Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα μας πάρουν με τα τσεκούρια

Διαβάζω και δεν πιστεύω στα μάτια μου:

Το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων των ΜΜΕ να αναχρηματοδοτηθεί με ένα νέο ομολογιακό δάνειο χαμηλού επιτοκίου και αρχικής χαριστικής περιόδου πληρωμής, το οποίο θα καλυφθεί – με βάση τις νόμιμες τραπεζικές διαδικασίες – από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, από τα 28 δισ. ευρώ.


Πρόκειται για πρόταση την οποία καταθέτει η "Δημοσιογραφική Ενότητα" στην ΕΣΗΕΑ.
Να πληρώσουμε δηλαδή ΟΛΟΙ την οικονομική (και όχι μόνο) κατάντια του ΤΥΠΟΥ, κάπως όπως πληρώσαμε και πληρώνουμε ΟΛΟΙ την κατάντια των ομάδων ποδοσφαίρου με τη ρύθμιση των χρεών τους...

Με άλλα λόγια ΤΙ προτείνουν;

Να πληρώσει ο κόσμος τα χρέη των εφημερίδων που δεν θέλει να πάει ούτε μέχρι το περίπτερο για τις αγοράσει!

Με χαμηλού επιτοκίου δάνεια, θαλασσοδάνεια δηλαδή, που δεν θα τα αποπληρώσουν ποτέ. Κι επειδή δεν θα τα αποπληρώσουν ποτέ θα χρεωθεί να τα πληρώσει το δημόσιο. Δηλαδή εμείς!

Διότι οι Τράπεζες δεν θα χάσουν ούτε μισή δεκάρα. Εμείς θα χάσουμε!

Κι ΑΥΤΟ υποτίθεται δεν είναι εξάρτηση! Αυτό δεν είναι "κρέμασμα" στο άρμα της οποιασδήποτε κυβέρνησης που θα τους σέρνει όλους από τη μύτη...

Με άλλα λόγια, η πλήρης κρατικοποίηση των ΜΜΕ και η ταυτόχρονη διάσωση των εκδοτών.

Την Κρίση να την πληρώσουν ΑΥΤΟΙ που τη δημιούργησαν.
Και στον Τύπο ξέρουμε πολύ καλά ποιοί είναι οι υπεύθυνοι...

Είναι οι Εκδότες, είναι το Κράτος, είναι οι Διαφημιστές, είμαστε εμείς οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι. Και δεν είναι μόνο οικονομική αυτή η Κρίση.
Είναι πρώτα και κύρια Κρίση Αξιοπιστίας που με τέτοιες προτάσεις γίνεται βαθύτερη.
"Να μεταφέρουμε τα χρέη στην κοινωνία, για να σώσουμε τα τομάρια μας!"

Ε, όχι λοιπόν. Εμείς το δημιουργήσαμε αυτό, εμείς και θα το λουστούμε. Μέχρι τέλους. Κι ας κλείσουν και οι 64 εφημερίδες!

Λυπάμαι που το λέω σε εποχές με εκατοντάδες άνεργους συναδέλφους μου, αλλά, διάβολε, όχι δεν θα γίνουμε μια ακόμη πληγή εμείς.


Καλύτερα άνεργοι παρά με το κεφάλι σκημένο και τους εκδότες να χαίρονται που ξελάσπωσαν.

ΟΥΤΕ μισή δεκάρα!

Ας αναχρηματοδοτήσουν μόνοι τους τα μαγαζιά τους... Εχουν και τους περισσεύουν...

Ελεος πλέον!

Ελεος!

Θα μας πάρουν, όχι με τις πέτρες, με τους μπαλτάδες και τους γκασμάδες!

Και θα έχουν και δίκιο!


Υ.Γ.1 Το θέμα μας δεν είναι να σωθούν οι εκδότες. Το θέμα είναι να σωθεί, πριν από ολα, η ίδια η Δημοσιογραφία. Να προχωρήσουμε πέντε βήματα πιο πέρα κι όχι να κουκουλώσουμε το χάλι μας το μαύρο.

Υ.Γ.2 Ο,τι χειρότερο θα μπορούσε να μας συμβεί είναι ΤΕΤΟΙΕΣ προτάσεις!!!

Υ.Γ. 3 Εχετε καταλάβει οτι μας φτύνουν, συνάδελφοι, ή νομίζετε οτι ψιλοβρέχει;;;


Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…