Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είμαστε όλοι "Υποπτοι"


Τους φταίει ο γάιδαρος και δέρνουν το σαμάρι!
Αφου έθρεψαν καλά καλά την Ακροδεξιά με τις δημοσκοπήσεις τους...
Αφού βούλιαξαν στα απαξιωμένα exit-polls και έχοντας εδώ και χρόνια απαξιώσει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό για να το μετατρέψουν σε μαριονέτα που θα χορεύει σύμφωνα με τις ορέξεις τους...
Αφού μας έκαναν να εμπεδώσουμε πως "όλοι ίδιοι είναι"... Σαν τα μούτρα τους!

Τώρα θέλουν να παίξουν το ίδιο παιχνίδι με τα blog!

Υποπτος ο ρόλος των blog λέει ο τίτλος! (Το άρθρο άλλα λέει, αλλά τι σημασία έχει; Ο τίτλος κάνει πάντα τη "δουλειά"!)

Αρα "όλα ίδια είναι" κι αυτά!

Το σχέδιο είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερό. Ο,τι δεν μπορούμε να ελέγξουμε, ιδέες, κόμματα, πολίτες, φορείς το κάνουμε "πολτό".

Διαλέγουμε το χειρότερο υπόδειγμα, το πιο στρεβλό παράδειγμα και το κόβουμε και το ράβουμε στα μέτρα όλων των άλλων.

Αν μάλιστα το στρεβλό -το χειρότερο, π.χ. από τα blog- είναι και "δημοφιλές", τόσο το καλύτερο. Η συνταγή θα πετύχει στα σίγουρα.

Κανείς βέβαια θα κάτσει να γράψει πως ΟΧΙ αυτά που αναφέρονται μέσα στο άρθρο ΔΕΝ είναι μπλογκ αλλά κάτι σαν μπλογκ, στην ουσία είναι μια δράκα αλητήριων που υποδύονται τους ιστολόγους.

Αυτό όμως για να το γράψεις πρέπει να έχεις κριτήριο, να ξέρεις να ξεχωρίζεις, να διακρίνεις τι είναι τι δεν είναι μπλογκ και φυσικά να έχεις το θάρρος να αντιταχθείς στα σχέδια της εξομοίωσης όλων με τον χειρότερο...


Για να δούμε τι θα θερίσουν!

Σχόλια

  1. Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε στο δίλημμα "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα". Σοσιαλισμός KAI βαρβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…