Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα μας πάρουν με τα τσεκούρια

Διαβάζω και δεν πιστεύω στα μάτια μου:

Το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων των ΜΜΕ να αναχρηματοδοτηθεί με ένα νέο ομολογιακό δάνειο χαμηλού επιτοκίου και αρχικής χαριστικής περιόδου πληρωμής, το οποίο θα καλυφθεί – με βάση τις νόμιμες τραπεζικές διαδικασίες – από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, από τα 28 δισ. ευρώ.


Πρόκειται για πρόταση την οποία καταθέτει η "Δημοσιογραφική Ενότητα" στην ΕΣΗΕΑ.
Να πληρώσουμε δηλαδή ΟΛΟΙ την οικονομική (και όχι μόνο) κατάντια του ΤΥΠΟΥ, κάπως όπως πληρώσαμε και πληρώνουμε ΟΛΟΙ την κατάντια των ομάδων ποδοσφαίρου με τη ρύθμιση των χρεών τους...

Με άλλα λόγια ΤΙ προτείνουν;

Να πληρώσει ο κόσμος τα χρέη των εφημερίδων που δεν θέλει να πάει ούτε μέχρι το περίπτερο για τις αγοράσει!

Με χαμηλού επιτοκίου δάνεια, θαλασσοδάνεια δηλαδή, που δεν θα τα αποπληρώσουν ποτέ. Κι επειδή δεν θα τα αποπληρώσουν ποτέ θα χρεωθεί να τα πληρώσει το δημόσιο. Δηλαδή εμείς!

Διότι οι Τράπεζες δεν θα χάσουν ούτε μισή δεκάρα. Εμείς θα χάσουμε!

Κι ΑΥΤΟ υποτίθεται δεν είναι εξάρτηση! Αυτό δεν είναι "κρέμασμα" στο άρμα της οποιασδήποτε κυβέρνησης που θα τους σέρνει όλους από τη μύτη...

Με άλλα λόγια, η πλήρης κρατικοποίηση των ΜΜΕ και η ταυτόχρονη διάσωση των εκδοτών.

Την Κρίση να την πληρώσουν ΑΥΤΟΙ που τη δημιούργησαν.
Και στον Τύπο ξέρουμε πολύ καλά ποιοί είναι οι υπεύθυνοι...

Είναι οι Εκδότες, είναι το Κράτος, είναι οι Διαφημιστές, είμαστε εμείς οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι. Και δεν είναι μόνο οικονομική αυτή η Κρίση.
Είναι πρώτα και κύρια Κρίση Αξιοπιστίας που με τέτοιες προτάσεις γίνεται βαθύτερη.
"Να μεταφέρουμε τα χρέη στην κοινωνία, για να σώσουμε τα τομάρια μας!"

Ε, όχι λοιπόν. Εμείς το δημιουργήσαμε αυτό, εμείς και θα το λουστούμε. Μέχρι τέλους. Κι ας κλείσουν και οι 64 εφημερίδες!

Λυπάμαι που το λέω σε εποχές με εκατοντάδες άνεργους συναδέλφους μου, αλλά, διάβολε, όχι δεν θα γίνουμε μια ακόμη πληγή εμείς.


Καλύτερα άνεργοι παρά με το κεφάλι σκημένο και τους εκδότες να χαίρονται που ξελάσπωσαν.

ΟΥΤΕ μισή δεκάρα!

Ας αναχρηματοδοτήσουν μόνοι τους τα μαγαζιά τους... Εχουν και τους περισσεύουν...

Ελεος πλέον!

Ελεος!

Θα μας πάρουν, όχι με τις πέτρες, με τους μπαλτάδες και τους γκασμάδες!

Και θα έχουν και δίκιο!


Υ.Γ.1 Το θέμα μας δεν είναι να σωθούν οι εκδότες. Το θέμα είναι να σωθεί, πριν από ολα, η ίδια η Δημοσιογραφία. Να προχωρήσουμε πέντε βήματα πιο πέρα κι όχι να κουκουλώσουμε το χάλι μας το μαύρο.

Υ.Γ.2 Ο,τι χειρότερο θα μπορούσε να μας συμβεί είναι ΤΕΤΟΙΕΣ προτάσεις!!!

Υ.Γ. 3 Εχετε καταλάβει οτι μας φτύνουν, συνάδελφοι, ή νομίζετε οτι ψιλοβρέχει;;;


Σχόλια

 1. Από ότι βλέπω είσαι δημοσιογράφος.Λοιπόν έχεις δίκιο. Πράγματι θα σας κρεμάσουμε κουδούνια αν γίνουνε τέτοια πράγματα.
  Κάτι που πολλοί στην Ελλάδα δεν έχουν καταλάβει και είναι επιτακτική πια η ανάγκη να γίνει, είναι να καταλάβουν όλοι ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ,και δεν χωράνε τόσοι σε αυτό το επάγγελμα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κουκού-πετρος6/30/2009 11:06:00 π.μ.

  Πραγματικοί τσάτσοι της εργοδοσίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κουκού-πετρος1/10/2010 05:34:00 μ.μ.

  Πραγματικοί τσάτσοι της εργοδοσίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…