Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάλυσέ με!

Ολοι έχουν ένα λόγο να πουν για το καράβι που παραδέρνει στα κύματα...
Μετά Χριστόν προφήτες, δημοσκόποι, θεούσες, νεοφιλελεύθεροι αναλυτές, δημοψυχαναλυτές, δημογέροντες, "αυριανιστές", η Λιλή η τρελή. Ολοι! Οι ίδιοι που πριν ένα μήνα ανέλυαν με την ίδια σοβαρότητα το γιατί ο Σάκης έπιασε την 7η θέση στη Γιουροβίζιον.
"Επρεπε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ", "Δεν έπρεπε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ", "Επρεπε να βάλει τον Παπαδημούλη πρώτο στο ψηφοδέλτιο", "Οχι, δεν έπρεπε να τον βάλει", "Επρεπε να είναι πιο Ευρωπαίοι", "Επρεπε να είναι πιο ριζοσπαστικοί", "Επρεπε να είχαν τζατζίκι", "Δεν έπρεπε να έχουν κρεμμύδι", "Να είχαν μουστάρδα!", "Ναι αλλά είχαν πολύ κέτσαπ".
Πολλά λόγια, πολλές απόψεις, πολλές αναλύσεις, πολλές οδηγίες και συμβουλές για ένα κόμμα του 4,6% που κανείς τους δεν ήθελε να υπάρχει στον χάρτη...


---
Σχετικό: Απολύθηκαν και οι 900 εργάτες των διυλιστηρίων της Total, στην Αγγλία, που απεργούσαν εδώ και δύο εβδομάδες... (Απόψε, από το Sky News)

Σηκώνει κι αυτό την ανάλυσή του!

Σχόλια

 1. Φίλε ANemos,


  Είναι όπως τα λες. Έχουν ξαμολυθεί όλοι και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Όμως υπάρχουν και άλλα ερωτήματα.

  Τι έκανε η Αριστερά εδώ και τόσα χρόνια που το σύστημα των ΜΜΕ μας πηγαίνει και μας φέρνει; Πώς αντιμετώπισε το πρόβλημα; Δεν έχει λεφτά; Δηλαδή είναι αδύνατον να είχε φτιάξει μια πλατειά εφημερίδα; Ήταν τόσο δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει ένα περιοδικό, έστω μηνιαίο, όπως είχε αποφασιστεί στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ το Μάρτη του 2008; Εδώ κάθε 30 άτομα έχουν το περιοδικό τους!

  Για να μη μιλήσουμε για το διαδίκτυο! Ποιά είναι η παρέμβαση της Αριστεράς σ' αυτό; Αστεία πράγματα! Προσωπικό παράδειγμα: αφήσατε την ομάδα του
  g700 να αλωνίζει και να καπηλεύεται όλη τη γενιά της επισφάλειας! Και τώρα που εμείς προσπαθούμε να τους κοντράρουμε επικαλούνται (στην ουσία, χωρίς να το λένε) χρησικτησία! Και μας σβήνουν ακόμα και σχόλια που απλώς αναγγέλλουν άρθρα μας -όπως κάνουμε και στο δικό σου blog και σε μερικά άλλα.

  Αυτά είναι τα χάλια μας φίλε ANemos. Οι αντίπαλοι μας βαράνε τι περίμενες; Εμείς τι κάνουμε όμως;


  Τα λέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…