Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

35 Καλλιτέχνες,,.


Ας μείνουν στη μνήμη μας...

...ως εργάτες της τέχνης και συνεργάτες της Δεξιάς!

Την ίδια ώρα που οι προστάτες τους "απαγορεύουν" φιλμ του Γαβρά...

Σχόλια

 1. Τώρα νομίζω πως γίνεσαι άδικος... όχι και "συνεργάτες της δεξιάς" επειδή ανταποκρίθηκαν σε μια πρόταση. Αλήθεια, έχεις δει τα συγκεκριμένα έργα ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακριβολογώ: Συνεργάτες του Ιδρύματος Καραμανλή!

  Ζούμε σε ειδικές πολιτικές συνθήκες εκφασισμού, το έχουν καταλάβει όλοι αυτοί ή όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ίσως... αν κρίνω από τις προσπάθειες κάποιων να καταλάβουν ΟΛΟΙ αυτό που ΕΚΕΙΝΟΙ θέλουν.
  Δεν μου απάντησες όμως, έχεις δει τα συγκεκριμένα έργα ?
  Για μένα αυτό έχει σημασία, όταν μιλάμε για μια εικαστική δουλειά. Τι λένε τα έργα, όχι τι ψηφίζουν οι δημιουργοί τους ή ποιοί είναι οι χορηγοί της έκθεσης... ως πότε οι μικροκομματικές μας παρωπίδες θα μας κρύβουν το δάσος ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποιές είναι οι μικροκομματικές παρωπίδες;
  Οι "απολιτικές" και "πέρα βρέχει" παρωπίδες είναι καλύτερες;
  Μήπως οι "παρωπίδες" του "εγώ είμαι καλλιτέχνης" και δεν με ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρω μου.

  Ναι. Τα έχω δει. Υπάρχουν έργα που αφορούν τους λαϊκούς αγώνες. Αυτό ήθελες να σου απαντήσω;

  Και λοιπόν;

  Που είναι η φωνή όλων αυτών τόσα χρόνια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κατ' αρχάς, ζητώ συγνώμη που απάντησα έτσι όπως απάντησα. Διάβασα "...το έχουν καταλάβει όλοι αυτό ή όχι ?" ... μου ξέφυγε το γιώτα :-)
  Για τα υπόλοιπα, μιας και δηλώνεις πως έχεις δει τα έργα, δε βρίσκω για ποιό λόγο εξανίστασαι. Η φωνή του καλλιτέχνη είναι το έργο του και με τα συγκεκριμένα, οι δημιουργοί τους κάθε άλλο παρά αδιαφορία για το τι συμβαίνει γύρω τους δείχνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κατ' αρχάς, ζητώ συγνώμη που απάντησα έτσι όπως απάντησα. Διάβασα "...το έχουν καταλάβει όλοι αυτό ή όχι ?" ... μου ξέφυγε το γιώτα :-)
  Για τα υπόλοιπα, μιας και δηλώνεις πως έχεις δει τα έργα, δε βρίσκω για ποιό λόγο εξανίστασαι. Η φωνή του καλλιτέχνη είναι το έργο του και με τα συγκεκριμένα, οι δημιουργοί τους κάθε άλλο παρά αδιαφορία για το τι συμβαίνει γύρω τους δείχνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…