Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελλάς - Ελλήνων - Χριστιανών 2009


Αὐτὰρ ἐμοὶ πομπὴν ὀτρύνετε πατρίδ᾽ ἱκέσθαι θᾶσσον, ἐπεὶ δὴ δηθὰ φίλων ἄπο πήματα πάσχω….


(Πηγή φωτογραφίας, δεν έχω. Ηλθε με Mail. Οποιος την ξέρει, ας την αναφέρει!)

Update:

ΠΗΓΕΣ:

1. Η φωτογραφία είναι από το
http://www.news247.gr

2. Η λεζάντα είναι του Αντώνη Βανδουλάκη: http://www.facebook.com/home.php#/antonios.vandoulakis?ref=profile

Σχόλια

 1. Αγαπητέ "άνεμε",
  δεν μπορώ παρά να θαυμάσω τη σπουδή του «αγνώστου» e-ταχυδρόμου που ελάχιστα λεπτά μετά την ανάρτησή της στο ημέτερο facebookιο προφίλ, έσπευσε να την διαδικτυακοδιαδώσει ΜΕ ΤΗ ΛΕΖΑΝΤΑ ΜΟΥ, χωρίς να αναφέρει πόθεν έσχε….

  Για την ιστορία, ιδού η πηγή : http://www.facebook.com/home.php#/antonios.vandoulakis?ref=profile

  Με εκτιμησαπορία,

  Αντώνης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ...και να φανταστείς ότι τις δικές τους χώρες, που καταπατούνται εξίσου τα ανθρώπινα δικαιώματα, εμείς οι "δημοκρατικοί" τις λέμε ..υπανάπτυκτες.

  Είναι ωραίο να νιώθεις ανώτερος που και που, έστω και εις βάρος άλλων..

  Υ.Γ.: Η φωτογραφία στο πάνω μέρος γράφει news24/7, οπότε να υποθέσω ότι ανήκει στο site http://www.news247.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ "άνεμε",
  δεν μπορώ παρά να θαυμάσω τη σπουδή του «αγνώστου» e-ταχυδρόμου που ελάχιστα λεπτά μετά την ανάρτησή της στο ημέτερο facebookιο προφίλ, έσπευσε να την διαδικτυακοδιαδώσει ΜΕ ΤΗ ΛΕΖΑΝΤΑ ΜΟΥ, χωρίς να αναφέρει πόθεν έσχε….

  Για την ιστορία, ιδού η πηγή : http://www.facebook.com/home.php#/antonios.vandoulakis?ref=profile

  Με εκτιμησαπορία,

  Αντώνης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η αναφορά και των δύο πηγών (φωτό ΚΑΙ λεζάντας) αναρτήθηκαν με τους σχετικούς συνδέσμους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το κείμενο της λεζάντας είναι δικό μου...
  Οδύσσεια Ραψωδία η στ. 151

  Εδώ σε μετάφραση Α. Εφταλιώτη

  Στείλτε και μένα γλήγορα να φτάσω στην πατρίδα,
  που τόσους χρόνους δέρνουμαι μακριά από τους δικούς μου...

  Για την ιστορία των πηγών

  Όμηρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κου-κούπετρος8/03/2009 11:32:00 π.μ.

  Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί είναι τόσο Χριστιανοί, όσο είναι και ο Παναγριώτατος Θεσσαλονίκης.
  Εμένα αυτοί οι δύο μου φαίνονται σαν Ρωμαίοι λεγεωνάριοι με λόγχη και σπόγγο όξους.
  Όσο για τους ηθικούς αυτουργούς, οι λιγότερο ένοχοι είναι Πόντιοι Πιλάτοι, για τους άλλους καλύτερα να μή γράψω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…