Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Κερκόπορτες ΠΑΝΤΑ ανοίγαν από ΜΕΣΑ


Την τελευταία εβδομάδα η λεγόμενη "μπλογκόσφαιρα" δέχτηκε δύο πλήγματα.
Οχι ιδιαιτέρως σοβαρά αλλά πάντως πλήγματα!
Το ένα ήταν το "προσωρινό κλείσιμο" ενός site μετά από παρέμβαση "θιγμένης" πανεπιστημιακού...
Το άλλο ένα άρθρο του οποίου ο τίτλος ούτε λίγο ούτε πολύ βάφτιζε όλα τα μπλογκ "ύποπτα" διότι δύο-τρία ψευτομπλόγκ δημοσίευσαν δημοσκοπήσεις το Σάββατο πριν τις εκλογές.
Και οι δύο κινήσεις ήσαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ νόμιμες, νομότυπες, όπως θέλετε πείτε το, σε μια χώρα όπου και επισήμως το "Νόμιμο ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ηθικό"! Και όχι μόνο... Διότι σε κάποιο σχόλιο διάβασα και το εξωφρενικό: "Το επαγγελματικό ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ηθικό!". Στο "επαγγελματικό" δηλαδή "δεν δέχομαι κουβέντα. Είμαι κάθετος!".
Δεν μπορείς να μην τα δεχτείς όλα αυτά. Μια ουσιαστικά ανήθικη κοινωνία χωρίς αρχές, χωρίς αξίες, το πρώτο που κάνει είναι νομιμοποιεί τις πράξεις τις. Να εμφανίζεται δηλαδή, αν μη τι άλλο, νομιμόφρων!
Οι δύο πράξεις έχουν κοινά:
Πρώτον, ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για ρυθμίσεις. Οταν "κλείνεις" ένα μπλογκ γιατί δεν σου αρέσει κάτι που γράφει, αύριο θα κλείσεις άλλα δέκα μπλογκ γιατί σου ξυνίζουν, άλλα εκατό γιατί "παρατραβάνε το σκοινί", άλλα χίλια γιατί πάνε κόντρα στο ...θεοκρατικό καθεστώς σου (βλέπε Ιράν σήμερα), ΟΛΑ τα μπλογκ γιατί έτσι αποφάσισε η Κεντρική σου Επιστροπή. Στο μεταξύ κάποιοι μπορούν ΝΟΜΟΤΥΠΑ να αποφασίσουν οτι θα πρέπει να κλείσουν "ύποπτα" μπλογκ "ανθελλήνων", κομμουνιστών, Εβραίων, ομοφυλόφιλων και άλλων "ενοχλητικών" ομάδων...

Επίσης αν θεωρείς οτι τα (ψευτο-)μπλογκ είναι ΜΜΕ και άρα δεν μπορούν να δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις, τότε, αύριο ΟΛΑ τα μπλογκ μπορούν να θεωρηθούν ΜΜΕ και να υπάγονται στους τυποκτόνους νόμους που έχουν μετατρέψει κανάλια και εφημερίδες και υπάκουα δουλικά του κράτους και των μεγάλων συμφερόντων.

Δεύτερον, γενικεύουν. Τσουβαλιάζουν κουτσούς, στραβούς. Υποδεικύοντας ότι όλοι λίγο πολύ τη θέλουμε τη ρυθμισούλα μας. Μια κρυφή απειλή δηλαδή πως αν δεν συμμορφωθείς προς τα υποδείξεις τότε "έρχεται η ώρα σου".
Η "ώρα μας" είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο οτι κάποια στιγμή θα ερχόταν.
Τα μπλογκ παράγιναν ενοχλητικά τα τελευταία χρόνια.
Ταυτόχρονα όμως ήσαν και πολλοί εκείνοι που θέλουν να εκμεταλευθούν με όποιον τρόπο μπορούν την εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει από το φαινόμενο των Social Media. Θεμιτό και προπάντων, νόμιμο ΚΑΙ αυτό!
Διόλου τυχαία λοιπόν που ΚΑΙ ΤΑ δύο πλήγματα εκπορεύθηκαν από παλιά και εξέχοντα μέλη της μπλογκόσφαιρας.
Πάντα αυτό δεν συνέβαινε όμως;
Οι Αυτοκρατορίες επέλεγαν τους καλύτερους Διώκτες των "αντιφρονούντων" από τις τάξεις τους. Σιγά μην στηριζόταν στους δικούς της γραφειοκράτες!

Υ.Γ.1 Το ξαναλέω: Ολα τα παραπάνω τα βρίσκω ΑΠΟΛΥΤΩΣ νόμιμα. Αλλά τόσο, μα τόσο ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ!

Υ.Γ.2 Ας φυλαγόμαστε πλέον από εχθρούς και φίλους. Κυρίως όμως από τους "δικούς μας"...

Υ.Γ.3 Το ΛΑΟΣ τελικά δεν είναι κόμμα. Νοοτροπία είναι! Και αισθητική!

Υ.Γ.4 Μια από τις λέξεις που έχουν εξαφανισθεί σχεδόν ολοσχερώς από τα λεξικά μας είναι η λέξη "μπέσα".
>
Αυτό το μπλογκ δεν είναι πια εδώ
>Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του μπλογκ
>
Όταν όλοι μπλογκάρουν, το off the record πεθαίνει


Διάφορα ποστ για το θέμα, ατάκτως ερριμένα:

http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=1375
http://rodiat7.blogspot.com/2009/06/blog-post_14.html
http://www.radiobubble.gr/el/blog/rodia/4563/blog
http://sfrang.blogspot.com/2009/06/blog-post_7622.html
http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=1357
http://vrypan.net/weblog/2009/06/14/4688/
http://rodiat7.blogspot.com/2009/06/wordpress-blog-greek-university-reform.html
http://panosz.wordpress.com/2009/06/13/lazaridis/
http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=1356
http://www.divcast.gr/2009/06/blog-post.html
http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=1371
http://pressmme.blogspot.com/2009/06/blogs.html?zx=edea6627663038af


Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…