Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μοιραίοι κι άτολμοι αντάμα

...προσμένουν ίσως κάποιο θαύμα!


>Τολμάτε;


Deite kai sto
http://www.activemedia.gr/

Συνεδρίασαν, συνεδρίασαν, συνεδρίασαν, χθες, και στο τέλος έβγαλαν και μια ανακοινωσάρα ναααααααά με το συμπάθιο. Ο λόγος για τη πλειοψηφία των 6 του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που ενώ ο κόσμος στην κυριολεξία καίγεται από την ανεργία και όλα τα άλλα κακά που συνεπάγεται αυτή η πληγή, οι κύριοι περί άλλων τυρβάζουν. Πρόκειται για ένα κείμενο πόταμο ασυναρτησίας άξιο του συντάκτη του που εκτιμάται πως είναι ο Τσαλαπάτης, αλλά ως φαίνεται εκφράζει και τους υπόλοιπους του Σομπολοτσαλαπατικού μπλοκ των 6.Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας απεργούν στις 2 Απρίλη. Οι Σομπολοτσαλαπάτηδες σαν τον ψωριάρη ΘΑ απεργήσουν -λέμε, τώρα- "αυτοτελώς" εντός του Απρίλη με τι αίτημα νομίζετε; Την κρίση, τις απολύσεις, τα "μπλοκάκια"; Α, πα πα! Φτου κακά. Αυτά τα πράματα είναι για το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου, την πλέμπα, ή τους "κουκουλοφόρους" -διαλέχτε. Εμείς είμαστε δημοσιογράφοι. Ταγοί της ενημέρωσης. Οπότε, ΑΝ απεργήσουμε, ΘΑ απεργήσουμε «για τα προβλήματα της Ενημέρωσης» γενικώς, αφού τα άλλα προβλήματά (μας) τα έχουμε λυμένα εμείς οι
Σομπολοτσαλαπάτηδες.Και επειδή το τι έχει να χάσει ο πολίτης από την μη καλή ενημέρωση κατά τα Σομπολοτσαλαπατικά κριτήρια δεν αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, πρέπει γι’ αυτά τα θέματα να ενημερωθούν πρωτίστως οι κορυφαίοι πολιτειακοί παράγοντες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής. Σε επιστολή λοιπόν του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που συντάκτης εκτιμάται ότι είναι πάλι ο Τσαλαπάτης, ζητείται συνάντηση με τους κ.κ. Παπούλια και Σιούφα προκειμένου να μην περάσει η Ενημέρωση στους «έχοντες στη διάθεσή τους τεχνολογικά υπερόπλα" οι οποίοι,
"μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πλύσης εγκεφάλου» κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την καλή διαφήμιση (υπέρ της "γκρίζας διαφήμισης στερώντας έσοδα από τα ασφαλιστικά μας Ταμεία) και έτσι "διακυβεύονται μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα» ου μην, αλλά και η Εθνική μας Ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία, θεματοφύλακες των οποίων είναι βεβαίως, βεβαίως, οι Σομπολοτσαλαπάτηδες.Όχι, Όχι!!! Για τους Ελοχίμ, τους Νεφελίμ ή την θρυλική ομάδα «Ε» δεν λένε τίποτα.Τελικά δεν μπορεί. Κάτι παίρνουν και δεν το δίνουν και σε μας για να δούμε τον κόσμο όπως τον βλέπουν…"ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ"
Αθήνα, 27/3/2009

Deite kai sto
http://www.activemedia.gr/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ


Παρασκευή 27 , Μάρτιος 2009


Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ενέκρινε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 2 Απριλίου (από τις 06:00 π.μ. της Πέμπτης 2 Απριλίου έως τις 06:00 π.μ. της Παρασκευής 3 Απριλίου 2009) μαζί με όλο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.
Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας να συμμετάσχουν στην απεργία και να λάβουν επειγόντως όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα περιφρούρησης για την επιτυχία της. Καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια της ημέρας.
Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. αποφάσισε επίσης να στηρίξει τη διαδικασία συντονισμού με τα άλλα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, για τη συνδιαμόρφωση των αιτημάτων του κλάδου απέναντι στην απόπειρα να φορτωθεί η κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, όπως και τη χάραξη κοινής απεργιακής τακτικής για τη διεκδίκηση του συνόλου των διογκούμενων αιτημάτων όλων των συναδέλφων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.
Το σχέδιο δράσης της Π.Ο.Ε.ΣΥ. για την αντιμετώπιση της κρίσης στο χώρο των ΜΜΕ θα αποτελέσει αντικείμενο νέας συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. που θα συγκληθεί μετά την απεργία της 2ας Απριλίου.
Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, μαζί με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις τους, λειτουργώντας ως απεργιακή επιτροπή, την επιτυχία της κινητοποίησης καθώς και την κλιμάκωση της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

Από την απεργία εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι του εργατικού ρεπορτάζ κατά το χρόνο κάλυψης των εργατικών συλλαλητηρίων.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…