Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε ποιόν ανήκει τελικά το κτίριο της ΕΣΗΕΑ;

Ποιος έχει το δικαίωμα να εκχωρεί το κτίριο της ΕΣΗΕΑ σε ακροδεξιούς, φασίστες και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις;
Απο http://katalipsiesiea.blogspot.com

Σε ποιον ανήκει το κτίριο της ΕΣΗΕΑ και ποιοι έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν εκδηλώσεις στο «ναό» της ελευθερίας της έκφρασης; Μήπως οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ; Όχι! Μήπως κοινωνικοί φορείς που αγωνίζονται για την υπεράσπιση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων; Ούτε!

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ το έχει σφετεριστεί η πλειοψηφία του ΔΣ των ΣομπολοΤσαλαπάτηδων και ως εκ τούτου, ετσιθελικά, κατεβάζει τα ρολά όταν της το ζητάμε ως συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στον χώρο των ΜΜΕ, κάτι που έχει συμβεί δύο φορές έως τώρα. Τη μια αγνοώντας μας επιδεικτικά και τη δεύτερη όταν αναγκαστήκαμε να παρουσιαστούμε ενώπιον του κ. Αμελίδη, διορισμένου διευθυντή της ΕΣΗΕΑ, και να ζητήσουμε την αίθουσα που θεωρητικά είναι υποχρεωμένοι να παραχωρούν σε εργαζόμενους λάβαμε την «αποστομωτική» απάντηση πως δεν είμαστε πραγματικοί εργαζόμενοι (η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε προσκομίσει κατάσταση μισθοδοσίας). Σημειωτέον η συνέλευση που θα πραγματοποιούσαμε είχε ως θέμα τις απολύσεις που αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ.

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ κατεβάζει ρολά με την άρνηση για παραχώρηση αίθουσας σήμερα Τετάρτη (11/03) στη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ προκειμένου να δοθεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Με το γελοίο πρόσχημα της μη συνεδρίασης του ΔΣ.

Ανάλογα τέτοια περιστατικά αποκλεισμού κοινωνικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών φορέων έχουν συμβεί και στο κοντινό παρελθόν.

Ωστόσο, το κτίριο της ΕΣΗΕΑ παραμένει ανοιχτό στους εχθρούς της ελευθερίας της έκφρασης. Ανοίγει τις πύλες του στο θεάρεστο κόσμο των ακροδεξιών σκοταδιστών που εκτρέφονται από το παρακράτος. Και απαγορεύει την συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα για να φιλοξενήσει, την ίδια μέρα που είχε προγραμματιστεί, μια άλλη επιφανέστερη εκδήλωση, αυτή των φασιστών του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ μέσω του Ινστιτούτου τους ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ.


Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για να φιλοξενήσει στη στοργική αγκαλιά του μια ακόμη εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο (14/3) που διοργανώνουν το Ελληνοορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας (ΕΛΚΙΣ), η Πύρινη Ρομφαία και τρεις ακόμη οργανώσεις του επιφανούς παραχριστιανικού χώρου.

Την ίδια στιγμή που τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρνούνται την παραχώρηση αίθουσας σε εργαζόμενους που αμφισβητούν την ξεφτιλισμένη και απαξιωτική απέναντι στα εργασιακά προβλήματα στάση της ΕΣΗΕΑ και σε κοινωνικές οργανώσεις που μάχονται για αυτονόητα δικαιώματα, επιτρέπουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε αποβράσματα της μεταχουντικής εποχής, σε οργανώσεις - ομπρέλες του ιδεώδους «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», πρόσκαιρους συμμάχους όλων των φιλοβασιλικών, φιλοχουντικών, ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων, περιθωριοποιημένα σχήματα του δυτικού φομενταλισμού.

Εχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεών τους, οι διοικούντες της ΕΣΗΕΑ φοβισμένοι - και ως εκ τούτου δειλοί - απαγορεύουν επιλεκτικά τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και συνδικαλιστών στο κτίριο και ανοίγουν τις πύλες του στο θεάρεστο κόσμο του σκοταδισμού. Στους δήμιους της ελευθερίας της έκφρασης που καίνε βιβλία, εμποδίζουν την προβολή κινηματογραφικών ταινιών και διαδηλώνουν κατά της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα.

Δεν χρειάζεται να θέσουμε ερώτημα για το ποιες διασυνδέσεις έχουν οι άρχοντες της ΕΣΗΕΑ με αυτό τον υπόκοσμο και ποιος έχει βάλει την υπογραφή του για την πραγματοποίηση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα υπάρξει απάντηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…