Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Μεγάλο μας Τσίρκο: Bandwagon


Το πρώτο βαγόνι του Τσίρκου.
Αυτό που πρώτο μπαίνει στην πόλη με την ορχήστρα, τους κλόουν και τους ακροβάτες να χοροπηδούν. Ζωντανή διαφήμιση για τις παραστάσεις που θα αρχίσουν σε λίγο. Ο κόσμος μαζεύεται. Σαλεύει το πλήθος. Ο δρόμος γίνεται γιορτή. Ο ένας φωνάζει τον άλλον. "Ελα να δεις! Ηλθε το Bandwagon!". Το ακολουθούν. Πίσω έρχονται τα άλλα βαγόνια. Τα κλουβιά με τις τίγρεις, με τα λιοντάρια, με τους ελέφαντες. Η "ασώματος κεφαλή". Η "γυναίκα με το μούσι". Ο βόας, ο κροταλίας και το φιδάκι ο Διαμαντής.


Σε λίγο η μισή πόλη ακολουθεί το Bandwagon. Κι αυτός ο κόσμος φέρνει κι άλλο κόσμο. Τα-τζουμ, τα-τα-τζουμ!
Το Bandwagon έχει ρεύμα!


Ο κύριος Δήμαρχος, ο Σερίφης, ο Δάσκαλος και ένας ευτυχισμένος νεκροθάφτης το υποδέχονται με τις τιμές που του πρέπουν. Το Μεγάλο μας Τσίρκο έχει ανάγκη να εμφανίζεται ένα Bandwagon μια φορά στις τόσες. Κρύβει τις βρωμιές της πόλης. Προετοιμάζει για τα άγρια θηρία που έρχονται!


Οποιος συμμετέχει στο πανηγύρι της πόλης, όποιος συμμετέχει στο Μεγάλο Τσίρκο, έχει μια στις τόσες το προνόμιο να γίνει Bandwagon!
Το πρώτο νούμερο. Αυτό που το ακολουθούν πολλοί γιατί το ...ακολουθούν πολλοί. Κι όποιος περνάει μπροστά, περνάει ακόμη πιο μπροστά! Αρχαίο το φαινόμενο... Από το άρμα του Θέσπη μέχρι και τις ημέρες μας.

Σε χρόνια μαύρα, η εμφάνιση του Bandwagon συνοδευόταν και από άλλα happening, π.χ. από δημόσιες εκτελέσεις σε κρεμάλες και γκιλοτίνες. Στα πιο μαύρα χρόνια οι ίδιοι οι επιβάτες του Bandwagon πήγαιναν στον Δήμιο. Για να μην παίρνουν και πολύ αέρα!
Πέρασαν αιώνες από τότε! ...σήμερα πάνε στα τηλεοπτικά πλατό!!!

Το Bandwagon είναι -από το 1945- ένα δημοσκοπικό φαινόμενο. Το ανακάλυψε ο ίδιος ο κύριος Γκάλοπ!


Είναι το άλλο όνομα του οπορτουνισμού!


Οποιος περνάει μπροστά έχει και παράσταση νίκης...


Οποιος αποκτά εκλογικό ρεύμα δυναμώνει... Φουσκώνει... Τον ακολουθούν όλο και περισσότεροι...


Το υποδέχονται ο Δήμαρχος, ο Σερίφης, ο παππάς κι ένας πάντα ευτυχισμένος νεκροθάφτης!

Τα-τζουμ, τα-τα-τζουμ!


*Η εικόνα δεν είναι εντελώς τυχαία!

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…