Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το site της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ φοράει τα καλά του


Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ήταν η πρώτη εφημερίδα (μαζί με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) που το 1995 δημιούργησε site στο internet. Πέρασαν 14 χρόνια, και τώρα...

...φοράει τα καλά του. Αλλάζει όψη και εμπλουτίζει τις λειτουργίες του.

Αν και το πέτυχα στα "τελειώματα" αισθάνομαι λίγο σαν ένας από τους "μπαμπάδες" του ή έστω, μακρινός ξάδελφος...

Στους πραγματικούς του μπαμπάδες, που δουλεύουν εδώ και πολλούς μήνες, μέρα και νύχτα, ένα μεγάλο "μπράβο"! Καλοτάξιδο το νέο σκαρί!

Μέσα στην εποχή της μιζέριας και της ανασφάλειας είναι πολύ σημαντικό το οτι γίνονται καινούργια πράγματα!

Αλλος δρόμος δεν υπάρχει...

Και για την κρίση του Τύπου και για τη μεγάλη Κρίση της οικονομίας...

Αντε!

Πάμε για άλλα τώρα!


Εδώ και καιρό το Enet έχει αποκτήσει και το δικό του blog στη διεύθυνση: http://enetgr.blogspot.com/
Αλλά και παρουσία στο twitter: http://twitter.com/enetgr


Σας καλωσορίζουμε στη νέα ηλεκτρονική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Σας καλούμε να περιηγηθείτε στο νέο μας δικτυακό σπίτι και να χρησιμοποιήσετε τις καινούριες υπηρεσίες που αναπτύξαμε για εσάς. Εάν παρουσιαστούν προβλήματα, παρακαλούμε δείξτε κατανόηση. Θα είναι προσωρινά. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας στείλετε τα σχόλια και τη γνώμη σας. Αλλωστε αυτό κάνατε κατά τη δοκιμαστική λειτουργία και μας βοηθήσατε πάρα πολύ. Σας ευχαριστούμε.

Στις 31 Αυγούστου 1995, η Ελευθεροτυπία ήταν η πρώτη αθηναϊκή εφημερίδα που έκανε το ηλεκτρονικό της βήμα (είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα η «Μακεδονία» στη Βόρειο Ελλάδα). Την εποχή εκείνη το ιντερνέτ στην Ελλάδα ήταν άγνωστη λέξη για πολλούς και οι συνδέσεις γίνονταν με modem και ταχύτητες της τάσης των 14 και 26 Kpbs.

Σήμερα το ιντερνέτ είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε, εργαζόμαστε…

Η νέα ηλεκτρονική μας έκδοση έχει στόχο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει ο «θαυμαστός καινούριος κόσμος», παρέχοντας αξιόπιστη και πλήρη ενημέρωση με την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία.

Το 1995, για το λανσάρισμα του δικτυακού μας τόπου γράφαμε στην εφημερίδα: «Τα μέσα διάδοσης της πληροφορίας μπορεί να αλλάζουν, αλλά η βασική πρώτη ύλη είναι πάντα η ίδια: Η ενημέρωση, η οποία πρέπει να είναι έγκυρη, αξιόπιστη, συνεπής και αναλυτική ώστε να υπηρετείται η Δημοκρατία και το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση. (…) Θέλουμε η ηλεκτρονική μας έκδοση να αποτελέσει στον λεγόμενο κυβερνοχώρο την ίδια πολυφωνική δημοσιογραφική παρουσία που έχει το έντυπο στον ελληνικό και όχι μόνο χώρο».

Ο στόχος αυτός παραμένει αναλλοίωτος. Φιλοδοξούμε να χρησιμοποιούμε τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά εργαλεία για να παρέχουμε την ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση την οποία παρέχουν η «Ελευθεροτυπία» και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Στο νέο site θα βρείτε:

 • - Την ύλη των έντυπων εκδόσεων της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», όπως και πριν. Η διαφορά είναι ότι τώρα πλέον θα βρείτε πλούσιο συνοδευτικό υλικό μαζί με τα περισσότερα άρθρα (σχετικά κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο), ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία «κοινωνικής δικτύωσης» για να μοιραστείτε τα άρθρα, να τα στείλετε με e-mail ή να τα αποθηκεύσετε. Η ύλη των εντύπων παρουσιάζεται (δοκιμαστικά σε αυτή τη φάση) και σε μορφή PDF και e-paper.
 • - Συνεχή ενημέρωση όλο το 24ωρο με την πλήρη ελληνική και διεθνή ειδησεογραφία.
 • - Η παρουσίαση όλων των θεμάτων γίνεται με έναν εύχρηστο τρόπο, ώστε δίπλα σε κάθε άρθρο να εμφανίζονται όλες οι σχετικές πληροφορίες και ειδήσεις: Σχετικά άρθρα, παλαιότερες ειδήσεις για το ίδιο θέμα, άλλες ειδήσεις στην ίδια κατηγορία, διευθύνσεις από το διαδίκτυο κ.ά. Όλα τα θέματα ταξινομούνται σε θεματικές ενότητες, ώστε να είναι απλούστερη και ευχερέστερη η αναζήτηση της πληροφορίας που σας ενδιαφέρει.
 • - Παρουσιάζουμε μια εξελιγμένη μορφή «συνδρομής» στο περιεχόμενό μας, μέσω της λειτουργία RSS, μέσω της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν εξειδικευμένα. Μπορείτε π.χ. να εγγραφείτε συνδρομητής μέσω RSS για τα θέματα που αφορούν σε μια κατηγορία (π.χ. Πολιτική), σε μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα (π.χ. Οικονομική κρίση) ή ακόμα και για ένα συγκεκριμένο θέμα (π.χ. η ποδοσφαιρική ομάδα που προτιμάτε).
 • - Σύντομα θα μπορείτε να κάνετε και τα δικά σας σχόλια. Για τεχνικούς λόγους η σχετική λειτουργία θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Το επόμενο διάστημα οι λειτουργίες του νέου μας site θα εμπλουτίζονται διαρκώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, τεχνικές και μη, δείτε και το κείμενο της βοήθειας, που έχουμε ετοιμάσει για εσάς.

Σχόλια

 1. Έκανα δυο τρεις δοκιμές σε links προς το παλιό site και ήταν δυστυχώς αποτυχημένες. Οπότε φοβάμαι ότι επαναλαμβάνεται το προηγούμενο των ΝΕΩΝ όταν ανανέωσαν το δικό τους site: αχρηστεύτηκαν μυριάδες παραπομπές στην ύλη της εφημερίδας...
  Είναι τελικά τόσο δύσκολο τεχνικά να προβλεφθεί κάτι που στην τελική ανάλυση συνδέεται με το ίδιο συμφέρον της εφημερίδας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ουφ! τους γλωσσόφαγα. Σήμερα λειτουργούν τα λινκ το παλιό site..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…