Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ετσι! Για να μην ξεχνάμε και να μην ξεχνιόμαστε!Joseph Martin "Joschka" Fischer (born April 12, 1948) was German foreign minister and Vice Chancellor in the government of Gerhard Schröder from 1998 to 2005. He was a leading figure in the German Green Party and according to opinion polls,[1] he was the most popular politician in Germany for most of the government's duration.

Και τα Πράσινα Εργα του:

Σχόλια

 1. Αντε γιατί αρκετά με τη μνήμη χρυσόψαρου!

  Μπάστα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βέβαια και την δική μου στάση παραπάνω, δημιουργεί η αφωνία των ελλήνων "πρασσίνων" για θέματα ΝΑΤΟ, Βαλκανίων κλπ.
  Καλό να είναι να βγουν να εξηγήσουν, αν έχουν άλλη άποψη. Διαφορετικά θα ήταν προπαγάνδα να τους ταυτίζουμε με τον Φίσσερ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χα, χα, χα... Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Μην τυχόν και ψηφίσουμε Οικολόγους-Πράσινους γιατί θα κάνουν κι αυτοί τα ίδια. Βεργή μπορούμε να ψηφίσουμε; Ή λες να μας προκύψει κι αυτός "βομβαρδιστής";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν λέω κάπου να μην τυχόν ψηφίσουμε...
  Να μην τυχόν ξεχάσουμε λέω και ξαναλέω και ξαναλέω και ξαναλέω και ξαναλέω και ξαναλέω και θα ξαναλέω μέχρι κάποτε να πάψουμε να ξεχνάμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. οι έλληνες πράσινοι (οι εκπ΄ροσωποί τους γιατί τότε ήταν στην αφά'νεια) δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Εϊναι από αυτούς που αντιτάχθηκαν σθεναρά στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Σερβία,

  στηριξαν και ανάδειξαν τις μη βίαιες τάσεις στην υπόθεση με το Κοσοβο, οργανώνοντας σχετικές συναντήσεις με εκπροσώπους των αντιμαχόμενων πλευρών έχουν διοργανώσει σεμινάρια μη βίας και ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, μια θέση την οποία στηρίζουν και τα περισσότερα πράσινα κόμματα στην Ευρώπη.

  Το να φορτώνεται όλο το κίνημα τις πολιτικές δύο ατόμων (Φίσερ, Κον Μπετίτ) είναι σαν την απόδοση συλλογικών ευθυνών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εχεις δίκιο. Δεν θα χρεώσουμε στον Τρεμόπουλο τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας...

  Ομως ανήκουν στο ΙΔΙΟ ευρωπαϊκό κόμμα, έτσι;
  Μην το ξεχνάμε αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ναι, αλλά σε αυτό το κόμμα υπάρχουν τελείως αντιδιαμετρικές τάσεις σε διάφορα θέματα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και σε τοπικότερο. Δεν υπάρχει η περιβόητη "γραμμή".

  Αλλωστε αυτοί οι δυο έχουν επικριθεί και περιθοριοποιηθεί από πολλούς εκπροσώπους των ευρωπαίων πρασινων για τις πολιτικες που ακολούθησαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ασφαλώς δεν είναι το ίδιο οι Γερμανοί Πράσινοι και οι Ελληνες Πράσινοι - όταν όμως ένα μαζικό, ριζοσπαστικό κίνημα καταλήγει στο Φίσερ, ένα ούτε μαζικό ούτε ριζοσπαστικό ούτε κίνημα, πόσο διάολε πιο χαμηλά μπορεί να καταλήξει; (τουλάχιστον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίζεις για κανά ρουσφέτι, Πράσινους γιατί;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τι εγινε, φοβηθηκατε που σας περασαν οι οικολογοι και αρχισατε την προπαγανδα;

  Περσι μας λεγατε οτι θα ειστε αξιωματικη αντιπολιτευση σε εναν χρονο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμε, σας είπα εγώ τέτοιο πράγμα; Θυμάστε να έχουμε ξαναμιλήσει ποτέ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ5/25/2009 05:31:00 μ.μ.

  Χθες, ενεργοί πολίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ έριξαν τα συρματοπλέγματα του Ελληνικού. Οι Ο-Π έλαμψαν για άλλη μια φορά, δια της απουσίας τους...
  Αυτά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δυο τρία στοιχεία που ίσως βοηθήσουν τη συζήτηση:
  1. Το 1999 οι Ευρωπαίοι Πράσινοι είχαν ταχθεί (με ψήφους 26 έναντι 4) ΚΑΤΑ των βομβαρδισμών και όχι υπέρ τους. Υπέρ ήταν μόνο οι Γερμανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι και Ιταλοί Πράσινοι. Η σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πράσινων Κομμάτων δεν πέρασε σχεδόν καθόλου στον ελληνικό τύπο.
  Η θέση για αποκλεισμό τέτοιων επεμβάσεων επικυρώθηκε και το 2001 στην Παγκόσμια Χάρτα των Πράσινων (ολόκληρη στο http://www.ecogreens.gr)
  Στην Ελλάδα οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν υπήρχαν ακόμη. Υπήρχε όμως η μικρή ομάδα της Πράσινης Πολιτικής που δεν πήρε απλώς θέση ΚΑΤΑ, αλλά
  - έκανε πικετοφορία έξω από τη γερμανική πρεσβεία κατά την επίσκεψη του Φίσερ τις παραμονές των βομβαρδισμών
  - οργάνωσε συνάντηση Πράσινων από Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, Αλβανία, Σερβία και Βουλγαρία για την από κοινού καταδίκη του ΝΑΤΟ, του Μιλόσεβιτς και του UCK.
  Συμβολική λεπτομέρεια: η Σοφία Αναστασιάδη, ελληνίδα δημοτική σύμβουλος στο Βερολίνο με τους Πράσινους που αποχώρησε από το κόμμα της το 1999 λόγω των βομβαρδισμών, ήταν το 2006 υποψήφια στο Δήμο Αθηναίων με το ψηφοδέλτιο που υποστήριζαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
  Τελευταίο αλλά σημαντικό: Τους βομβαρδισμούς θα μπορούσε να τους είχε ματαιώσει ένα απλό ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ, όμως η τότε κυβέρνηση δε διανοήθηκε να το ασκήσει και τα υπόλοιπα κόμματα δε διανοήθηκαν να το ζητήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…