Ο ΣΥΝ για το κρούσμα ρατσισμού στη Χαλκιδική


Με κατάπληξη ενημερωθήκαμε, όπως και όλος ο δημοκρατικός και προοδευτικός λαός της Χαλκιδικής για την απόφαση του συλ. Γονέων & κηδεμόνων Καλυβών, για να μην παρελάσει αριστούχος μαθητής Αλβανικής καταγωγής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ανεξάρτητα από την θέση που έχουμε σαν κόμμα για τις παρελάσεις στις εθνικές επετείους, δεν έχουμε παρά να καταδικάσουμε το συγκεκριμένο γεγονός στις Καλύβες που προκαλεί τη νοημοσύνη μας αλλά και προσβάλει τις αρχές της δημοκρατίας.

Στον αντίποδα της σκέψης των συμπολιτών μας, του συλ. Γονέων & κηδεμόνων Καλυβών, θα τους καλούσαμε αντί για επιλεκτικό και υποκριτικό ρατσισμό να απαιτήσουν καλύτερη παιδεία για όλους, μαζί και για τα παιδιά τους. Επιπλέον θεωρούμε υποκριτική αλλά και επικίνδυνη την στάση τους, αφού ανασύρουν τον όποιον ρατσισμό τους απέναντι σε ένα παιδί που το μόνο που έκανε είναι να είναι πρώτος στα μαθήματά του. Η επιβράβευση να είναι κάποιος σημαιοφόρος δεν κάνει διακρίσεις σε χρώμα, εθνικότητα και θρήσκευμα.

Τέλος, επειδή η απαράδεκτη αυτή απόφαση επικαλείται τη σύμφωνη γνώμη άλλων φορέων του νομού μας, επιβάλλεται όλοι οι φορείς να πάρουν θέση αλλά και να μας πουν: «καταδικάζουν το γεγονός…;»

Σαν ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε δυναμικά απέναντι σε λογικές και πρακτικές ρατσισμού και ξενοφοβίας στο νομό μας, από όπου και αν προέρχονται.

Το γραφείο τύπου

6/3/09>"Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέεεε!"

Σχόλια