Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

# griots: ψηφίδες μιας άτακτης σκέψης

Από τα Σύγχρονα Θέματα (ηλεκτρονική έκδοση επιστημονικού προβληματισμού και παιδείας (beta version)):

# griots: ψηφίδες μιας άτακτης σκέψης

Συμπλοκή στα Εξάρχεια με νεκρό από σφαίρα μπάτσου δημοσιεύτηκε December 6, 2008 από anonymous τροποποιήθηκε December 8, 2008—– ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο αγώνας συνεχίζεται! —– Στάχτη m.hulot Δευτέρα, Δεκέμβριος 08, 2008 —– Αυτοπορτραίτο Τρίτη, 9 Δεκέμβριος 2008 —– Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ - Alexandros İçin Türkiye Yasta Basic Info: Global Type: Student Groups - Political Groups Description: Protestors in Istanbul-Turkey wrote on the wall of Greek Consulate that “police kills everywhere and we are 16 years old, too!” —– To φάντασμα της ελευθερίας έρχεται πάντα με το μαχαίρι στα δόντια Υπερρεαλιστική Ομάδα Αθήνας - surrealismgr@gmail.com Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 —– Εμείς τα παράσιτα ANemos 11.12.2008 —– Μανιφέστο για τους Καιρούς που Ζούμε! inlovewithlife13 Δεκεμβρίου 2008 —– Αυτές οι μέρες είναι και δικές μας… Στέκι Αλβανών ΜεταναστώνΔευτέρα, 15 Δεκέμβριος 2008 —– Καλωσήρθατε στην όαση του πραγματικού 15 Δεκεμβρίου 2008—–
Η (αυτο)καταστροφή είναι δημιουργία… Κορίτσια στην εξέγερση Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008—–Ελευθερία σε όλους μας!—–Κι όμως συνεχίζεται to vytio Δεκεμβρίου 17, 2008—–Mail: Γιατί καίμε; _ 18 Δεκεμβρίου 2008—–ΜΗΝΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ Εργαζόμενοι, προσωρινοί, φοιτητές, άνεργοι από τη Γενική Συνέλευση Εξεγερμένων Εργατών και την Κατάληψη ΑΣΟΕΕ 20 Δεκεμβρίου 2008—–Ένα γράμμα για σας Αλεξάνδρα Κανέλλου—–Σπασμένες βιτρίνες… τσακισμένες χαρές jinx Tuesday, December 23, 2008

Σχόλια

 1. Πώς δεν έχουμε δει;
  Βλέπουμε κάθε μέρα εναν αδικημένο άνθρωπο να αργοπεθαίνει ζητώντας να εξεταστούν οι καταγγελίες του από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.
  Βλέπουμε μια ανθρωποθυσία.
  Είμαστε καθημερινοί μάρτυρες.
  Πάνω από πενήντα μέρες ένας άνθρωπος ζητά το δίκιο του.
  Πότε και ποιος θα ασχοληθεί με το Θόδωρο Τενέζο;
  Επειδή είναι αδύναμος και άσημος;
  Επειδή ήταν επιχειρηματίας;
  Επειδή αποκάλυψε το ρόλο των καρτέλ σιδήρου για οικοδομές;
  Επειδή ήταν ένας ασήμαντος σιδεράς που θέλησε να πολεμήσει μόνος τα θηρία;
  Εμείς, τελικά, με ποιους είμαστε;

  Δεν απευθύνομαι σε σένα ΑΝεμε, απλά, έχω εξοργιστεί με το ζήτημα.
  ..προσπαθώ να κοιμηθώ.. αλλά ΔΕΝ..

  Είναι τρομαχτικό αυτό που συμβαίνει μπροστά στα ματια μας.
  Τι θα είναι τρομαχτικότερο, αν το εξαναγκάσουν να παραιτηθεί από την απεργία πείνας και να τον αντιμετωπίσουν σαν ηττημένο ή αν τον αφήσουν να πεθάνει χωρίς να βρει το δίκιο του; Χωρίς καν να εξετάσουν τις καταγγελίες του δλδ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://halkidikiblog.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…