Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσα Μουσεία χρειαζόμαστε ακόμη...

...για να κρύψουμε το 10% της ανεργίας, τα ρημαγμένα μας σχολεία, τα χωρίς γιατρούς νοσοκομεία, τις χωματερές μας, τα μολυσμένα μας ποτάμια, τα καμμένα δάση, τις ξεπαστρεμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, τους Αγιους Παντελεήμονες, τα γκέτο των μεταναστών, τους συνταξιούχους, τα σκάνδαλα της SIEMENS, τα ομόλογα, τις "Μανωλάδες", τους Μανώληδες και τους Ρουσόπουλους;

ΕΝΑ-ΔΥΟ-ΤΡΙΑ
ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Σχόλια

 1. ..υπολογίζοντας τα εκθέματα που αναφέρεις.., 15 μουσεία Ναυτίλε. Αλλά επειδή βλέπω να έρχονται 15 φορές σε "κρύο κλίμα συνάντησης" με τον Κύριο (βεβαίως βεβαίως) Καραμανλή όλοι οι αρχηγοί μπουρδ..εε κρατών, μάλλον δε μας συμφέρει.
  ..πλάκα πλάκα, ένα μουσείο δημοκρατίας, ελευθερίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αγώνων έχουμε;;; Όχι τίποτ'άλλο αλλά τέτοια "εκθέματα" πόσο έχουν αρχίσει και μας λείπουν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χρειαζόμαστε πίσω και την Αφροδίτη της Μηλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, κλπ μόνιμη τέλεση Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά. Οταν επιτευχθούν και αυτά ψάχνουμε και για τι άλλο μας λείπει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. συμφωνώ και παραπέμπω στο εξής:

  Στις 26 Ιούνη, «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών», πίσω από τα πυροτεχνήματα του Υπουργείου Υγείας για «ευαισθησία», «νοικοκύρεμα» και «επιτυχίες», θα επιχειρηθεί να κρυφτεί κακήν-κακώς η ενεργός αδιαφορία του για την Πρωτογενή Πρόληψη των Εξαρτήσεων και άλλων ψυχο-κοινωνικών δυσλειτουργιών, το σιωπηλό κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης!
  Τα 13 εκατομμύρια ευρώ, που οφείλονται στα 73 Κέντρα Πρόληψης της χώρας από Υπουργείο Υγείας και Ο.ΚΑ.ΝΑ., δεν έχουν ακόμη καταβληθεί, παρά τις υποσχέσεις.
  Κάποιοι πραγματικά παράγουν έργο στον αγώνα για την πρόληψη των εξαρτήσεων και μάλιστα απλήρωτοι, χωρίς ένσημα, χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς εποπτεία, χωρίς πιστοποίηση των υπηρεσιών τους, τελευταία χωρίς συναδέλφους (καθώς το 35% περίπου των εργαζομένων αλλάζουν επάγγελμα, δεδομένων των συνθηκών). Αυτοί είναι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες των Κέντρων Πρόληψης.
  Οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους: Πρώτα απ’ όλα, ενημερώνοντας τους πολίτες της χώρας πού και πώς «χάθηκαν» τα 13 εκατομμύρια ευρώ, που σύμφωνα με τις υπογραμμένες προγραμματικές συμβάσεις, τους προ-εγκεκριμένους (από τον ΟΚΑΝΑ) επιστημονικούς και οικονομικούς προγραμματισμούς και τους ελεγμένους (και πάλι από τον ΟΚΑΝΑ) οικονομικούς απολογισμούς των Κ. Π. έπρεπε να είχαν δοθεί από το 2006 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2009
  Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας.
  Άμεση διεκδίκησή μας η καταβολή των ογκωδών οφειλών Υπουργείου Υγείας-Ο.ΚΑ.ΝΑ. προς τα Κέντρα Πρόληψης, ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ και η τήρηση εις το ακέραιο της νέας 5ετους προγραμματικής σύμβασης, (που υπογράφτηκε μετά από πολλές πιέσεις) και μέχρι την εισαγωγή, με νομοθετική ρύθμιση, ισχυρού θεσμικού πλαισίου).
  Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα διάλογο με Εμάς και τα Κέντρα μας σε ομηρία παρά μονάχα για την καταβολή των οφειλών. Την επόμενη της καταβολής των οφειλών, απαιτούμε να ξεκινήσει υπεύθυνος διάλογος σχετικά με την επίλυση του θεσμικού μας προβλήματος, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και των κοινοβουλευτικών κομμάτων και επί της βάσης επίσημης πρότασής μας για δίκτυο αυτοδιοικούμενων Ν.Π.Δ.Δ., υπό τη συνεπή επιστημονική εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ.
  Τέλος υπογραμμίζουμε ότι δεν αρκεί μια μέρα ευχών και πομπωδών διακηρύξεων για να «σκεπαστεί» ένα πλαίσιο «εξαρτησιογόνο» και δυσμενές για την ψυχική υγεία των νέων, αλλά και όλων των ανθρώπων που δημιουργούν η κατάρρευση του συστήματος δημόσιας υγείας, ένα δημόσιο σχολείο σε κρίση από πλευράς στόχων και περιεχομένου, η αφόρητη πίεση για επαγγελματική επιτυχία σε συνδυασμό με την πιθανότατη ανεργία και την οικονομική κρίση, η έλλειψη δημιουργικών διεξόδων για τον ελεύθερο χρόνο, η διογκούμενη άρνηση του διαφορετικού και, πάνω από όλα, η κυρίαρχη πρόταση για μια κοινωνία που δεν θα βιώνει το αίσθημα της αλληλεγγύης. Δεν ξεχνιέται με «πάρτυ» λίγων ωρών το γεγονός πως εξ αιτίας της διόγκωσης όλων αυτών των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων αυξάνεται συνεχώς και η χρήση ναρκωτικών, ως σύμπτωμα-«κορυφή του παγόβουνου».

  Για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων κάθε μέρα είναι κατά των ναρκωτικών!

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  prolipsiworkers@yahoo.gr

  http://www.prolipsiworkers.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "O ΣΥΡΙΖΑ και το ποδήλατο"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…