Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρωτοφανής επίθεση μέσω ιστολόγιου


Με πρωτοφανή χυδαιότητα που ξεπερνά κάθε όριο, επιτίθεται γνωστό ακροδεξιό ιστολόγιο κατά πολιτών με δημοσίευμα που θίγει την προσωπικότητά του και εκφράσεις όπως:

"Σίγουρα κάποιοι θα υπάρχουν που θα θέλουν να κάνουν σεξ με τη μάνα σου, την αδερφή σου κι εσένα..."


Η επίθεση κατευθύνεται κατά του στελέχους της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Φώτη Περλίκου, της Ξανθούλας Καρανίκα και άλλων πολιτών από το ιστολόγιο "ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ" και "υπογράφεται" από κάποιον ψευδώνυμο "Ελληνα Μακεδόνα".

Πέρα από το οτι επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση εισαγγελέα, είναι καιρός η διαδικτυακή κοινότητα να πάρει θέση απέναντι σ' αυτού του είδους τις επιθέσεις οι οποίες συκοφαντούν και θίγουν την προσωπικότητα πολιτών.

Η σιωπή είναι συνενοχή. Τα αυγά του φιδιού έχουν επωαστεί και κανένας δεν μπορεί να επικαλείται την ελευθερία της άποψης και την ελευθεροτυπία ή την προστασία του απορρήτου απέναντι σε ανθρώπους που εγκληματούν μέσω του διαδικτύου. Σήμερα το κάνουν με χυδαίες συκοφαντίες. Αύριο;

Σχόλια

 1. Αναρωτιέμαι τελικά...ποιο το περίεργο;

  Οι άνθρωποι αυτοί άλλα όπλα δεν έχουν εκτός από τις ύβρεις και την αφόρητη φτήνια.

  Και για να το πω αλλιώς: η ακροδεξιά και ο εθνικισμός είναι έννοιες ταυτόσημες με τη χυδαιότητα και την ρυπαρογραφία. Περί "πολιτικής πορνογραφίας" ομιλούμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι "αύριο"; Τα θρασύδειλα υποκείμενα ήδη επιτίθενται με χειροβομβίδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το μόνο περίεργο είναι οτι κάνουμε οτι δεν βλέπουμε την άνοδο της ακροδεξιάς εντός και εκτός διαδικτύου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. όλα σωστά σε όσα λες και καλά κάνεις και το προβάλεις, αλλά εισαγγελέας??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι ο ίδιος χώρος -αν όχι και τα ίδια πρόσωπα- που ρίχνουν χειροβομβίδες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καταλαβαίνω τι λες, θα σου πω όμως που διαφωνώ. Ακόμα κι αν είναι έτσι, ο εισαγγελέας θα ελέγξει κάποιον που (υποθετικά) προβαίνει σε ακραία βία, με αφορμή βρίσιμο σε μπλογκ. Ε και? Θέλουμε εισαγγελείς να είναι πάνω από τα μπλογκς επειδή κάποιοι (πολλοί) γράφουν αηδίες? Όποιος θίγεται μπορεί να προσφύγει. Και ας μην μπούμε στο πόσο φελλοί και ακραία συντηρητικοί-αντιδραστικοί είναι πολλοί εισαγγελείς, άλλη συζήτηση αυτή... Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το οτι το σύστημα της ελληνικής δικαιοσύνης δεν λειτουργεί δεν είναι λόγος να μην επικαλούμαστε τη Δικαιοσύνη.
  Δεν θέλουμε κανέναν εισαγγελέα πάνω από τα μπλογκς, θέλουμε δικαιοσύνη για όποιον προβαίνει σε εγκληματικές πράξεις. Και η συκοφαντία και η προσβολή ευτυχώς είναι ακόμη εγκλήματα και πρέπει να τιμωρούνται και μάλιστα παραδειγματικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συμφωνώ και επαυξάνω σε αυτά. Η αντίρρηση μου έγκειται στο ότι θα πρέπει να παρακολουθούν και να επεμβαίνουν μόνοι τους (πόσο μάλλον εφόσον είναι ασόβαροι). Νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερη μια δικαιοσύνη που θα προστατεύει αυστηρά τον θιγόμενο, όταν αυτός προσφύγει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Λύπη επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ηθική, θρασύδειλοι που χρησιμοποιούν το όπλο της ανωνυμίας σαν το δάχτυλο για να κρύψουν το πρόσωπό τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Λίγα τα λόγια σας για την Μακεδονία, αλβανόφωνοι-αλβανοί της Νοτίου "Ελλάδως"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το σίγουρο είναι οτι κάποιοι Αλβανοί ξέρουν καλύτερη ορθογραφία από εσένα ανώνυμε "κουμπούρα"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το σίγουρο είναι οτι κάποιοι Αλβανοί ξέρουν καλύτερη ορθογραφία από εσένα ανώνυμε "κουμπούρα"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…