Το πιο γενναίο κείμενο για την ΑΠΟΧΗ

…άρα και το πιο κοντά στην πραγματικότητα

Γιατί θέλει ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ να κοιτάς κατάματα την πραγματικότητα.

…άρα και το πιο συγκλονιστικό

Αν κάποιοι έχουν ακόμη τη δυνατότητα να κλονίζονται και να συγκλονίζονται, δηλαδή να σκέφτονται.
Είναι το άρθρο της Γενιάς των 700 ευρώ: Η γενιά των 700 ευρώ ψήφισε "φραπέ"
Εχουν «άντερα» αυτά τα παιδιά.
Οσα «άντερα» δεν έχουν ΠΟΛΛΟΙ άλλοι!
Μπράβο!

Σχόλια

 1. Εύστοχο και αληθινό. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι έτσι έχουν τα πράγματα και όχι ειδικά για το θέμα της αποχής. Κάνουμε το λάθος να κρίνουμε από τον περίγυρό μας. Απ'τα παιδιά μας, τους φίλους των παιδιών μας, τους συμμαθητές και συμφοιτητές μας, συντρόφους και αντιπάλους, πάνως απ'αυτούς που κινούνται στο δικό μας χώρο. Δυστυχώς η πλειοψηφία των νέων είναι ακριβώς όπως οι G700 τους περιγράφουν: "Η μαζική αποχή των νέων από τις ευρωκάλπες ήταν μια συνειδητή επιλογή υπέρ της ψυχαγωγίας, ενισχυόμενη από μπόλικες δόσεις καλοκαιρινής βαρεμάρας. "Έλα μωρέ τώρα. Που να τραβιέμαι τώρα να ψηφίσω...να χάσουμε και το τριήμερο... ....Δυστυχώς, αποδεικνύουμε με τη στάση μας ότι είμαστε μια γενιά κακομαθημένων χαβαλέδων για τους οποίους φταίνε πάντα οι άλλοι: το σύστημα, τα κόμματα, οι πολιτικοί, οι οργανώσεις πολιτών, οι γονείς τους, οι δίπλα, οι έξω. Μια γενιά η οποία παρότι βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής στασιμότητας ακόμα και καθόδου, δε λέει να ξεβολευτεί, να δραστηριοποιηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της.
  ...Δεν επιλέγουν, ούτε καν απαξιώνουν, δεν μαυρίζουν. Δεν είναι συνειδητοποιημένοι. Απλά αδιαφορούν ή βαριούνται. .....Παραιτούνται από βασικά δικαιώματα, γοητευμένοι από τις σειρήνες της αποχής. Κατασκευάζουν βολικές, λογικοφανείς δικαιολογίες για να εξηγήσουν τη στάση τους. Ο εγχώριος ευδαιμονισμός σε όλο του το μεγαλείο."
  Έτσι είναι. Και αρκεί μιά βόλτα στο internet και στα μπλογκ που ασχολούνται με lifestyle, τηλεαστέρες, τηλεοπτικά reality και εκπομπές τύπου Μαρία η άσχημη κλπ. για να καταλάβει κανείς πως ένα πολύ μεγάλο μέρος της νέας γενιάς είναι αλλού νυχτωμένη. Αρκεί να δεί κανείς με ποιούς τρόπους η ΔΑΠ κατ'αρχήν η ΠΑΣΠ στη συνέχεια συσπειρώνουν κόσμο γύρω τους στα πανεπιστήμια.
  Ακόμα και παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου που συμμετείχαν στις καταλήψεις και τις πορείες το Δεκέμβρη, απλώς ξέσπασαν και βρήκαν μιά (σοβαρή) δικαιολογία συμμετοχής στα "δρώμενα". Τα ίδια παιδιά συμμετέχουν σε καταλήψεις για τα σάντουιτς του κυλικείου και με την ίδια ευκολία αποτελούν το κοινό στις εκπομπές της Τατιάνας, της Πάνια κλπ. Αυτά τα παιδιά αύριο δεν θα πάνε να ψηφίσουν.
  Εξηγήσεις υπάρχουν. Και πρέπει να τις δώσουμε. Πρέπει όμως πρώτα να πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να συνεχίσουμε να νομίζουμε ότι ο κόσμος γύρω μας είναι προβολή του δικού μας περίγυρου.
  Ντ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προσυπογράφω και στο κέιμενο των G700 και στο κέιμενο του Ανώνυμου. Έτσι είναι, όσο και να μη μας αρέσει. Από δω και πέρα, τί γίνεται; Πώς τους "ξυπνάς"; Αυτό είναι το ερώτημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
  Τα ίδια παιδιά ήταν και στις μεγάλες κινητοποιήσεις, τα ίδια ήταν και στην αποχή.
  Τότε τα ανυψώναμε στον 7ο ουρανό, σήμερα τα λοιδωρούμε.
  Εθελοτυφλούμε όταν δεν μπορούμε να δούμε ή δε θέλουμε να δούμε ότι τη συμμετοχή αυτή των παιδιών στις κινητοποιήσεις, τα κόμματα της αριστεράς (όλα ανεξαιρέτα), δεν μπόρεσαν να τα πείσουν, έτσι ώστε να εκφράσουν συνειδητά τη δυσαρέσκειά τους στην κάλπη.
  Αν σήμερα τους λέμε χαβαλέδες, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την αδυναμία πειθούς της σύγχρονης αριστερής έκφρασης, με τι μούτρα θα τους συναντήσουμε στις επόμενες κινητοποιήσεις;
  Το κείμενο των G700, είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους αγκιτάτορες του συστήματος, που θέλουν να δώσουν και να περάσουν αυτά τα χαρακτηριστικά στη νεολαία.
  Ας μην τους κάνουμε τη χάρη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άκόμα και ΕΝΑΣ νέος άνθρωπος αν απέχει, δίνει το δικαίωμα σε πάσης φύσεως μπαρμπάδες και θειάδες - που σε αντίθεση με τους νέους δεν απέχουν αλλά ψηφίζουν ακούραστα και πελατειακά τα δυο μεγάλα κόμματα και κάποια άλλα που ανταποκρίνονται στις πεπαλαιωμένες αντιλήψεις τους όπως το ΛΑΟΣ - να καθορίζουν, δια της ψήφου τους, το πώς θα ζήσουμε οι νεότεροι τις ερχόμενες δεκαετίες. Αν το αντιληφθούν αυτό οι νέοι που δεν ψηφίζουν πολλά μπορούν ν' αλλάξουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σχεδόν κανείς δεν απήχε "συνειδητά". Γιατί η συνειδητή αποχή σημαίνει να βγείς στο δρόμο, και την ώρα που οι άλλοι ψηφίζουν να εκφράσεις την "αποχή" σου. Και μάλιστα αρκετοί των 25-30 που γνωρίζω εγώ, αφού λιάστηκαν το 3ήμερο μετά γύρισαν περιχαρείς από την εξοχή δηλώνοντας την έκπληξή τους για τα υψηλά ποσοστά του Λάος και λοιπών. Ελα ρε! Δεν μπορώ να τους καταλάβω πιά. Βγήκαν στο δρόμο (όχι όλοι, έτσι?) με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξανδρου και τώρα που έπρεπε να ψηφίσουν για ΜΗΝ μετράμε κι άλλους, για να αλλάξει αυτό το σύστημα της παιδείας, της ρουφιανιάς, της πελατειακής σχέσης, των κρυμμένων στα ψυγεία στην έφοδο του ΙΚΑ, της ανισότητας, της λεκτικής βίας από παντού απλά ΔΕΝ πήγαν να ψηφίσουν. Γιατί; Για διάφορους λόγους. Ενας από αυτούς παίζει να είναι και η εντεταλμένη ψήφος (το ψηφοδέλτιο του μπαμπά στην τσέπη you know) και η απογοήτευση. Εύχομαι οι περισσότεροι από παιδιά που δεν πήγαν για ψήφο να είπαν #oust σε αυτή την κατάντια του πολιτικού συστήματος αλλά μάλλον δεν το έκαναν. Φυσικά και διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με το κείμενο των G700 και το γενικότερο ύφος του το οποίο παρουσιάζει μια νεολαία αδιάφορη, χαβαλεδιάρικη που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο φραπές και η eurovision χωρίς καν να μπεί στον κόπο να αναλύσει ΤΙ προκαλεί τέτοιες συμπεριφορές. Οσον αφορά την αποχή βαρέθηκα πια να ακούω το ένας στους δύο ψήφισε. Αυτά είναι κλάιν μάιν γιατί αρκετοί Δήμοι έχουν κάτι εγγεγγραμένους άντε γειά και δεν τους σβήνουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν παύει να είναι ένα γενναίο ποστ. Είτε συμφωνούμε είτε όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου