Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με αφορμή την απεργία των εφημεριδοπωλών

Ε, όχι λοιπόν…
Δεν είναι όλα τα αιτήματα δίκαια αιτήματα…
Δεν είναι όλες οι απεργίες δίκαιες απεργίες…
Εχουν υπάρξει δεκάδες περιπτώσεις που μια απεργία είναι αντιδραστική απεργία…
(παράδειγμα: η απεργία των φορτηγατζήδων στη Χιλή βοήθησε στο να ανατραπεί η δημοκρατική κυβέρνηση του Αλλιέντε. Ας μην το ξεχνάμε…)
Η ανακλαστική υποστήριξη οποιουδήποτε απαιτεί το οτιδήποτε δεν είναι ούτε αριστερή ούτε λογική…
Ο εχθρός του εχθρού μου δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο…
Ούτε όποιος τα βάζει με εκείνους που έχουν «χεσμένη τη φωλιά τους» έχει πάντα δίκιο…
Το να κάνεις κριτική σε παράλογα αιτήματα δεν σημαίνει ότι συμπαρατάσσεσαι με «το κεφάλαιο και την εργοδοσία» ή με την εκάστοτε κυβέρνηση ή με τον ίδιο τον διάβολο…
Σημαίνει ότι ξέρεις τι σου γίνεται!

Σχόλια

 1. από το γραφείο ο καθένας κάνει ότι σχόλιο θέλει, να βγει να δουλέψει 365 μέρες το χρόνο όλη νύχτα για να πιούμε εμείς καφέ και να διαβάσουμε εφημερίδα είναι το δύσκολο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το δύσκολο δεν είναι οι 365 νύχτες(που αν βγάλεις τις επίσημες αργίες μένουν 360 περίπου,επομένως μπόλικος χρόνος για ξεκούραση αυτές οι 5 που έχεις στη διάθεση σου που δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις).
  Αυτές κουτσά στραβά συνηθίζονται.

  Το δύσκολο είναι ότι κάποιες απο αυτές θα έχεις αυτή την απλή ίωση που έχουν όλοι δίπλα σου.Μπορεί να έχεις πυρετο,στομαχόπονο,πονοκέφαλο κτλ που στο γραφείο δηλώνεις απλά ασθένεια και πας σπίτι σου και αναρρώνεις.

  Είναι νύχτα,είσαι με πυρετό,ρίχνει καρέκλες έξω και εσύ αλλάζεις πλευρό στο κρεβάτι και αισθάνεσαι χάλια.Τα ίδια συμπτώματα που έχει και ο εφημεριδοπώλης της γειτονιάς σου μόνο που εκείνη τη στιγμή αυτός ξεκλειδώνει το περίπτερο έχοντας γίνει μούσκεμα γιατί δεν του φτάνουν τα χέρια(κλειδιά,εφημερίδες,περιοδικά)για να κρατήσει και ομπρέλλα.

  Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος πρέπει καθημερινά να πάει τον Τύπο στα περίπτερα ανεξαρτήτως σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ίδιος και πολλές φορές με αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχή,χιόνι κτλ).

  Δεν έχει το δικαίωμα αυτός ο άνθρωπος να κάνει απεργία?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…