Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πιο βρομιάρα χώρα της Ευρώπης…

…ΠΡΩΤΗ σε συμμετοχή στην Ωρα της (υποτα)ΓΗΣ.
Ετσι ξεπλένουμε τη συνείδησή μας!
Με μαρκετινίστικες αηδίες!

(Επίσης ψηφίζουμε ΠΡΩΤΟ Μεγάλο Ελληνα τον Μέγα Αλέξανδρο. Ασχετο;)

Σχόλια

 1. 'ΠΡΩΤΗ σε συμμετοχή στην Ωρα της (υποτα)ΓΗΣ.': Εγώ απόψε το βράδυ θα ανοίξω όλα τα φώτα, σε αντίδραση σε όσους αντιδράνε σ' αυτούς που ανοίγουν τα φώτα για αντίδραση σε όσους θα τα σβήσουν. Αν και την τελευταία στιγμή μπορεί να σκεφτώ να αντιδράσω και σ' αυτούς που ανοίγουν τα φώτα αντιδρώντας σε όσους τα σβήνουν και τα σβήσω... ουφ! :-P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν τα σβήνω, δεν τα σβήνω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. φυσικά, να μην είμαστε πάντα πρώτοι σε κινήσεις εντυπωσιασμού -κενές περιεχομένου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 'Επίσης ψηφίζουμε ΠΡΩΤΟ Μεγάλο Ελληνα τον Μέγα Αλέξανδρο.': Πάλι καλά να λέμε που δε βγήκε ο Λαζόπουλος (ή ο Χριστόδουλος ή η Αλίκη). Βγήκε βεβαίως πρώτος ο Alexander the Great, ίσως γιατί θα σκέφτηκαν οι ψηφίσαντες: 'αφού τον έκανε ταινία το Χόλιγουντ δε μπορεί, θα 'ναι σημαντικός' (σε αντίθεση με τον Πλάτωνα ας πούμε, που δεν ευτύχησε να τον υποδυθεί ο Colin Farrell)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για τις ώρες της Γης και ήρθε ή ώρα σου και τον π... κλαίγανε τα είπα από καιρό στο http://grsail.blogspot.com/2009/03/blog-post_24.html

  Αλλά αν όχι τον Ευκλείδη; εντάξει ! τότε τουλάχιστον τον Τρικούπη βρε παιδιά ! και το ανυποψίαστο (ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ !) χωριατόπαιδο (θετικό και σεβαστό κατά τα άλλα) αλλά μπροστά από τους Περικλή και Αριστοτέλη ; Έλεος ρε! Έλεος !!

  reality-φιέστα είναι το όλον θέμα βέβαια αλλά ... λέμε τώρα :-)

  Καλό βράδυ Έλληνες ... και μακριά από τα σκοτάδια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…