Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλμα πάνω από τα αδιέξοδα…

Αλμα πάνω από τους μηχανισμούς, τις τακτικές, τις μιζέριες, τα «κουκιά» και τους λάκκους της φάβας…
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Κι αυτός είναι ο μόνος δρόμος της Αριστεράς. Γεμάτος ρίσκο. Χωρίς σιγουριές. Χωρίς «καβάτζες». Ο μόνος δρόμος για να υπερβεί την κρίση και την εσωστρέφεια.
Κι ένα τέτοιο άλμα είναι η σημερινή εκλογή του νέου γραμματέα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, του Δημήτρη Βίτσα. Ενας άνθρωπος πέρα από τάσεις, ομάδες και φιλοδοξίες.

Και είναι πολλαπλώς θετική αυτή η επιλογή. Γιατί υπερβαίνει τις επιλογές των ισορροπιών. Γιατί, ταυτόχρονα, υπερβαίνει τις επιλογές της δίχως νόημα σύγκρουσης. Γιατί δίνει τέλος στην ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων. Γιατί σηματοδοτεί το τέλος των παλιών τακτικισμών, των "κεκτημένων", της συνήθειας.


Τα αριστερά «βιλαέτια» εξεμέτρησαν το βίο τους. Είχε τουλάχιστον αυτό το καλό η κρίση που ακολούθησε τις Ευρωεκλογές.


Κι αυτό το άλμα πιστώνεται στον Αλέξη Τσίπρα.

Οπως και η πρότασή του για Διαρκές Συνέδριο.

Το μακρύ ταξίδι του στη βάση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, από την επόμενη των εκλογών μέχρι και σήμερα, είχε αποτέλεσμα. «Τ’ άκουσε» από πρώτο χέρι, εισέπραξε την οργή αλλά και τις προτάσεις όλων όσων επιμένουν αριστερά είτε με 18 είτε με 12 είτε με 4 είτε και με 1%.


Και φαίνεται να κατάλαβε -μακάρι να το καταλάβαμε όλοι- οτι η δύναμη της αριστεράς αυτή που την κάνει ικανή να ανανεώνεται και να ανανεώνει, δεν βρίσκεται κλεισμένη στην Κουμουνδούρου, ούτε στα γραφεία των ηγεσιών της.
Αυτή η δύναμη βρισκόταν πάντα και παραμένει στη βάση της. Ενταγμένη ή ανένανταχτη.

Γιατί η αλήθεια είναι ΕΚΕΙ ΕΞΩ!

Μένουν πολλά βήματα να γίνουν ακόμη…

Και πολλά άλματα για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος… Όχι της δημοσκοπικής παγίδας αλλά της ουσιαστικής δράσης για την κοινωνία και με την κοινωνία. Τα δύσκολα είναι μπροστά…

Όμως έγινε, μετά από τις δύσκολες μέρες, μια καλή αρχή…

Το επόμενο είναι μια άμεση κοινωνική πρόταση. Κατανοητή, συνεκτική, συνεπής με την Αριστερά, τις ιδέες και τις δράσεις της...

Μια πρόταση που θα αντέχει στο πόλεμο των ΜΜΕ και θα απαντά στα καθημερινά προβλήματα...

Χωρίς ανόητες αισιοδοξίες και μίζερες απαισιοδοξίες!
Σχετικά:
Το Δημ. Βίτσα επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας για γραμματέα της ΚΠΕ

-----------------------------------------------------------

Αλήθεια, πρόσεξε κανείς την ...δημοσιογραφική κάλυψη των θερινών δημοσκοπήσεων που "έσκασαν" χθες και σήμερα;

Παρατήρησαν κάτι μυστήριο;

Πως, για παράδειγμα, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σχολίασε τα ποσοστά του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, των Οικολόγων;

Τι σχολίασαν;

Μα το 3,6% του ΣΥΡΙΖΑ που "οριακά μπαίνει στη Βουλή"...

(Αντε, και το οτι "το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά μπροστά"!)
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…