Η Ωρα της Υποτα-ΓΗΣ και της Υποκρισίας


Αύριο, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, 20:30
Ανάβουμε όλα τα φώτα
Απλώνουμε τις παλάμες
Ανοίγουμε όλα τα δάχτυλα
Και τις στρέφουμε προς τους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ της ΔΕΗ, των Δήμων, των Νομαρχιών, των Κρατικών Υπηρεσιών, του
Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», της Ενωσης (της ΦΑΡΑΣ) των Εμπόρων, των Βιομηχάνων, των ΟιΚΩΛΟγων...

Να μην περάσει αυτή η Υποκριτική στάση που "χρεώνει" σε όλους εμάς την υπερθέρμανση του πλανήτη χωρίς οι ίδιοι να παίρνουν ΟΥΤΕ μισό μέτρο...

Αύριο
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
στο
ΣΚΟΤΑΔΙ
που μας έχουν επιβάλει
για όλα όσα ΑΥΤΟΙ κάνουν στη ΓΗ
κι
ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ
κουζίνες, θερμοσίφωνες, στερεοφωνικά, ερ-κοντίσιον, λάμπες (παλιές, όχι τις οικολογικές)
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
εκτός από τις τηλεοράσεις!!!

οχι δε θα σβήσω τα φώτα

Κι ακόμη:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΑΣ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΌΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ.
ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΑΣ ΜΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΛ... ΟΤΙ Ο Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΗΡΎΞΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ! ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24.
ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣ ΤV, STEREO, AIRCONTICION ΚΛΠ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ. ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΕ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ, ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ....Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!!!


BLOGS που λένε "Οχι"
στην Ωρα της Υποκρισίας
και της Υποταγής

>>antiparos-blog.blogspot.com
>>metanastis.blogspot.com
>>afmarx.wordpress.com
>>kapelastafwta.blogspot.com

Προσθέστε τη φωνή σας!

ΕΚΤΑΚΤΟ UPDATE: Στην Ωρα της ΥποταΓΗΣ θα συμμετέχουν ΚΑΙ τα ΙΚΕΑ!

Ρε δε πα να χαθείτε, λέω εγώ;
Σχόλια

 1. Συμφωνώ απόλυτα και χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι με την ίδια άποψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. επιτελους! μας περνάνε για ηλιθιους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εννοείται

  εγώ θα το πάω ταινία το ρολόι της ΔΕΗ

  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μια ανούσια ενέργεια όπως οι ευχές της πρωτοχρονιάς και των γιορτών, όπως οι διάφορες ημέρες για τα ζώα, τη γη, το περιβάλλον τη γυναίκα, κλπ, που τους θυμόμαστε μόνο μια μέρα και όλη την υπόλοιπη χρονιά συνεχίζουμε την πεπατημένη.

  Δεν είναι τυχαίο που έσπευσε να την αγκαλιάσει και διατυμπανίσει η κυβέρνηση των λιγνιτών, του λιθάνθρακα και δυνητικά της πυρηνικής ενέργειας. Τζαμπαμάγκες που νομίζουν ότι βάφουν αυγά με πορδές.

  Μια μέρα σαν την 28 Μαρτίου θα είχε νόημα αν η αποχή από το ρεύμα ήταν κλιμακούμενη και με κάποια δημιουργικότητα , αν πχ φέτος ήταν 2 ή παραπάνω ώρες, αν ορίζονταν και δεύτερη ή τρίτη μέρα τη χρονιά, ώστε η συνεχής αύξηση του χρόνου να μας ωθούσε και σε έναν τρόπο ζωής διαφορετικό για το πώς θα περάσουμε αυτό το αποηλεκτρικοποιημένο χρονικό διάστημα.

  Αν οι, θεσμικές-πλέον, περιβαλλοντικές τεχνοκρατικές οργανώσεις WWF & Greenpeace που θέλουν να αντικαταστήσουν υποχρεωτικά τη χολέρα με πανούκλα (τις ενεργοβόρες μεν αλλά ακίνδυνες λάμπες πυράκτωσης με τις χαμηλής κατανάλωσης αλλά τοξικές και με ακτινοβολία) ξέφευγαν λίγο από την μονοδιάστατη σκέψη του μάρκετινγκ των δημόσιων σχέσεων και του τεχνοκρατισμού, θα ξαναθυμόντουσαν ίσως τις μέρες του αγνού και πρωτοπόρου οικολογικού κινήματος και θα πρότειναν αποτελεσματικότερες και πιο δημιουργικές προτάσεις από την 1 ώρας συκότιση, η οποία θα μπορούσε να γίνει και υπό μορφή παιχνιδιού μια φορά τη βδομάδα, ίσως και μια φορά την ημέρα ίσως και για 2 ώρες την ημέρα, να βιώσουμε ξεχασμένες αισθήσεις, να δούμε τον κόσμο και τους γύρω μας με άλλα μάτια, υπο τη φλόγα του κεριού, του φεγγαριού, των άστρων….

  Ασφαιρα πυρά είναι, αυτή η ενέργεια δεν διαφέρει σε αποτελεσματικότητα από μια λιτανεία για τον εξορκισμό του κακού (κλιματική αλλαγή στην προκειμένη) ήδη υπάρχει και αντικίνημα που λέει ανάψτε τα πάντα αυτή τη μέρα. Εγώ το μόνο που θα κάνω είναι να μην κάνω τιποτε, να περασω εκείνη την ώρα όπως κάθε άλλη, ούτε παραπάνω ούτε καθόλου φώτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν και αντιλαμβάνομαι απόλυτα το πνεύμα σου, δεν συμφωνώ με την κατάληξη της σκέψης σου.

  Παρόλα αυτά, δεν προσπαθώ να σε πείσω να τα σβήσεις, το αντίθετο: θα πετύχεις και εσύ (ή το ρεύμα που εκπροσωπείται απο αυτήν την κίνηση) εξίσου χρήσιμα αποτελέσματα όσο και οι "άλλοι" που θα κλείσουν τα φώτα τους.

  Ίσως η αντίδρασή σου να οδηγήσει κάποιους να αναρωτηθούν "γιατί" και αυτό και μόνο θα είναι αρκετό.

  Αλλά εγώ επιλέγω να μείνω έξω από την λογική των υποκριτών - που, ειρήσθω εν παρόδω δεν είναι "οι άλλοι" (Δήμοι, κοινότητες, ΔΕΗ και λοιποί) αλλά πάλι εμείς είμαστε - έμμεσα ή άμεσα. Εγώ πιστεύω οτι αυτή η κίνηση ήταν χρήσιμη, είτε γιατί θα ευαισθητοποιήσει κάποιους, είτε ακόμα και αν πέτυχε να σας κάνει εσάς να αντιδράσετε.

  Προσωπικά λοιπόν, θεωρώ οτι ούτε η θέση σου είναι πρόβλημα, ούτε η θέση τους. Η απάθεια είναι το πρόβλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η συμμετοχή της ...ΔΕΗ αποκαλύπτει το μέγεθος της υποκρισίας.
  Οπως και η συμμετοχή της ...Βουλής. Τι έχουν νομοθετήσει τόσα χρόνια για τη "βρομιάρα" χώρα μας;

  Σε ποιόν τα πουλάνε όλα αυτά;

  Τέλος: ας αντιδράσουμε επιτέλους απέναντι στις "εθελοντικές" κινήσεις και τους εθελοντές/άλλοθι για όσα δεν κάνουν αυτοί που πρέπει να τα κάνουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θα διαφωνήσω μαζί σου.
  Ναι, είναι υποκρισία η συμμετοχή της ΔΕΗ και της Βουλής.
  Ναι, είναι επίσης ευχολόγιο να πιστεύει κανείς πως με μία ώρα χωρίς φώτα θα σώσεις τον πλανήτη ή θα αλλάξεις νοοτροπία σε όλους μας που μας έχει κυριέψει η καταναλωτική μανία.

  Αλλά καμιά φορά ακόμη και μικρές κινήσεις έχουν τόσο την χρησιμότητα όσο και τον συμβολισμό τους.

  Η αλλαγή δεν θα έρθει περιμένοντας από την ΔΕΗ να αλλάξει άποψη αλλά από όλους εμάς που θα αλλάξουμε άποψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Άνεμε, συμφωνώ απόλυτα με την ανάρτηση και τη διαμαρτυρία. Οι μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις προσπαθούν να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη (καλώς), ενοχοποιώντας την για τον τρόπο που ζει (κακώς). Όσο και να κινητοποιηθεί στην καθημερινότητά του ο μέσος άνθρωπος τίποτα δεν πρόκειτα ν'αλλάξει αν δεν στραφεί εναντίον των μεγάλων ρυπογόνων επιχειρήσεων του πλανήτη. Και δεν εννοώ καθόλου ότι πρέπει να ζούμε ασύδοτα. Βεβαίως και να ανακυκλώνουμε τα 2 μπουκάλια κρασί που καταναλώνουμε την εβδομάδα, αρκεί αυτό να μην αρκεί για να θεωρούμε ότι κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στο περιβάλλον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ωραίος! άλλη μια φορά :)
  Το πήρα πιο... ελαφρά το θέμα!
  Οσο για το αναβόσβημα τν φώτων, απλά δεν θα αλλάξω τις συνήθειές μου. Το πολύ πολύ, με δυο προβολάκια που έχω, να φωτίσω το δρόμο (άμα τον σκοτεινιάσουν) μη σκοντάψει κάνας φουκαράς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ίσως να είχε νόημα αν αντί για μια ώρα είχε μια μέρα διάρκεια και καλούμασταν όλοι να προσπαθήσουμε όχι να σβήσουμε όλα τα φώτα, αλλά να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο ρεύμα μπορούμε. Και μετά η ΔΕΗ να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για τη μείωση της κατανάλωσης σε κάθε περιοχή. Και ίσως κάποιοι να το έκαναν μόνιμα.

  Το σβήσιμο για μια ώρα έχει τόση αξία, όσο και η εγγραφή σε ένα group στο facebook για να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για κάτι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. καταρχας να δηλωσω πως δε διαφωνω καθολου με τον ανεμο για την αποδοση ευθυνων στην κυβερνηση και τη ΔΕΗ κλπκλπ. Ειναι νομιζω αναμφισβητητο πως χιλιαδες πραγματα που θα επρεπε να εχουν γινει καθυστερουν εδω και χρονια, τα δε προβληματα ειναι μια λιστα που συνεχως μεγαλωνει: φωτιες και (ανυπαρκτο)δασολογιο, παρανομα λατομεια, λιγνιτης για καυσιμο, παρκα που γινονται παρκινγκ, το γνωστο aircondition καθε δημοσιας υπηρεσιας που δε κλεινει ουτε λεπτο, πυρηνικα εργοστασια κ ουτω καθεξης..

  εντουτοις..
  πως ειναι δυνατον να μεταθετουμε ολες τις ευθυνες για καθε τι στραβο που γινεται σε αυτη τη χωρα? Εχουμε την ταση να περιμενουμε οτι ολα θα γινουν απο το κρατος και το μονο που κανουμε ειναι να γκρινιαζουμε που αυτο δεν ανταποκρινεται στις προσδοκιες μας. Δεν λειτουργουν τα συστηματα ανακυκλωσης? ναι, φταιει το κρατος. εσυ ομως, ο καθενας μας, πηγε κατι στην ανακυκλωση? πηγε τα σωστα σκουπιδια στον μπλε καδο?

  προσωπικα βρισκω πιο σημαντικο να αλλαξει νοοτροπια ο κοσμος, κατι το οποιο αυτη η πρωτοβουλια, μεσω της ενημερωσης και της ευαισθητοποιησης, βοηθαει να συμβει, παρα να λειτουργησει σωστα το κρατος.

  γιατι στο κατω κατω, ολα με ψηφους λειτουργουν. αν 1.000.000 πολιτες δε θα ψηφισουν την κυβερνηση γιατι δε λειτουργει η ανακυκλωση, τοτε η κυβερνησει θα τσακιστει να φτιαξει το συστημα της ανακυκλωσης, για να κερδισει αυτους τους 1.000.000.

  και αν 1.000.000 δεν την ψηφισουν γιατι αφηνει τις βιομηχανιες να κανουν τον ασωπο αβιωτο, να δεις ποτε για ποτε θα τους κοψουν το κεφαλι των μεγαλοβιομηχανων.

  εμεις, ως μελη της κοινωνιας, καθοριζουμε και επιβαλουμε τη συμπεριφορα των κυβερνησεων μας. επιβραβευοντας ή ακυρωνοντας την. και πραγματικα οπως λεει κ ο ανωνυμος πιο πανω :"Η αλλαγή δεν θα έρθει περιμένοντας από την ΔΕΗ να αλλάξει άποψη αλλά από όλους εμάς που θα αλλάξουμε άποψη."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Συμφωνω απολυτα!Η ολη ιδεα ειναι σκετη υποκρισια! Eιναι μια ανεξοδη και ευκολη λυση εντυπωσιασμου! Και εμεις την ιδια λογικη υποστηριζουμε στο 'metanastis' Καλο σου βραδυ! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Συμφωνώ κι εγώ με τον Άνεμο. Είναι υποκρισία πάνω από όλα όταν τολμάνε να αναφερθούν εμμέσως πλην σαφώς στην κοινωνική ευθύνη (αν και το μήνυμα το άκουσα άμεσα σήμερα από ΣΚΑΙ ράδιο). Το δεύτερο εργοστάσιο μαζούτ στον Αθερινόλακο Κρήτης δεν είναι κοινωνική ευθύνη. Η απαγόρευση φωτοβολταϊκών στις πόλεις με βούλα από το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν είναι κοινωνική ευθύνη. Η καταστροφή του εδάφους από τις βόμβες ουρανίου στους πολέμους της πρώην Γιουγκοσλαβίας δεν είναι κοινωνική ευθύνη. Τα ανεξέλεγκτα καρκινογόνα λήμματα που χύνονται στον Ασωπό ποταμό δεν είναι κοινωνική ευθύνη.
  Κοινωνική ευθύνη, όπως την καταλαβαίνω εγώ, είναι να καταγγέλλουμε την κοροϊδία του κράτους απέναντι στον πολίτη, απέναντι στις νέες γενιές που θα παραλάβουν αυτό τον πλανήτη σε χείριστο χάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. http://www.yupi.gr/plaka/c8706/Giati_Den_8a_Kleisw_Ta_Fwta_Ayrio.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Προσυπογράφουμε το κείμενο και με τα τέσσερά μας χέρια. Ας σώσουμε εμείς τον πλανήτη, για να ασελγούν οι άλλοι πάνω του...
  Οι δύο βοσκοί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σε κάποια σημεία συμφωνώ μαζί σου Ανεμε, σε άλλα διαφωνώ. Ή αναλυσή τους αποτελεί ολόκληρο ποστ! Για να μην επεναλαμβάνομαι εδώ δες μια ματιά αν θες το τελευταίο μου ποστ.
  Καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Εγώ σαν την Ροδιά, απλά θα αδιαφορήσω... Θα ήταν καλό να ευασιθητοποιήσει, αλλά όταν γίνεται έτσι συνήθως γίνεται:
  Για να παράξει στο υποσυνείδητο συλλογική ευθύνη, αίσθηση συμμετοχής στη λύση (ενώ δεν σε αφήνουν πραγματικά να συμμετάσχεις -πχ τα υβριδικά ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβότερα, πιθανώς για να καλύπτεται μέρος της χασούρας από τη βενζίνη) και το χειρότερο:
  για να προκαλέσει εφησυχασμό: Οκ, συμμετείχα, έκανα το καθήκον μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Η άποψή σου έχει μία βάση. Παρόλα αυτά πιστέυω οτι για το πρόβλημα του φαινομένου του θερμοκηπίου έχουμε ευθύνη όλοι μας. Οχι μόνο οι βιομηχανίες όχι μόνο η ΔΕΗ αλλά και οι πολίτες. Δεν ξέρω ο καθένας τί ποσοστό έχει αλλά σίγουρα έχει. Η μείωση της κατανάλωσης επιτυγχάνεται τόσο με προσπάθεια στους μεγάλους καταναλωτές όσο και στους μικρούς. Π.χ. ένα εργοστάσιο με κάποια προσεκτική μελέτη θα μειώσει κατα αρκετά MW την κατανάλωσή του το μήνα. Εμείς θα μειώσουμε μερικά KW το μήνα αλλά επειδή είμαστε πολλοί θα "ανταγωνιστούμε" το εργοστάσιο στο σύνολο. Από εκεί και πέρα κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σβήσει τα φώτα όπως και έχει δικαίωμα να μην κάνει σπατάλες έστω κι αν είναι μόνος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Αβλεπεί αυτοί είναι υποκριτές! Γιατί οι βιομηχανίες μολύνουν τα ποτάμια και τον αέρα στον μεγαλύτερο βαθμό! Αλλά επειδή κι εμείς είμαστε πολλοί η παραμικρή κίνηση έχει τις συνέπειές της και τα αποτελέμστα της.

  Δεν βρίσκω όμως κάτι κακό σε μια τέτοια προσπάθεια να κάνουμε λίγο οικονομία κι αν το κάναμε και μία φορά την βδομάδα το αποτέλεσμα θα ήταν τεράστιο!

  Θεωρώ πως τα κινήματα πολιτών για οικολογικά θέματα σε συνδυασμό με τέτοιες κινήσεις θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. γίνεται ολόκληρη συζήτηση πάνω σε κάτι το οποίο κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να το θεωρούμε αυτονόητο και (τουλάχιστον) θετικό. το ότι ζούμε στην Ελλαδάρα και μέσω της κίνησης αυτής, βρίσκουν την ευκαιρία και ένα σωρό λαμόγια να φανούν ότι ενδιαφέρονται, θα έπρεπε να το θεωρούμε και αυτό αυτονόητο. δεν εχει ιδιαίτερη σημασία το εάν θα εξοικονομήσουμε ενέργεια, το εάν τα εργοστάσια της ΔΕΗ θα συνεχίσουν να λειτουργούν, ή όχι και άλλα τέτοια παντελώς άσχετα πράγματα, από τη στιγμή που αυτή η κίνηση έχει καθαρά ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ χαρακτήρα. Ευχής έργο θα ήταν να το δοκιμάσουν κάποιοι και να δούν πως μπορούν να περάσουν ακόμα και μια ώρα της ημέρας τους χωρίς ηλεκτρικό, πως δεν είναι φυσιολογικό τον χειμώνα το κλιματιστικό σου να καίει στους 30 βαθμούς, πως είναι μαλακία να έχεις όλα τα φώτα αναμένα "για να έχεις φως". εάν μέχρι σήμερα σκεφτόσουν "τι θα αλλάξει εάν ανακυκλώσω, ή όχι", τελικά ίσως καταλάβεις πως δεν είσαι μόνος. και τέλος, όσον αφορά τους "υποκριτές", τους "αλλους" *δήμους, δεη, κυβέρνηση, εργοστάσια, κλπ" ποσώς με ενδιαφέρουν. η κίνηση αυτή ξεκίνησε από τους κατοίκους του Sydney και μαγκιά τους, και είναι κάτι που αφορά ΕΜΑΣ μονο. όσο γελοία μου φαίνεται η αποψη που αναφέρεται παραπάνω ως αντίδραση στο Earth hour, τόσο γελοία μου φαίνεται και η χαρά κάποιων όταν λένε περήφανα ότι η Ελλάδα έχει την πρωτιά στις συμμετοχές για το earth hour - ξαφνικά γίναμε σουηδία και δεν το κατάλαβα! μπράβο μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Διαφωνώ ριζικά!

  Αυτή η νεωτεριστική, αριστερίστικη,υπεροπτική, ρηχή, υπεραπλούστευση του ΟΛΑ η ΤΙΠΟΤΑ μας έφερε ως λαό και χώρα στο χείλος του γκρεμού που είμαστε τώρα.

  Σαφώς και ότι λέει ο "μάχιμος" φίλος μας Anemos ισχύει άλλα το ότι μέσα απ' αυτά ακυρώνει την συμβολική κίνηση ξεβολέματος ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΙΡΙΟΥ ανθρώπων είναι πέρα από υπεροπτικό είναι ηλίθιο. Όπως ηλίθιοι είμαστε ως λαός ξαναψηφίζοντας τους ίδιους και τους ίδιους μέσα από ανάλογα ψευτοδιλήμματα.

  Είμαστε βιαστικοί, άφρονες, ανιστόρητοι, αμόρφωτοι συνεπώς νομίζουμε ότι είμαστε ο ομφαλός της γης διατυπώνοντας ανέξοδα την ρηχή και χωριάτικη κριτική μας ...

  Άντε όνειρα γλυκά ... ας συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε το ένδοξο παρελθόν γιατί μέλλον δεν έχουμε με τα μυαλά που κουβαλάμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ...Ακόμα και ο ΟΣΕ συμμετέχει: Η ιστοσελίδα του ενημερώθηκε σε χρόνο dt, ασχέτως αν εδώ και μέρες η - σε εμβρυακό στάδιο - αναζήτηση δρομολογίων δεν λειτουργεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ...Ακόμα και ο ΟΣΕ συμμετέχει: Η ιστοσελίδα του ενημερώθηκε σε χρόνο dt, ασχέτως αν εδώ και μέρες η - σε εμβρυακό στάδιο - αναζήτηση δρομολογίων δεν λειτουργεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. βάλε και το αλλενάκι

  http://allenaki.wordpress.com/2011/03/26/the-earth-hour-no-thanks/

  στη λίστα σου

  και το

  http://www.antinews.gr/2011/03/24/93179/

  και το

  http://stopaiolika.blogspot.com/2011/03/blog-post_25.html

  Είμαστε πολλοί, αλλά οι ΟΤΑ είναι και αυτοί πολλοί. Οι ΟΤΑ με δημόσια λεφτά, κάνουν καμπάνια για το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...