είναι προφανής. «Οι διαχειριστές και οι χρήστες [sic] του Athens Indymedia έχουν παραβεί τις προβλεπόμενες από το ελληνικό Σύνταγμα διατάξεις περί υποδαύλισης βίας και επεισοδίων κατά των συμπολιτών τους», ισχυρίζεται χαρακτηριστικά η ιδρυτική διακήρυξη του Stop-Indymedia, ενώ το ξενόγλωσσο κείμενο του ίδιου σάιτ (στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και... σερβικά) διακηρύσσει πως «οι ελληνικές ταραχές του περασμένου Δεκεμβρίου έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της άκρας Αριστεράς, ένα πρόσωπο βίας, τρομοκρατίας και βανδαλισμού».

*Ως βοηθητικά επιχειρήματα επιστρατεύονται ο «αντεθνικός χαρακτήρας» του εχθρού (που «επιθυμεί την πλήρη κατάργηση των ενόπλων δυνάμεων επειδή κάποιοι σύντροφοί τους είναι φυγόστρατοι και κότες» και «υποστηρίζει την ύπαρξη δήθεν "εθνοτικών μειονοτήτων" στην Ελλάδα»), καθώς και το «συμμαχικό» βαρύ πυροβολικό: το Indymedia, διαβάζουμε, «έχει κατηγορηθεί στις ΗΠΑ, την Ιταλία και τη Βρετανία για υπόθαλψη τρομοκρατικών ενεργειών και Αντισημιτισμό»!...και Πρόσωπα:

Ο ακροδεξιός χαρακτήρας της όλης κίνησης είναι αναμφισβήτητος. Τα γραφεία του «Π.Σ. Θερμοπύλαι» εγκαινιάστηκαν το 2004 από τον Κώστα Πλεύρη, ο οποίος ήταν ομιλητής στις 7 από τις 46 εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί. (Ακολουθούν ο Βορίδης με 4 παρουσίες και ο Αδωνις με 3, ενώ από μια φορά εμφανίστηκαν ο υιός Πλεύρης, ο Γεωργαλάς, ο Καραθάνος, ο Καλεντερίδης, ο Θύμιος Παπανικολάου κι ο εκπρόσωπος Τύπου του Μεϊμαράκη, Νίκος Χιδίρογλου.)

*Οπως αποκάλυψε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Ε» ο συνάδελφος Μπάμπης Πολυχρονιάδης (6.2.09), η διεύθυνση και το τηλέφωνο του «Π.Σ. Θερμοπύλαι» ταυτίζονται με αυτά του ΛΑΟΣ Περιστερίου, το δε Stop-Indymedia γράφεται από τον ίδιο άνθρωπο με το «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Κώλου», ένα εμετικό «χιουμοριστικό» σάιτ, αποκαλυπτικό για το πνευματικό επίπεδο του χώρου.

*Χαρακτηριστική για τους πολιτικοϊδεολογικούς προσανατολισμούς των διωκτών του Indymedia είναι η (αυτο)παρουσίαση της τελευταίας ομιλίας του Πλεύρη (31.5.09): «Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του συλλόγου», διαβάζουμε, ο ομιλητής «χειμαρρώδεις [sic] όπως πάντα, καθήλωσε το ακροατήριο», διακηρύσσοντας ότι «ο Ελληνικός λαός θα κληθεί κάποτε να διαλέξει μια Ελλάδα χωρίς Δημοκρατία ή μια Δημοκρατία χωρίς Ελλάδα». Και, φυσικά, «καταχειροκροτήθηκε από το κοινό».

*Εκτός από λάτρεις μιας «Ελλάδας χωρίς Δημοκρατία», οι διώκτες του Indymedia διακρίνονται επίσης για την ίδια «υπόθαλψη της βίας» που χρεώνουν στο στόχο τους. Ιστοσελίδες που διαφημίζει το Stop-Indymedia ξεχειλίζουν π.χ. από προτροπές για φυσική εξολόθρευση των «ανθελλήνων προδοτών» ή των «αριστερών φασιστών» κ.ο.κ.

Ομως γι αυτή την υπόθαλψη εγκλημάτων βίας και την ηθική αυτουργία σε δολοφονικές επιθέσεις θα γράψουμε στη συνέχεια...


Και ο Ιός συνεχίζει:


Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που απαιτούν το κλείσιμο του αθηναϊκού Indymedia;

Ας απομακρυνθούμε λίγο απ' τα επώνυμα στελέχη της εγχώριας ακροδεξιάς και του ευρύτερου «πατριωτικού χώρου», κι ας αναζητήσουμε το προφίλ του χαμηλόβαθμου δυναμικού αυτού του σύγχρονου λογοκριτικού κινήματος. Στο ίδιο, μάλιστα, πεδίο του «κυβερνοχώρου» όπου κυκλοφορούν και οι θαμώνες του επάρατου «ΚΕΠΙΚ της αναρχίας».

Το γκρουπ «Λουκέτο τώρα στο Indymedia!» που έχει ανοίξει στο Facebook, ως παρακλάδι της ομώνυμης ιστοσελίδας, διαθέτει συνολικά 29 «υπεύθυνους». Σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, τα στοιχεία όμως που δίνουν για τους εαυτούς τους μιλούν από μόνα τους. Εξίσου ενδιαφέροντα συμπεράσματα θα μπορούσαν να βγουν και από τη μελέτη των ταυτοτήτων των 2.707 απλών «μελών» του γκρουπ, ένα τέτοιο εγχείρημα ξεπερνά ωστόσο κατά πολύ τα πλαίσια του παρόντος άρθρου:

*«Διευθυντής» του γκρουπ είναι κάποιος «Βασίλης Μακεδόνας», που δηλώνει «υποστηρικτής» διασημοτήτων όπως ο Νίκος Γκάλης κι ο αγιορείτης Γέρων Παΐσιος. Ως υπαρχηγοί του φέρονται ο «Ελλην Πολίτης» και κάποιος «Μιχάλης Γεωργάκης», με ενδιαφέροντα που κινούνται από τη ζωοφιλία μέχρι το «Playboy». Από τους τρεις υπόλοιπους «διαχειριστές», οι δυο («Μέγας Διαχειριστής» και «Βασίλειος Μακεδόνας» - διαφορετικό πρόσωπο, υποθέτουμε, απ' τον προαναφερθέντα «Βασίλη») αποφεύγουν να δώσουν το παραμικρό στίγμα για την προσωπικότητα ή τα ενδιαφέροντά τους. Ορατά είναι τα χαρακτηριστικά μόνο του τρίτου, που υπογράφει ως «Ελληνικό DNA»: «υποστηρικτής» κι αυτός του Γέροντα Παϊσίου και ταυτόχρονα της Μόνικα Μπελούτσι, λαϊκών αοιδών (Γονίδης, Σφακιανάκης, Τερζής), της ιστοσελίδας «Σαλονίκη και Γουστάρω» και «φίλος» της φοιτητικής οργάνωσης του ΛΑΟΣ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

*Για πολιτικότερες εκδοχές, πρέπει να περάσουμε στους απλούς «υπεύθυνους» (ή «officers»). Ο «Μολών Λαβέ» έχει αντί φωτογραφίας του το σήμα της «Χρυσής Αυγής», ενώ ο «Ellinas Greek Antifasistas» σαν μοναδικό στοιχείο δίνει τη φιλία του με τον «Ελληνικό DNA». Ο «Ελλάς Μακεδονία» δηλώνει ΠΑΟΚτζής, ενώ ο «Περικλής Πατριώτης» παραθέτει ως «φίλους» του το «Γιώργο Παπαδόπουλο» (με φωτογραφία του δικτάτορα) κι άλλους φασίστες. Πνευματικότερες ανησυχίες προβάλλει ο «Rbn Hellas RadioAntistasi», «υποστηρικτής» του Νίτσε, του Γιούκιο Μισίμα κι ενός ναζιστικού ραδιοσταθμού.

*Το «Δεξί Εξτρέμ» πάλι, με το έμβλημα της Ν.Δ. στη θέση της φωτογραφίας του, ταλαντεύεται ανάμεσα στις ποικίλες εκδοχές του «μεσαίου χώρου»: δηλώνει «υποστηρικτής» ταυτόχρονα της Ν.Δ. και της Χρυσής Αυγής, του Μπερλουσκόνι και του Πούτιν. Παρόμοια διλήμματα αντιμετωπίζει κι ο «Εθνικιστής Κρητικός» απ' το Ρότσεστερ της Ν. Υόρκης: «υποστηρικτής» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεν διστάζει να βάλει αντί για φωτογραφία του το βασικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής («Ή Ελλάς ή Τέφρα»). Επιπλέον, έχει «φίλο» (από) τη νεολαία του ΛΑΟΣ στο Πάντειο και λατρεύει την ιστοσελίδα «Ναι ρε, γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε Ελληνες».

*Πιο κατασταλαγμένοι φαίνονται ο «Greek Nationalist» (που δηλώνει ευθαρσώς χρυσαυγίτης) κι ο «ΦΟΣ ΠΑΠΕΙ», που διακηρύσσει τη λατρεία του για τον Καρατζαφέρη, το ΛΑΟΣ και τα κομματικά ΜΜΕ.

*«Υποστηρικτής» του ακροδεξιού ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, ο ελληνοκύπριος «Ζήνων Κιτιεύς» αντί για τη φάτσα του έχει βάλει τη γνωστή φωτογραφία με το νεαρό Παλαιστίνιο που πετροβολά ένα ισραηλινό τανκ. Κάπως περίεργη, βέβαια, φαντασίωση για «υπεύθυνο» ενός γκρουπ που απαιτεί την πάταξη όσων υπέπεσαν στο αδίκημα της «υποδαύλισης επεισοδίων και βανδαλισμών». Η εθνοθρησκευτική, όμως, ταυτότητα του άρματος φαίνεται πως επιτρέπει μια κάποια απόκλιση από τις αρχές της «μη βίας».

*Την παράσταση κλέβουν ωστόσο ο «Μοναχικός Λύκος (Macedonia)» και η φωτογραφία του: κουκουλοφόρος, με αυτόματο τουφέκι Μ-16 κι εκτοξευτή οπλοβομβίδων Μ-203 ανά χείρας, την ελληνική σημαία και μια «πουλάδα» για φόντο. Προφανώς η ευαίσθητη ψυχή του δεν άντεξε τη διάχυτη βία των πρόσφατων Δεκεμβριανών και βγήκε για σαφάρι στο Διαδίκτυο...Και έπεται και συνέχεια για τις συνδέσεις όλων των παραπάνω με καθαρά Ναζιστικές-εγκληματικές οργανώσεις μέσα από τους "συνδέσμους" τους από ιστολόγιο σε ιστολόγια αλλά και με κοινά πρόσωπα και καταστάσεις τόσο από το χώρο της πολιτικής -και κυρίως της Δεξιάς "Πολυκατοικίας- όσο και με το χώρο των γηπέδων αλλά και του κοινού ποινικού εγκλήματος.Σχόλια

 1. Το χειρότερό μου με όλους αυτούς ήταν ότι έβλεπαν "Θεολόγος" στο προφίλ μου, δικιά μας σου λέει θα είναι... και έρχονταν και μου κότσαραν του κόσμου τους συνδέσμους στις αναρτήσεις μου...

  Η Δεξιά του... Κυρίου βλέπεις...

  Καλό είναι να τους ξεφωνίζουμε πάντως... να μαθαίνουν και τίποτα παιδάκια που, ειδικά στο facebook, όπου δουν Ελληνική σημαία, νομίζουν ότι είναι... για καλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενα χεράκι όλοι για να ξεπατώσουμε για μία ακόμη φορά την φασιστική πανούκλα...

  Νικήσαμε το 40
  Νικήσαμε το 73

  Θα νικάμε πάντα τον φασισμό όπου κι αν φυτρώνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλα μιλαμε οτι ολοι οι αριςτεροι πλεων ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΩΣΤΟΙ ...περαν του οτι ΕΙΣΑΣΤΕ απατριδες και προδοτες..μηπως καποια λυσι θα ηταν ...να σταλΕΙΤΕ πακετο...με τους αγφανοπακιστανους ωστε να ξεβρωμισει επιτελους αυτη η χωρα ...ενα πελωριο ουουουουσσσσστ ειναι αυτο που τους αξιζει.. ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ 85% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ..ΣΑς ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΣΑΣ ..ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΥΣΤ....,ΑΚΡΙΤΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οδηγίες προς επίδοξους πατριώτες:
  1. Μην γράφετε με κεφαλαία.
  2. Η ελληνική γλώσσα χρησιμοποιεί το μονοτονικό σύστημα, η μη χρήση τόνων αποτελεί δείγμα ανθελλινισμόυ.
  3. Μάθετε ορθογραφία, κάθε ορθογραφικό λάθος αποτελεί και μια μαχαιριά στο κορμί της Ελλάδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τι απορείς φίλε γιατί λένε μαλακίες; Εντάξει, ο ΑΝΕΜΟΣ είναι γνωστός γιά τα παραληρήματα του. Δε στέκει καλά το άτομο.

  Του δίνουμε συγχωροχάρτι γιατί βρίσκεται σε άλλη εποχή και έχει εμφανή διανοητικά προβλήματα.

  Να'σαι καλά ΑΝΕΜΕ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ, κράτα εσύ γερά και άσε τα "μαύρα ιστολόγια" να απειλούν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σου...

  (σιγά μη το δημοσιεύσεις, δημοκράτη μου...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θα νικάμε πάντα τον φασισμό όπου κι αν φυτρώνει...

  οὐάου! Ἄνεμε ἔχω περδίσει σάκους γεωμήλων, τρεῖς!

  Φιλιὰ πολλὰ καὶ καλὴ δύναμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Μπλογκοπαίχνιδο: Το βιβλίο που είναι κοντά μου