Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το site της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ φοράει τα καλά του


Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ήταν η πρώτη εφημερίδα (μαζί με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) που το 1995 δημιούργησε site στο internet. Πέρασαν 14 χρόνια, και τώρα...

...φοράει τα καλά του. Αλλάζει όψη και εμπλουτίζει τις λειτουργίες του.

Αν και το πέτυχα στα "τελειώματα" αισθάνομαι λίγο σαν ένας από τους "μπαμπάδες" του ή έστω, μακρινός ξάδελφος...

Στους πραγματικούς του μπαμπάδες, που δουλεύουν εδώ και πολλούς μήνες, μέρα και νύχτα, ένα μεγάλο "μπράβο"! Καλοτάξιδο το νέο σκαρί!

Μέσα στην εποχή της μιζέριας και της ανασφάλειας είναι πολύ σημαντικό το οτι γίνονται καινούργια πράγματα!

Αλλος δρόμος δεν υπάρχει...

Και για την κρίση του Τύπου και για τη μεγάλη Κρίση της οικονομίας...

Αντε!

Πάμε για άλλα τώρα!


Εδώ και καιρό το Enet έχει αποκτήσει και το δικό του blog στη διεύθυνση: http://enetgr.blogspot.com/
Αλλά και παρουσία στο twitter: http://twitter.com/enetgr


Σας καλωσορίζουμε στη νέα ηλεκτρονική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Σας καλούμε να περιηγηθείτε στο νέο μας δικτυακό σπίτι και να χρησιμοποιήσετε τις καινούριες υπηρεσίες που αναπτύξαμε για εσάς. Εάν παρουσιαστούν προβλήματα, παρακαλούμε δείξτε κατανόηση. Θα είναι προσωρινά. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας στείλετε τα σχόλια και τη γνώμη σας. Αλλωστε αυτό κάνατε κατά τη δοκιμαστική λειτουργία και μας βοηθήσατε πάρα πολύ. Σας ευχαριστούμε.

Στις 31 Αυγούστου 1995, η Ελευθεροτυπία ήταν η πρώτη αθηναϊκή εφημερίδα που έκανε το ηλεκτρονικό της βήμα (είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα η «Μακεδονία» στη Βόρειο Ελλάδα). Την εποχή εκείνη το ιντερνέτ στην Ελλάδα ήταν άγνωστη λέξη για πολλούς και οι συνδέσεις γίνονταν με modem και ταχύτητες της τάσης των 14 και 26 Kpbs.

Σήμερα το ιντερνέτ είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε, εργαζόμαστε…

Η νέα ηλεκτρονική μας έκδοση έχει στόχο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει ο «θαυμαστός καινούριος κόσμος», παρέχοντας αξιόπιστη και πλήρη ενημέρωση με την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία.

Το 1995, για το λανσάρισμα του δικτυακού μας τόπου γράφαμε στην εφημερίδα: «Τα μέσα διάδοσης της πληροφορίας μπορεί να αλλάζουν, αλλά η βασική πρώτη ύλη είναι πάντα η ίδια: Η ενημέρωση, η οποία πρέπει να είναι έγκυρη, αξιόπιστη, συνεπής και αναλυτική ώστε να υπηρετείται η Δημοκρατία και το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση. (…) Θέλουμε η ηλεκτρονική μας έκδοση να αποτελέσει στον λεγόμενο κυβερνοχώρο την ίδια πολυφωνική δημοσιογραφική παρουσία που έχει το έντυπο στον ελληνικό και όχι μόνο χώρο».

Ο στόχος αυτός παραμένει αναλλοίωτος. Φιλοδοξούμε να χρησιμοποιούμε τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά εργαλεία για να παρέχουμε την ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση την οποία παρέχουν η «Ελευθεροτυπία» και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Στο νέο site θα βρείτε:

  • - Την ύλη των έντυπων εκδόσεων της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», όπως και πριν. Η διαφορά είναι ότι τώρα πλέον θα βρείτε πλούσιο συνοδευτικό υλικό μαζί με τα περισσότερα άρθρα (σχετικά κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο), ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία «κοινωνικής δικτύωσης» για να μοιραστείτε τα άρθρα, να τα στείλετε με e-mail ή να τα αποθηκεύσετε. Η ύλη των εντύπων παρουσιάζεται (δοκιμαστικά σε αυτή τη φάση) και σε μορφή PDF και e-paper.
  • - Συνεχή ενημέρωση όλο το 24ωρο με την πλήρη ελληνική και διεθνή ειδησεογραφία.
  • - Η παρουσίαση όλων των θεμάτων γίνεται με έναν εύχρηστο τρόπο, ώστε δίπλα σε κάθε άρθρο να εμφανίζονται όλες οι σχετικές πληροφορίες και ειδήσεις: Σχετικά άρθρα, παλαιότερες ειδήσεις για το ίδιο θέμα, άλλες ειδήσεις στην ίδια κατηγορία, διευθύνσεις από το διαδίκτυο κ.ά. Όλα τα θέματα ταξινομούνται σε θεματικές ενότητες, ώστε να είναι απλούστερη και ευχερέστερη η αναζήτηση της πληροφορίας που σας ενδιαφέρει.
  • - Παρουσιάζουμε μια εξελιγμένη μορφή «συνδρομής» στο περιεχόμενό μας, μέσω της λειτουργία RSS, μέσω της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν εξειδικευμένα. Μπορείτε π.χ. να εγγραφείτε συνδρομητής μέσω RSS για τα θέματα που αφορούν σε μια κατηγορία (π.χ. Πολιτική), σε μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα (π.χ. Οικονομική κρίση) ή ακόμα και για ένα συγκεκριμένο θέμα (π.χ. η ποδοσφαιρική ομάδα που προτιμάτε).
  • - Σύντομα θα μπορείτε να κάνετε και τα δικά σας σχόλια. Για τεχνικούς λόγους η σχετική λειτουργία θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Το επόμενο διάστημα οι λειτουργίες του νέου μας site θα εμπλουτίζονται διαρκώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, τεχνικές και μη, δείτε και το κείμενο της βοήθειας, που έχουμε ετοιμάσει για εσάς.

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…