Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

TV και σαλόνι δεν κατάσχονται

Η Τηλεόραση και το σαλονάκι ανήκουν...

...«στα πράγματα προσωπικής χρήσης του οφειλέτη και της οικογενείας του που κρίνονται απαραίτητα για την ικανοποίηση στοιχειωδών αναγκών επιβίωσής τους, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων συνθηκών του εκάστοτε οφειλέτη και της οικογενείας του, καθώς και των διδαγμάτων της κοινής πείρας, κατατείνουν όχι μόνο τα πράγματα που είναι απαραίτητα προς διατήρηση και διασφάλιση της ζωής και της υγείας του οφειλέτη και της οικογενείας του αλλά και τα πράγματα που αποσκοπούν, σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές αντιλήψεις, στην εξασφάλιση σε αυτούς ενός ελαχίστου επιπέδου ποιότητας ζωής»...


...σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ξανά λοιπόν, διότι όταν κάποιος έρχεται απότομα αντιμέτωπος με τη Γνώση ή μάλλον με τη συνειδητοποίηση μιας τέτοιας Γνώσης, συχνά χάνει αυτά που πρώτα διάβασε ή άκουσε λόγω ενός είδους αυτόματης, προστατευτικής για την διάνοια, τυφλότητας ή/και κωφότητας:

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μας λοιπόν, η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ αποσκοπεί σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές αντιλήψεις, στην εξασφάλιση σε αυτούς ενός ελαχίστου επιπέδου ποιότητας ζωής.

Πιο επίσημη διαβεβαίωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ούτε και ο πιο αισιόδοξος ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ δεν θα μπορούσε να διατυπώσει καλύτερα και εναργέστερα, μια τόσο ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ απόφαση/ομολογία/παραδοχή...

Πιο αληθινή και ταυτόχρονα πιο αισχρή αιτιολόγηση απόφασης δεν έχω ποτέ μου διαβάσει. Αρκεί να πάρει κανείς και να δει το τηλεοπτικό πρόγραμμα μιας ημέρας για να καταλάβει που ακριβώς έγκειται η αισχρότητα, δηλαδή ο προσδιορισμός του "ελάχιστου επιπέδου ποιότητας της ζωής μας".

Φαντάζομαι οτι βιβλία, δίσκοι, cd, ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία... Ούτε και ζωγραφικοί πίνακες φυσικά... Ούτε καν το δαχτυλίδι της γιαγιάς που πήγαινε από χέρι σε χέρι κι από νυφούλα σε νυφούλα...

Τηλεόραση και καναπές ως ελάχιστο επίπεδο ποιότητας ζωής ενός Μεγάλου Πολιτισμού σε πλήρη παρακμή!

Κυρίες και κύριοι, είμαστε ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!

Ας το πάρουμε πλέον χαμπάρι!


----
Ομως έχει δίκιο ο Αρειος Πάγος: αν δεν έχουμε Τηλεόραση πως θα ψηφίσουμε τους 10 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;

Σχόλια

 1. Ελάχιστο επίπεδο ποιότητας ζωής, ελάχιστη ποιότητα ζωής ή μήπως ελάχιστο επίπεδο;

  Μάλλον ελάχιστη ζωή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωστός, αλλά άντε τώρα να το εξηγήσεις αυτό σε αυτόν που ψηφίζει Μεγαλέξανδρο ή Κωνσταντίνο Καραμανλή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σας παρακολουθώ πολύ καιρό αλλά δεν έχω πάρει μέρος στις συζητήσεις και συμμερίζομαι τους προβληματισμους σας.
  Ενα εξαιρετικό βίντεο ενός ιτάλου καλλιτέχνη λέει πολλά δείτε το!

  http://www.youtube.com/watch?v=guoxtxdJdOA

  http://www.youtube.com/watch?v=yF1ojk8IDMM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. το "ελάχιστο επίπεδο ζωής", αυτό της αμοιβάδας δηλαδή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στο χέρι μας είναι να κλείσουμε την τηλεόραση και να βάλουμε το CD να παίζει.Στο ανάμεσα τα παιδιά θα ζωγραφίζουν στο πάτωμα με pastel και ο σκύλος θα παίζει κυνηγητό με την ουρά του..Γίνεται, το έχω δοκιμάσει και έχει πετύχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θεσμοθετήσαμε επιδικάζοντας την εθνική μας ξεφτίλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…