Ο Ανελλήνιστος

Αγωγή (για 6.000.000 Ευρώ παρακαλώ) κατέθεσε ο κυρ Καρατζαφέρης εναντίον του κ. Λάκη Λαζόπουλου, διότι ο κωμικός Λάκης φόρεσε ένα μουστακάκι στον κυρ Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, το οποίον παρέπεμπε στον Χίτλερ (αν και θα μπορούσε να παραπέμπει και στον Τσάρλυ Τσάπλιν, στην περίπτωση που ο μεγάλος ηθοποιός ήταν το ίδιο ανιαρός με τον θιγέντα καραγκιοζάκο).

Ανελλήνιστος, όπως άλλωστε συνήθως είναι όλοι οι Ελληνάρες, ο κ. Καρατζαφέρης, που πιστεύει ότι είναι κατ' ευθείαν απόγονος του Μεγαλέξανδρου (αλλά όχι και του Αριστοφάνη), θα έπρεπε να ξέρει ακριβώς αυτό: το δικαίωμα της σάτιρας να σατιρίζει εν πρώτοις την ίδια τη Δημοκρατία. Επί παραδείγματι -τότε- ο Δήμος Αθηναίων σε μια έκρηξη χιούμορ υποχρέωσε τον δημοκρατικό (δημαγωγό) Κλέωνα να μπει χορηγός του ορκισμένου εχθρού του, του συντηρητικού Αριστοφάνη! Και ποιο έργο ανέβασε (με τα λεφτά του Κλέωνα) ο τρομερός κωμωδιογράφος; τους Ιππής! όπου κατακρεουργούσε τον Κλέωνα έως ονύχων.

Τρίχες απόγονος του Μεγαλέξανδρου κυρ-Καρατζαφέρη μου. Του Ιέρωνα -του τυράννου που έβραζε τους αντιπάλους του μέσα σε ένα χάλκινο κοίλο βώδι- ίσως. Μάλιστα ούτε καν του Ιέρωνα. Του βωδιού του...


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 3.ΙΙ.2009 stathis@enet.gr

Σχόλια

 1. Αν δοκιμάσω να του βάλω ένα μουστάκι τύπου Νταλί, πόσα πρέπει
  να πληρώσω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς τον Νταλί τον αγαπούσαν πολύ οι φασίστες...

  Δυστυχώς για τον Νταλί δηλαδή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ανελλήνιστος...
  πολύ ευγενής είστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προσωπικά σαφώς και δεν θεωρώ τον ΛΛ
  αντάξιο του Αριστοφάνη. Πάντως ο Κλέων
  είχε σύρει στα δικαστήρια τον Αριστοφάνη
  για τους Βαβυλώνιους όπως και για τους
  Ιππής ενώ στους Σφήκες χωρίς ο Κλέων να είναι άμεσα παρών ο μεγάλος σατιρικός παρουσιάζει τους δύο χαρακτήρες τον Φιλοκλέων και τον Βδελυκλέων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...