Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε ποιόν ανήκει τελικά το κτίριο της ΕΣΗΕΑ;

Ποιος έχει το δικαίωμα να εκχωρεί το κτίριο της ΕΣΗΕΑ σε ακροδεξιούς, φασίστες και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις;
Απο http://katalipsiesiea.blogspot.com

Σε ποιον ανήκει το κτίριο της ΕΣΗΕΑ και ποιοι έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν εκδηλώσεις στο «ναό» της ελευθερίας της έκφρασης; Μήπως οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ; Όχι! Μήπως κοινωνικοί φορείς που αγωνίζονται για την υπεράσπιση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων; Ούτε!

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ το έχει σφετεριστεί η πλειοψηφία του ΔΣ των ΣομπολοΤσαλαπάτηδων και ως εκ τούτου, ετσιθελικά, κατεβάζει τα ρολά όταν της το ζητάμε ως συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στον χώρο των ΜΜΕ, κάτι που έχει συμβεί δύο φορές έως τώρα. Τη μια αγνοώντας μας επιδεικτικά και τη δεύτερη όταν αναγκαστήκαμε να παρουσιαστούμε ενώπιον του κ. Αμελίδη, διορισμένου διευθυντή της ΕΣΗΕΑ, και να ζητήσουμε την αίθουσα που θεωρητικά είναι υποχρεωμένοι να παραχωρούν σε εργαζόμενους λάβαμε την «αποστομωτική» απάντηση πως δεν είμαστε πραγματικοί εργαζόμενοι (η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε προσκομίσει κατάσταση μισθοδοσίας). Σημειωτέον η συνέλευση που θα πραγματοποιούσαμε είχε ως θέμα τις απολύσεις που αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ.

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ κατεβάζει ρολά με την άρνηση για παραχώρηση αίθουσας σήμερα Τετάρτη (11/03) στη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ προκειμένου να δοθεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Με το γελοίο πρόσχημα της μη συνεδρίασης του ΔΣ.

Ανάλογα τέτοια περιστατικά αποκλεισμού κοινωνικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών φορέων έχουν συμβεί και στο κοντινό παρελθόν.

Ωστόσο, το κτίριο της ΕΣΗΕΑ παραμένει ανοιχτό στους εχθρούς της ελευθερίας της έκφρασης. Ανοίγει τις πύλες του στο θεάρεστο κόσμο των ακροδεξιών σκοταδιστών που εκτρέφονται από το παρακράτος. Και απαγορεύει την συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα για να φιλοξενήσει, την ίδια μέρα που είχε προγραμματιστεί, μια άλλη επιφανέστερη εκδήλωση, αυτή των φασιστών του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ μέσω του Ινστιτούτου τους ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ.


Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για να φιλοξενήσει στη στοργική αγκαλιά του μια ακόμη εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο (14/3) που διοργανώνουν το Ελληνοορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας (ΕΛΚΙΣ), η Πύρινη Ρομφαία και τρεις ακόμη οργανώσεις του επιφανούς παραχριστιανικού χώρου.

Την ίδια στιγμή που τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρνούνται την παραχώρηση αίθουσας σε εργαζόμενους που αμφισβητούν την ξεφτιλισμένη και απαξιωτική απέναντι στα εργασιακά προβλήματα στάση της ΕΣΗΕΑ και σε κοινωνικές οργανώσεις που μάχονται για αυτονόητα δικαιώματα, επιτρέπουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε αποβράσματα της μεταχουντικής εποχής, σε οργανώσεις - ομπρέλες του ιδεώδους «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», πρόσκαιρους συμμάχους όλων των φιλοβασιλικών, φιλοχουντικών, ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων, περιθωριοποιημένα σχήματα του δυτικού φομενταλισμού.

Εχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεών τους, οι διοικούντες της ΕΣΗΕΑ φοβισμένοι - και ως εκ τούτου δειλοί - απαγορεύουν επιλεκτικά τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και συνδικαλιστών στο κτίριο και ανοίγουν τις πύλες του στο θεάρεστο κόσμο του σκοταδισμού. Στους δήμιους της ελευθερίας της έκφρασης που καίνε βιβλία, εμποδίζουν την προβολή κινηματογραφικών ταινιών και διαδηλώνουν κατά της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα.

Δεν χρειάζεται να θέσουμε ερώτημα για το ποιες διασυνδέσεις έχουν οι άρχοντες της ΕΣΗΕΑ με αυτό τον υπόκοσμο και ποιος έχει βάλει την υπογραφή του για την πραγματοποίηση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα υπάρξει απάντηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Περί Σαββόπουλου, προσωπικά...

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν για τη συναυλία του ΣΚΑΪ με τη συμμετοχή του Διονύση Σαββόπουλου...
Οχτώ χωριών χωριάτες γίναμε πάλι οι υπέρ της συναυλίας, οι κατά του ΣΚΑΪ, οι υπερασπιστές του Σαββόπουλου, οι αποκαθηλωτές του Σαββόπουλου και όλοι οι ενδιάμεσοι συνδυασμοί...
Κάποιοι εκφράζουν την άποψή τους κόσμια, κάποιοι άκομψα και κάποιοι άλλοι τους μαλώνουν και τους δείχνουν το δρόμο το σωστό...
Γεμίζουν τα ψηφιακά ντουβάρια με αναλύσεις, σιχτιρίσματα, ύμνους, αναθέματα...

Μεγάλωσα με τον Σαββόπουλο. Πιο σωστά, μεγάλωσα με τα τραγούδια του, να είναι καλά ο θείος μου ο Πλάτωνας που μου έδωσε μία κασέτα του εν μέσω χούντας... 

Προέφηβος τότε, τον τοποθέτησα στην μικρή μου "Κιβωτό" δίπλα στον Ιούλιο Βερν, στον Καραγκιόζη, στις ελληνικές ταινίες με την Καρέζη και τον Αλεξανδράκη, Σάββατο βράδυ στην ΕΙΡΤ, στη μυρουδιά του καφέ και της "Ολντ Σπάις", στο "Ομπλαντί Ομπλαντά" των Μπίτλς, στη "Φαντασία" του Ντίσνεϊ...

Είναι η Κιβωτός που κουβαλ…

Ο Αρχιδάμπουρας

(Εκδοση Β’, αναθεωρημένη και επιμελημένη εκ νέου. Η έρευνα συνεχίζεται!)Στο χώρο της πολιτικής και όχι μόνο, υπάρχει εκείνο το είδος ανθρώπου που θεωρεί ότι έχει μεγάλα, στον υπερθετικό βαθμό, αρχίδια. Ο επονομαζόμενος και Αρχιδάμπουρας. Ο Αρχιδάμπουρας επαίρεται και καμαρώνει για τα πλούσια ελέη που του χάρισε η μητέρα φύση -παρά το επιπλέον βάρος και ενδεχομένως την ορμονική διαταραχή που αυτά συνεπάγονται. Βεβαίως αυτή η αίσθηση, της μεγαλο-ορχίας είναι κατά κανόνα υποκειμενική. Συχνά επίσης τη συνοδεύει, ως ασύνειδος μηχανισμός «νομιμοποίησης», μια εμφανής τάση επιδειξιμανίας: «Τα έχω μεγάλα και στα δείχνω να τα θαυμάσεις». Είναι περιττό ίσως να πούμε οτι πραγματική μεγαλο-ορχία (γνωστή και ως ελεφαντίαση ή λεμφική φιλαρίαση) συνιστά πρόβλημα όπως άλλωστε και ο πριαπισμός ένα είδος διαρκούς στύσης από την οποία έπασχε και ο ιδρυτής της παράταξης στην οποία ανήκει και επίκαιρος, εδώ και μήνες, «αρχιδάμπουρας». (Παρενθετικά να πούμε ότι ο ιδρυτής ουδέποτε πρόβαλε δημοσίως το πρόβλημ…