Οι Αθλιοι

Την «ανακάλυψαν» στα λαϊκά πανηγύρια και την οδήγησαν στο μεγάλο τηλε-πανηγύρι. Την «τράβηξαν» στο «γυαλί». Την «έστησαν», την έντυσαν, την χτένισαν, την έχρισαν «πρωταγωνίστρια». Την έβαλαν να πει τραγούδια που ούτε της πήγαιναν ούτε της είχε περάσει από το μυαλό να πει. Την έχρισαν «βασίλισσα» της μαύρης τους της νύχτας. Την έκαναν καρικατούρα κι ύστερα άρχισαν να την λοιδορούν, να την εξευτελίζουν, να την περιφέρουν από εκπομπή σε εκπομπή και από σόου σε σόου, όπως οι γύφτοι την αρκούδα. Να παριστάνει κάτι που δεν είναι. Να τραγουδάει μιούζικαλ, να ψήνει σπανακόπιτες, να βρίζει και να υβρίζεται, να κλαίει, να γελάει, να «κάνει τη Βουγιουκλάκη», να «κάνει την Παπαρίζου». Υστερα την παρέλαβαν οι χειρούργοι της σάτιρας και την σταύρωσαν στη μέση της αρένας.
Δεν άντεξε. «Εσπασε». Τσάκισε. Την έσπασαν και την τσάκισαν. Αν μπορούσαν θα την έκαιγαν στην πυρά σαν τον βασιλιά-Καρνάβαλο.
Βήμα το βήμα δολοφόνησαν την ψυχή –ήδη ταραγμένη ή όχι, δεν έχει σημασία- ενός ανθρώπου. Ετσι! Για πλάκα! Για την πλάκα τους! Και την πλάκα μας!
Το έγκλημα «καθαρό». Ούτε η Διεθνής Αμνηστία δεν μπορεί να το «πιάσει».
Ντροπή θα νιώσει κανείς σ’ αυτή τη χώρα των Ταλιμπάν της τηλεθέασης;


>Λιοντάρια - Έφη Θώδη: Σημειώσατε 1

Σχόλια

 1. Η απόδειξη της γελοιότητας τους είναι αυτή η ιστορία.
  Όλοι γνωρίζουμε κατά βάθος ότι αυτοί οι άνθρωποι(όχι μόνο η συγκεκριμένη) μεταχειρίζονται από διάφορους στην τηλεόραση όπως τα ζώα στο τσίρκο, αλλά δεν μας ενδιέφερε όταν όπως λες -κάναμε πλάκα μαζί της.
  Τώρα, ποιος θα τολμήσει να πεί κάτι;; Μιλάω σαφώς για τους χειρούργους της σάτιρας που είμαι βέβαιος ότι θα σπεύσουν να πάρουν το μέρος της Έφης Θώδη, ξεχνώντας ότι κι αυτοί συνέβαλαν σημαντικά σ'αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Anemos Θα συμφωνήσω μαζί σου στα περισσότερα που έγραψες. Ωστόσο θεωρώ και την ίδια υπαίτια για την κατάσταση και το προσωπικό εξευτελισμό που υπέστη από τα ΜΜΕ.
  Μήπως θα έπρεπε, όλες αυτές οι εκπομπές που την φιλοξένησαν,της έδωσαν βήμα και κυρίως προκάλεσαν άμεσα και έμμεσα να λέει και να πράττει όλα αυτά,να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη?
  Γιατί σιωπούν οι οικοδεσπότες της τηλεοπτικής κατάντιας?

  Και η τεράστια υποκρισία: Δεν αναφέρουν το όνομα της. Θέατρο!!!!

  keep blogging keep sharing your thoughts

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν θα συμφωνήσω. Η γυναίκα δεν ήταν καλά εξ αρχής. Δεν της παρουσιάστηκε τώρα το πρόβλημα. Πως να πεις οτι ένας άνθρωπος που πάσχει είναι υπεύθυνος για τα χάλια του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σίγουρα μιλάμε για μια ψυχικά άρρωστη προσωπικότητα....Όταν ξεκίνησε να προβάλλεται αλόγιστα και ακατάπαυστα από τα ΜΜΕ υπήρχε κάποια προβολή που μεταφράζεται σε χρήματα και προσωπικό κέρδος. Ήταν δική της επιλογή πάνω απ'όλα.
  Πιστεύω ότι το μικρόβιο της ψυχικής της κατάστασης το καλλιέργησε η ίδια και το μετέτρεψε σε κάτι πολύ επιβλαβές. Ξεκαθαρίζω και πάλι ότι θεωρώ ηθικούς αυτουργούς τα ΜΜΕ και μετά την ίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου