Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7ο το Κοκόρι

Στο κοτέτσι με τα πουλερικά στέλνεις κοτούλες, φραγκόκοτες, κανένα παπί, καμιά χήνα, άντε κανένα παγώνι, αν θες να πρωτοτυπήσεις, κι αν σου βρίσκεται, κανένα κοκόρι…
Όταν όμως το κοτέτσι έχει γεμίσει φασιανούς, γεράκια, κιρκινέζια και αετόπουλα, αν στείλεις κοκόρι, είναι καλύτερα να στείλεις και κανά δυο πακέτα χυλοπίτες μαζί για να είναι ολοκληρωμένο το γεύμα.
Κάπως έτσι και με τη φετινή Eurovision που ουδεμία σχέση είχε με τις προηγούμενες 53 διοργανώσεις. Ουδεμία όμως. Κι όποιος δεν το παραδεχτεί αυτό, όσο φανατικά πολέμιος του πανηγυριού κι αν είναι, μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται.
Διότι όταν σε ένα διαγωνισμό με 25 τραγούδια, τα 10είναι πάνω από το μέτριο, τα πέντε είναι πολύ καλά και άλλα πέντε σπεύδεις να τα «κατεβάσεις» από το διαδίκτυο, συγνώμη αλλά ο διαγωνισμός μόνο του πεταματού δεν είναι…
Ηταν τυχαίο; Οφείλεται στο ότι φέτος όλοι ήξεραν ότι θα υπάρχουν και επιτροπές και σοβαρεύτηκαν; Οφείλεται στο ότι μια νέα γενιά ακομπλεξάριστων δημιουργών και τραγουδιστών αποφάσισαν να λάβουν μέρος; Την «είδαν» πιο σοβαρά και τα δημόσια, ευρωπαϊκά κανάλια; Αυτό θα το μάθουμε του χρόνου.
Το θέμα είναι ότι το δικό μας κοκόρι νόμιζε πως όλα θα ήσαν όπως πέρσι…
Και πάλι καλά να λέει που δεν βγήκε 17ο… Υπήρχαν τουλάχιστον 16 καλύτερα από δαύτο!

Σχόλια

  1. Και πέρσυ είχε εξαιρετικές συμμετοχές, συνθέσεις, σκηνική παρουσία και στίχους με πολιτικό στίγμα. Ο διαγωνισμός δεν είναι για τα μπάζα και απορώ πως οι δικοί μας δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη και στέλνουν κάθε φορά όλο και πιό ξεπερασμένες συνθέσεις, σκηνικές παρουσίες και φωνητικά. Bollywood χαρακτήρισε τη φετινή ελληνική συμμετοχή γνωστή φάτσα και μάλλον είχε δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…