Το site της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ φοράει τα καλά του


Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ήταν η πρώτη εφημερίδα (μαζί με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) που το 1995 δημιούργησε site στο internet. Πέρασαν 14 χρόνια, και τώρα...

...φοράει τα καλά του. Αλλάζει όψη και εμπλουτίζει τις λειτουργίες του.

Αν και το πέτυχα στα "τελειώματα" αισθάνομαι λίγο σαν ένας από τους "μπαμπάδες" του ή έστω, μακρινός ξάδελφος...

Στους πραγματικούς του μπαμπάδες, που δουλεύουν εδώ και πολλούς μήνες, μέρα και νύχτα, ένα μεγάλο "μπράβο"! Καλοτάξιδο το νέο σκαρί!

Μέσα στην εποχή της μιζέριας και της ανασφάλειας είναι πολύ σημαντικό το οτι γίνονται καινούργια πράγματα!

Αλλος δρόμος δεν υπάρχει...

Και για την κρίση του Τύπου και για τη μεγάλη Κρίση της οικονομίας...

Αντε!

Πάμε για άλλα τώρα!


Εδώ και καιρό το Enet έχει αποκτήσει και το δικό του blog στη διεύθυνση: http://enetgr.blogspot.com/
Αλλά και παρουσία στο twitter: http://twitter.com/enetgr


Σας καλωσορίζουμε στη νέα ηλεκτρονική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Σας καλούμε να περιηγηθείτε στο νέο μας δικτυακό σπίτι και να χρησιμοποιήσετε τις καινούριες υπηρεσίες που αναπτύξαμε για εσάς. Εάν παρουσιαστούν προβλήματα, παρακαλούμε δείξτε κατανόηση. Θα είναι προσωρινά. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας στείλετε τα σχόλια και τη γνώμη σας. Αλλωστε αυτό κάνατε κατά τη δοκιμαστική λειτουργία και μας βοηθήσατε πάρα πολύ. Σας ευχαριστούμε.

Στις 31 Αυγούστου 1995, η Ελευθεροτυπία ήταν η πρώτη αθηναϊκή εφημερίδα που έκανε το ηλεκτρονικό της βήμα (είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα η «Μακεδονία» στη Βόρειο Ελλάδα). Την εποχή εκείνη το ιντερνέτ στην Ελλάδα ήταν άγνωστη λέξη για πολλούς και οι συνδέσεις γίνονταν με modem και ταχύτητες της τάσης των 14 και 26 Kpbs.

Σήμερα το ιντερνέτ είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε, εργαζόμαστε…

Η νέα ηλεκτρονική μας έκδοση έχει στόχο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει ο «θαυμαστός καινούριος κόσμος», παρέχοντας αξιόπιστη και πλήρη ενημέρωση με την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία.

Το 1995, για το λανσάρισμα του δικτυακού μας τόπου γράφαμε στην εφημερίδα: «Τα μέσα διάδοσης της πληροφορίας μπορεί να αλλάζουν, αλλά η βασική πρώτη ύλη είναι πάντα η ίδια: Η ενημέρωση, η οποία πρέπει να είναι έγκυρη, αξιόπιστη, συνεπής και αναλυτική ώστε να υπηρετείται η Δημοκρατία και το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση. (…) Θέλουμε η ηλεκτρονική μας έκδοση να αποτελέσει στον λεγόμενο κυβερνοχώρο την ίδια πολυφωνική δημοσιογραφική παρουσία που έχει το έντυπο στον ελληνικό και όχι μόνο χώρο».

Ο στόχος αυτός παραμένει αναλλοίωτος. Φιλοδοξούμε να χρησιμοποιούμε τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά εργαλεία για να παρέχουμε την ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση την οποία παρέχουν η «Ελευθεροτυπία» και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Στο νέο site θα βρείτε:

 • - Την ύλη των έντυπων εκδόσεων της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», όπως και πριν. Η διαφορά είναι ότι τώρα πλέον θα βρείτε πλούσιο συνοδευτικό υλικό μαζί με τα περισσότερα άρθρα (σχετικά κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο), ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία «κοινωνικής δικτύωσης» για να μοιραστείτε τα άρθρα, να τα στείλετε με e-mail ή να τα αποθηκεύσετε. Η ύλη των εντύπων παρουσιάζεται (δοκιμαστικά σε αυτή τη φάση) και σε μορφή PDF και e-paper.
 • - Συνεχή ενημέρωση όλο το 24ωρο με την πλήρη ελληνική και διεθνή ειδησεογραφία.
 • - Η παρουσίαση όλων των θεμάτων γίνεται με έναν εύχρηστο τρόπο, ώστε δίπλα σε κάθε άρθρο να εμφανίζονται όλες οι σχετικές πληροφορίες και ειδήσεις: Σχετικά άρθρα, παλαιότερες ειδήσεις για το ίδιο θέμα, άλλες ειδήσεις στην ίδια κατηγορία, διευθύνσεις από το διαδίκτυο κ.ά. Όλα τα θέματα ταξινομούνται σε θεματικές ενότητες, ώστε να είναι απλούστερη και ευχερέστερη η αναζήτηση της πληροφορίας που σας ενδιαφέρει.
 • - Παρουσιάζουμε μια εξελιγμένη μορφή «συνδρομής» στο περιεχόμενό μας, μέσω της λειτουργία RSS, μέσω της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν εξειδικευμένα. Μπορείτε π.χ. να εγγραφείτε συνδρομητής μέσω RSS για τα θέματα που αφορούν σε μια κατηγορία (π.χ. Πολιτική), σε μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα (π.χ. Οικονομική κρίση) ή ακόμα και για ένα συγκεκριμένο θέμα (π.χ. η ποδοσφαιρική ομάδα που προτιμάτε).
 • - Σύντομα θα μπορείτε να κάνετε και τα δικά σας σχόλια. Για τεχνικούς λόγους η σχετική λειτουργία θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Το επόμενο διάστημα οι λειτουργίες του νέου μας site θα εμπλουτίζονται διαρκώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, τεχνικές και μη, δείτε και το κείμενο της βοήθειας, που έχουμε ετοιμάσει για εσάς.

Σχόλια

 1. Έκανα δυο τρεις δοκιμές σε links προς το παλιό site και ήταν δυστυχώς αποτυχημένες. Οπότε φοβάμαι ότι επαναλαμβάνεται το προηγούμενο των ΝΕΩΝ όταν ανανέωσαν το δικό τους site: αχρηστεύτηκαν μυριάδες παραπομπές στην ύλη της εφημερίδας...
  Είναι τελικά τόσο δύσκολο τεχνικά να προβλεφθεί κάτι που στην τελική ανάλυση συνδέεται με το ίδιο συμφέρον της εφημερίδας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ουφ! τους γλωσσόφαγα. Σήμερα λειτουργούν τα λινκ το παλιό site..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...