Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είμαστε όλοι "Υποπτοι"


Τους φταίει ο γάιδαρος και δέρνουν το σαμάρι!
Αφου έθρεψαν καλά καλά την Ακροδεξιά με τις δημοσκοπήσεις τους...
Αφού βούλιαξαν στα απαξιωμένα exit-polls και έχοντας εδώ και χρόνια απαξιώσει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό για να το μετατρέψουν σε μαριονέτα που θα χορεύει σύμφωνα με τις ορέξεις τους...
Αφού μας έκαναν να εμπεδώσουμε πως "όλοι ίδιοι είναι"... Σαν τα μούτρα τους!

Τώρα θέλουν να παίξουν το ίδιο παιχνίδι με τα blog!

Υποπτος ο ρόλος των blog λέει ο τίτλος! (Το άρθρο άλλα λέει, αλλά τι σημασία έχει; Ο τίτλος κάνει πάντα τη "δουλειά"!)

Αρα "όλα ίδια είναι" κι αυτά!

Το σχέδιο είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερό. Ο,τι δεν μπορούμε να ελέγξουμε, ιδέες, κόμματα, πολίτες, φορείς το κάνουμε "πολτό".

Διαλέγουμε το χειρότερο υπόδειγμα, το πιο στρεβλό παράδειγμα και το κόβουμε και το ράβουμε στα μέτρα όλων των άλλων.

Αν μάλιστα το στρεβλό -το χειρότερο, π.χ. από τα blog- είναι και "δημοφιλές", τόσο το καλύτερο. Η συνταγή θα πετύχει στα σίγουρα.

Κανείς βέβαια θα κάτσει να γράψει πως ΟΧΙ αυτά που αναφέρονται μέσα στο άρθρο ΔΕΝ είναι μπλογκ αλλά κάτι σαν μπλογκ, στην ουσία είναι μια δράκα αλητήριων που υποδύονται τους ιστολόγους.

Αυτό όμως για να το γράψεις πρέπει να έχεις κριτήριο, να ξέρεις να ξεχωρίζεις, να διακρίνεις τι είναι τι δεν είναι μπλογκ και φυσικά να έχεις το θάρρος να αντιταχθείς στα σχέδια της εξομοίωσης όλων με τον χειρότερο...


Για να δούμε τι θα θερίσουν!

Σχόλια

  1. Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε στο δίλημμα "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα". Σοσιαλισμός KAI βαρβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…