Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Να μην ξεχνάμε το ρόλο του ΚΚΕ- ΔΕΚEΜΒΡΗΣ 2008

Το "αριστερό" δεκανίκι της πιο άθλιας Δεξιάς!

Χρόνια τώρα!

Φτάνει!

Σχόλια

 1. εξαιρετικο video!
  το φυλαω στους σελιδοδεικτες μου να
  το δειξω στον πατερα μου στη πρωτη ευκαιρια..
  ψοφαει για "προπολεμικους κομμουνιστες" :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. σσσσσ, ντροπή σύντροφε. Μου θυμίζεις τον Κούλογλου επί ΠΑΣΟΚ που πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση έκανε αφιερώματα για τα Δεκεμβριανά με τόνους λάσπης στο ΚΚΕ. "Να μην ξεχνάμε το ρόλο του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 2008".
  Εντάξει λοιπόν, να μην το ξεχνάμε...Αλλά ας προσθέσουμε...
  το ρόλο του ΚΚΕ στους αγώνες από το '18 μέχρι σήμερα στον τόπο μας. Το ρόλο του ΚΚΕ στους αγώνες κατά της δικτατορίας του Μεταξά, τους αγώνες στην κατοχή, το παιδί του το ΕΑΜ και το εγγόνι του ΕΛΑΣ, ας μην ξεχνάμε τα χιλιάδες μέλη του που είτε τουφεκίστηκαν, είτε έμειναν ανάπηρα, είτε γύρισαν στα σπιτικά τους μετά από χρόνια με βαριά κατάθλιψη από το ξύλο. Να μην ξεχάσουμε τους αμέτρητους ανθρώπους των οποίων η ζωή σώθηκε στα δύσκολα χρόνια χάρις στο σχεδόν τέλειο δίκτυο οργάνωσης του ΚΚΕ. Ας μην ξεχάσουμε τους αγώνες στου στα εργοστάσια, στα σχολεία, στα γραφεία, στην κάθε μέρα. Ας μην ξεχάσουμε το ότι ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν λέρωσε με το μελάνι του τη Συνθήκη του Μάαστριχ, ας μην ξεχάσουμε το πόσο καλό σχολείο σκέψης και αναλυτικού λόγου ήταν για όλους μας στην εφηβεία. Ας μην ξεχάσουμε...
  Εγώ πάντως με κόκκινο γαρύφαλλο στο στήθος θα πάω και πάλι στην κάλπη

  Σε φιλώ διότι πάντα σε αγαπώ πάρα πολύ κι ας με πληγώνεις σαν το Θρύλο ώρες ώρες.

  Πετσί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σύντροφε...

  ...η μνήμη και η αυτοκριτική είναι (χαμένο) χαρακτηριστικό της Αριστεράς.

  Μας τα παραλέει εδώ και καιρό η Αλέκα. Μπάστα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το μόνο κακό που έχει η Άλέκα είναι το ότι υποστηρίζει τον Παναθηναικό και έφυγε σφαίρα από το debate για να δει το τριφύλλι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φίλε ANemos,


  Πολύ άχτι. Λίγη πολιτική. Καθόλου όφελος (για την Αριστερά)...


  Τα λέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δικό μου το άχτι;
  Οχι δικό τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φίλε ANemos,


  Και δικό σου και δικό τους! Ουδείς είναι αθώος!

  Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε λίγη περισσότερη Πολιτική και να οφελήσουμε λίγο περισσότερο την Αριστερά σε ξεχωριστή ανάρτηση με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο. Τότε θα μπορούμε να εξηγήσουμε καλύτερα τι εννοούμε και επομένως να συζητήσουμε με πιό θετικό τρόπο.


  Τα λέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ναι, έτσι, με το "ουδείς αθώος" -και το ουδείς αλάθητος- μπορεί όντως να γίνει διάλογος.
  Αυτή η παραδοχή είναι που, κατ' αρχήν λείπει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. τστστστστσ, σύντροφοι, απ'οτι βλέπω όπου ΚΚΕ και πολλά σχόλια. Έτσι είναι. Το μόνο κόμμα που λάθη κάνει, όλοι θα μιλήσουν, καλό θα κάνει, όλοι θα σιωπήσουν. Σαν τον Ολυμπιακό κάτι. Και Β' Εθνική να πέσει όλοι θα λένε ότι αυτός φταίει για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τελικά έτσι είναι οι μεγάλες αγάπες. Αυτές που πραγματικά αγκαλιάσαμε. Σαν την πρώην συζυγό μας που λατρέψαμε, αλλά όταν την αφήσαμε για άλλη γυναίκα, μας πείραξε όταν μάθαμε ότι ξαναπαντρεύτηκε. Σας το ξαναλέω, η κριτική προς το ΚΚΕ λίγο πριν τις εκλογές θυμίζει ΠΑΣΟΚική ΕΡΤ που επιστράτευσε τις εκπομπές του Κούλογλου για τα Δεκεμβριανά. Αφήστε που τώρα το έμαθαν το σχέδιο και στη ΝΔούλα και το ξανακάνουν. Προχθές είχαν αφιέρωμα για το σχέδιο Μάρσαλ αλλά η χολή για το ΚΚΕ σταθερή αξία. Μοναδικότητα στην Αριστερά δεν υπάρχει, αλοίμονο. Σε όλους τους χώρους υπάρχουν αγωνιστές αγνοί έτοιμοι για σκληρούς αγώνες. Αλλά ....κακά τα ψέμματα, αυτοί που πήγαν στα νησιά επειδή δεν υπόγραψαν , μόνο ΚΚΕδες ήταν...

  Πετσί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θου κύριε... σύντροφε Πετσί!

  Ξέρεις και ξέρω... Αλλο το ΚΚΕ του Χαρίλαου και άλλο της Αλέκας. Πολύ άλλο!
  Μην γελιόμαστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Συντροφάρα Άνεμε, αλοίμονο αν πιστέψουμε ότι το ΚΚΕ ήταν κάποτε του Χαρίλαου, και τώρα της Αλέκας. Καλά λες!!! Και ξέρεις και ξέρω. Ε μη μου πεις ότι υπάρχει πιθανότητα κάποια προσωπικότητα, πχ Αλέκα, να επηρεάσει θέσεις ή αποφάσεις του κόμματος? Αφού όλα είναι θέμα Κεντρικής Επιτροπής και τα ρέστα. Και επί Χαρίλαου, δεκάδες ανθρωποι, με άλλο τρόπο βέβαια, ασκούσαν κριτική στο κόμμα ή εξαπέλυσαν ανήθικες επιθέσεις. Στην περίπτωση σου βέβαια, επειδή ξέρω πόσο συντροφάρας αγνός είσαι, ξέρω καλά ότι ασκείς κριτική και ως τέτοια, μόνο καλοπροαίρετη είναι.

  Πετσί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Συντροφάρα Άνεμε, αλοίμονο αν πιστέψουμε ότι το ΚΚΕ ήταν κάποτε του Χαρίλαου, και τώρα της Αλέκας. Καλά λες!!! Και ξέρεις και ξέρω. Ε μη μου πεις ότι υπάρχει πιθανότητα κάποια προσωπικότητα, πχ Αλέκα, να επηρεάσει θέσεις ή αποφάσεις του κόμματος? Αφού όλα είναι θέμα Κεντρικής Επιτροπής και τα ρέστα. Και επί Χαρίλαου, δεκάδες ανθρωποι, με άλλο τρόπο βέβαια, ασκούσαν κριτική στο κόμμα ή εξαπέλυσαν ανήθικες επιθέσεις. Στην περίπτωση σου βέβαια, επειδή ξέρω πόσο συντροφάρας αγνός είσαι, ξέρω καλά ότι ασκείς κριτική και ως τέτοια, μόνο καλοπροαίρετη είναι.

  Πετσί

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…