Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε ποιόν ανήκει τελικά το κτίριο της ΕΣΗΕΑ;

Ποιος έχει το δικαίωμα να εκχωρεί το κτίριο της ΕΣΗΕΑ σε ακροδεξιούς, φασίστες και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις;
Απο http://katalipsiesiea.blogspot.com

Σε ποιον ανήκει το κτίριο της ΕΣΗΕΑ και ποιοι έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν εκδηλώσεις στο «ναό» της ελευθερίας της έκφρασης; Μήπως οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ; Όχι! Μήπως κοινωνικοί φορείς που αγωνίζονται για την υπεράσπιση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων; Ούτε!

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ το έχει σφετεριστεί η πλειοψηφία του ΔΣ των ΣομπολοΤσαλαπάτηδων και ως εκ τούτου, ετσιθελικά, κατεβάζει τα ρολά όταν της το ζητάμε ως συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στον χώρο των ΜΜΕ, κάτι που έχει συμβεί δύο φορές έως τώρα. Τη μια αγνοώντας μας επιδεικτικά και τη δεύτερη όταν αναγκαστήκαμε να παρουσιαστούμε ενώπιον του κ. Αμελίδη, διορισμένου διευθυντή της ΕΣΗΕΑ, και να ζητήσουμε την αίθουσα που θεωρητικά είναι υποχρεωμένοι να παραχωρούν σε εργαζόμενους λάβαμε την «αποστομωτική» απάντηση πως δεν είμαστε πραγματικοί εργαζόμενοι (η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε προσκομίσει κατάσταση μισθοδοσίας). Σημειωτέον η συνέλευση που θα πραγματοποιούσαμε είχε ως θέμα τις απολύσεις που αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ.

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ κατεβάζει ρολά με την άρνηση για παραχώρηση αίθουσας σήμερα Τετάρτη (11/03) στη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ προκειμένου να δοθεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Με το γελοίο πρόσχημα της μη συνεδρίασης του ΔΣ.

Ανάλογα τέτοια περιστατικά αποκλεισμού κοινωνικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών φορέων έχουν συμβεί και στο κοντινό παρελθόν.

Ωστόσο, το κτίριο της ΕΣΗΕΑ παραμένει ανοιχτό στους εχθρούς της ελευθερίας της έκφρασης. Ανοίγει τις πύλες του στο θεάρεστο κόσμο των ακροδεξιών σκοταδιστών που εκτρέφονται από το παρακράτος. Και απαγορεύει την συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα για να φιλοξενήσει, την ίδια μέρα που είχε προγραμματιστεί, μια άλλη επιφανέστερη εκδήλωση, αυτή των φασιστών του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ μέσω του Ινστιτούτου τους ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ.


Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για να φιλοξενήσει στη στοργική αγκαλιά του μια ακόμη εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο (14/3) που διοργανώνουν το Ελληνοορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας (ΕΛΚΙΣ), η Πύρινη Ρομφαία και τρεις ακόμη οργανώσεις του επιφανούς παραχριστιανικού χώρου.

Την ίδια στιγμή που τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρνούνται την παραχώρηση αίθουσας σε εργαζόμενους που αμφισβητούν την ξεφτιλισμένη και απαξιωτική απέναντι στα εργασιακά προβλήματα στάση της ΕΣΗΕΑ και σε κοινωνικές οργανώσεις που μάχονται για αυτονόητα δικαιώματα, επιτρέπουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε αποβράσματα της μεταχουντικής εποχής, σε οργανώσεις - ομπρέλες του ιδεώδους «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», πρόσκαιρους συμμάχους όλων των φιλοβασιλικών, φιλοχουντικών, ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων, περιθωριοποιημένα σχήματα του δυτικού φομενταλισμού.

Εχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεών τους, οι διοικούντες της ΕΣΗΕΑ φοβισμένοι - και ως εκ τούτου δειλοί - απαγορεύουν επιλεκτικά τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και συνδικαλιστών στο κτίριο και ανοίγουν τις πύλες του στο θεάρεστο κόσμο του σκοταδισμού. Στους δήμιους της ελευθερίας της έκφρασης που καίνε βιβλία, εμποδίζουν την προβολή κινηματογραφικών ταινιών και διαδηλώνουν κατά της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα.

Δεν χρειάζεται να θέσουμε ερώτημα για το ποιες διασυνδέσεις έχουν οι άρχοντες της ΕΣΗΕΑ με αυτό τον υπόκοσμο και ποιος έχει βάλει την υπογραφή του για την πραγματοποίηση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα υπάρξει απάντηση.

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…