Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επειδή δεν θα μας κάνει κανείς τα μυαλά "πουρέ"...

....την επόμενη φορά που θα μου πει κάποιος να υποστηρίξω οποιονδήποτε κάνει απεργία πείνας, να μου στείλει και τον ιατρικό του φάκελλο.

Επειδή έχουν πολτοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και τη συνείδησή της, δεν σημαίνει οτι θα το "χάσουμε" και οι υπόλοιποι υποστηρίζοντας τον κάθε ψυχανώμαλο (είτε δολοφόνησε είτε φαντάστηκε οτι δολοφόνησε έναν άνθρωπο).

Η μαλακία (που πάει σύννεφο) δεν είναι ούτε ακτιβισμός ούτε πολιτική στάση. Μια μαλακία και μισή παραμένει. Και μάλιστα επικίνδυνη.

Οσοι θέλουν να κάψουν κύτταρα να πάνε να κρεμάσουν τα μυαλά τους στα κάγκελα...

(Το μπλογκ δεν έχει υποστηρίξει ΠΟΤΕ ανθρώπους που αυτοκτονούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας... Ούτως ή άλλως... )

Ή θα βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει ή είμαστε άξιοι της φαιάς μοίρας μας!

Σχόλια

 1. α) Η Απεργία Πείνας είναι ηθικώς κατοχυρωμένη μορφή έσχατου αγώνα. Φόνος αν θες (με φονιά αυτόν στον οποίον απευθύνεται)· αυτοκτονία σε καμμιά περίπτωση. Η άλλη λύση είναι να ζωστείς με εκρηκτικά και να πάρεις κάμποσους μαζί σου, πράγμα με το οποίο νομίζω ότι δεν συμφωνεί κανένας μας.

  β) Το συγκεκριμένο άτομο, προέβη σε αυτήν την κίνηση (παράδοση-ομολογία) κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες. Κάτσε να δούμε τί παίζει πριν τον καταδικάσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. TI EINAI AYTA ΠΟΥ ΛΕΣ;
  ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΑΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ
  ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ.
  Άμεση απελευθέρωση του Νίκου Κουνταρδά

  * Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Νεολαίας Συνασπισμού

  Από τις 16 Μαϊου, ο Νίκος Κουνταρδάς βρίσκεται σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική βία, τους προπηλακισμούς και την άδικη κράτησή του. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, έχοντας προχωρήσει και σε απεργία δίψας, την οποία διέκοψε μόλις προχτές.

  Η Νεολαία Συνασπισμού καταγγέλλει τις προσπάθειες φυσικής και ψυχολογικής εξόντωσης του Νίκου Κουνταρδά, με πρόσχημα την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και, πιο συγκεκριμένα, τη δήθεν μη εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα. Πρόκειται για ισχυρισμό που έχει αμφισβητηθεί από αυτόπτες μάρτυρες: στην πραγματικότητα, οι αστυνομικές αρχές, όχι μόνο δεν κατέγραψαν την παρουσία του Κουνταρδά λόγω απώλειας του φακέλου του αλλά, σαν αυτό να μην έφτανε, τον συνέλαβαν, τον μετέφεραν στην απομόνωση των φυλακών Κομοτηνής και τον μετήγαγαν αιφνιδιαστικά στις φυλακές της Άμφισσας, σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, ακριβώς όπως σε τόσες και τόσες «μεμονωμένες» περιπτώσεις.

  Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση ενώπιον τέτοιων πρακτικών. Ζητάμε να σταματήσει η βαρβαρότητα αυτού του ανθρωποφαγικού «σωφρονισμού» και, ειδικότερα το βασανιστήριο της απομόνωσης και καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να παρέμβει άμεσα, επιταχύνοντας τη διαδικασία για την αποφυλάκιση του Νίκου Κουνταρδά, πριν να είναι πολύ αργά για την ίδια τη ζωή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…