Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάτι δεν πάει ΚΑΘΟΛΟΥ καλά!

Ομως ΚΑΘΟΛΟΥ καλά!

Ισως βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο πολιτικοδημοσιογραφικό σκάνδαλο όλων των εποχών και η "συνάντηση" Καραμανλή-Ερντογάν είναι ΜΟΝΟ η κορυφή του παγόβουνου...

Απίστευτα πράγματα φθάνουν σήμερα όλη την ημέρα με σχόλια, μέιλ και τηλέφωνα που δεν τα βγάζω ΑΚΟΜΗ στη φόρα απλώς διότι μου ακούγονται α-πί-στευ-τα!

Οσο νυχτώνει όμως ΤΟΣΟ τα πιστεύω!

Κάποιοι παίζουν με την ίδια τη Δημοκρατία αλλά ΚΑΙ με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής!

Σχόλια

 1. Βγάλε τα σχόλια να ενημερωθούμε και μεις!
  Πάντως, κατά τη γνώμη μου, δεν πρόκειται απλώς για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών (όπως το λες) αλλά για τη μεγαλύτερη ΑΠΟΔΕΙΞΗ τού πώς κατασκευάζονται οι ειδήσεις, πώς φτιάχνεται το κλίμα και πώς χειραγωγείται η κοινή γνώμη!
  Και είναι ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Καιρός να ξυπνάνε κάποιοι...
  Έτσι κατασκευάζεται και "ο καταλληλότερος", "ο έντιμος", " ικανός" κλπ αλλά και οι κατά παραγγελία "δημοσκοπήσεις"
  Καιρός κάποιοι να ξυπνάνε και να αναθεωρούν τα περί "δημοκρατίας" καθώς και πολλά άλλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. To σύστημα μπάζει Καπ. Και αρχίζει πια να μπάζει από παντού. Μπορεί οι συντάκτες να πουλάνε τρελίτσα στις απαντήσεις μέσω e-mail περί τουίτυ, Συλβέστρο, Κογιότε και Μπιπ Μπιπ αλλά η Δημοκρατία δεν είναι καρτούν. Αυτά τα άρθρα κονσέρβα είναι ότι πιό ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ έχω δει τα τελευταία χρόνια καθώς το μάτριξ μεγαλώνει και τυλίγει τον αδαή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδίως ο πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα, κ. Werner van Gent, προκαλώντας κρίση στο προεδρείο της Ένωσης.

  Ο κύριος Werner van Gent κατήγγειλε για αντιδημοκρατικές ενέργειες και απαράδεκτες πρακτικές την γενική γραμματέα της Ένωσης."
  Ισχύει; Κι αν ναι, μήπως κολλάει και στην ιστορία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…