Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη τους

Μα καλά, έναν χριστιανό δεν είχαν δίπλα τους να τους πει οτι πάν' ντουγρού στην κατηφόρα της μεγάλη;
Ενας από τους ασφαλήτες της δίωξης δεν υπήρχε να τους πει οτι ανοίγουν την πύλη της κόλασης; Ή έστω ένας Χαρδαβέλας, βρε αδελφέ, να τους μιλήσει για την πύλη της ανεξήγητης βλακείας τους;
(Ανεξήγητη; Λέμε τώρα! Ποτέ η Δεξιά δεν είχε στο DNA της κάτι που να μοιάζει με γονίδιο της Λογικής!)
Μόνο τον Καρατζαφέρη έχουν για σύμβουλο επί θεμάτων επικοινωνίας, old & new media;

Και τώρα;

Ενα θα κλείνει, σαράντα πέντε θα ανοίγουν!

Μέχρι τι βρακί φοράνε θα μάθουμε... Για να μην πω οτι θα μάθουμε ΠΟΥ ξεχνάνε το βρακί τους όταν ξενοπηδιούνται...

Μέχρι 6ης γενεάς τα λερωμένα τα άπλυτα θα βγουν στη φόρα...
Για μπλε σκάνδαλα, για ροζ σκάνδαλα, για σεξ σκάνδαλα, για το ποιος πολιτικός, δικαστικός, δημοσιογράφος, εκδότης, διπλωμάτης, αστυνομικός "ψώνιζε" αλβανάκια, τις νύχτες, σχολώντας από τη δουλειά...
Της Κολάσεως!

Διότι εκείνο που δεν έχουν καταλάβει όσοι έστηναν το Πανοπτικόν τους με κάμερες, χαφιέδες, "βαλιτσάκια", "κοριούς", είναι πως δεν παρακολουθούν πλέον εκείνοι την κοινωνία και τους πολίτες, αλλά η κοινωνία παρακολουθεί αυτούς.

Και το χειρότερο;

Το Κοινωνικό Συμβόλαιο έχει "σπάσει"!

Κανείς δεν δεσμεύει κανέναν και δεν δεσμεύεται από κανέναν. Ούτε καν για τους τύπους. Ούτε καν για το "ουπς, μην το γράψω αυτό, είναι πολύ βαρύ".

Η κοινωνία μας βρίσκεται εκτός τροχιάς πλέον. Κι αυτό λόγω ανοησίας. Ομως μικρή σημασία έχει αν το έκαναν από βλακεία και άγνοια του που πατάνε και που βρίσκονται ή αν ήταν συνειδητή επιλογή.

Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι θα κάνουν.

Διότι τα "λερωμένα τ' άπλυτα" είναι ΠΟΛΛΑ. Και δεν τα ξέρουν λίγοι. Τα ξέρουν ΠΟΛΛΟΙ. Και διαδίδονται τα άτιμα πιο γρήγορα κι από τον ιό της γρίπης των χοίρων.

Από την Ινδία θα μαθαίνουμε τι γινόταν στην αλάνα-πάρκινγκ, εκεί που χτίστηκε το Δημαρχείο, της Θεσσαλονίκης...

Από τη Γουαδελούπη θα διαβάζουμε για τους "υπεράνω πάσης υποψίας" παιδόφιλους του '60, του '70, του '80...

Από τη Μαρτινίκα το ποιος ήταν γιουσουφάκι ή χανουμάκι ποιανού...

Κό-λα-ση!

Συρτάρια έχουν ανοίξει... Ντουλάπια με σκελετούς και στριγκάκια... Πατάρια με έγγραφα, φωτογραφίες, χαροπετσέτες με τηλέφωνα και ραβασάκια...

Τα mail έχουν πάρει φωτιά.

Το απέραντο μπουρδέλο έγινε διάφανο...

"Ωστε στην ΕΥΠ η σύζυγος του τάδε, ε;"
"Και που να σου πω για τη σύζυγο του δείνα!"

Στις μέρες που έρχονται θα δούμε πράγματα που όλοι ξέραμε αλλά κανείς δεν τολμούσε ούτε να ψιθυρίσει...

Κι άλλα τόσα που ούτε καν φανταζόμαστε...

Και θέλω να δω ποια "γνωμοδότηση" θα αποτρέψει αυτόν τον ορυμαγδό.

Ομως...

Λαγός την φτέρη έσειε...

Ας πρόσεχαν!

Αλήθεια, όλα αυτά τους πέρασαν έστω για μια στιγμή από το μυαλό;


>STAFF ONLY

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…